GreklandCypernSchlagerpinglan: P.g.a. nyhetstorkan så tog jag för en tid sedan upp en del rykten angående Greklands och Cyperns ESC 2019-val. Då det fortfarande råder nyhetstorka så kan jag lika gärna göra en uppdatering om ryktena kring dessa länder:

Artist det ryktas om inför Greklands ESC 2019-val:

Say my name“, Nikos Ganos (officiell musikvideo – Nikos Gkanos Official – Jun 20, 2012)

Rykten angående Greklands och Cyperns ESC 2019-planer – del 2

Grekiska Star TV har rapporterat att Cyperns CyBC bett om ett möte med Tamta (som du kan läsa mer om här) för att lyssna på de låtar de har fått in inför ESC 2019-deltagandet. Detta motsäger den tidigare rapporten från Alpha TV som meddelade att det cypriotiska bidraget redan är färdiginspelat.
Eurovision Fun rapporterar att det inte bara är Alex Papaconstantinou som har bidrag som är intressanta för Cyperns ESC 2019-deltagande utan att även bidrag från svenska Linnea Deb ska ha tagits emot. Det antas att CyBC har åtminstone fyra tänkbara låtar från välkända låtskrivare att välja mellan.
Officiellt så säger CyBC att trots rykten angående artister som Tamta, Vangelis Kakourgiotis och andra så fokuserar de sig först och främst på hitta rätt bidrag och att de endast haft sonderande kontakter med diverse skivbolag så att de kan ha flera olika val beroende på vilken låt som till slut väljs.
Enligt People Greece så har Nikos Ganos haft ett möte med Greklands ERT, vilket gör att även han ryktas vara aktuell för landets ESC 2019-deltagande. Sångaren bekräftar inte att så är fallet men poängterar att han skulle tycka att vore väldigt roligt att få delta.
(Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Precis som med Melodifestivalens startfält så får man i Cyperns och Greklands fall, i väntan på de officiella presentationerna, roa sig med att läsa vad andra tror sig veta om de olika valen. Hur mycket som stämmer i slutändan återstår att se. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Grekland i ESC 2019“.
Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Cypern i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se