Sverige Schlagerpinglan: Då var vi en dag närmare SVT:s presentation av deltagarna i Melodifestivalen 2019 (27:e november) och mycket riktigt så har Aftonbladet ytterligare lite nya namn på sin lista över artister som (enligt deras källor) anses vara klara eller högaktuella.

Här nedan ser ni den uppdaterade versionen, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Artist som anses vara klar för Melodifestivalen 2019:

This Is My Life“, Anna Bergendahl (Melodifestivalsvinnare 2010)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2019 (enligt aftonbladet.se)
The Lovers of Valdaro (bekräftad efter “P4 Nästa 2018“)
Oscar Enestad Gotta Thing About You” (11:a 2017 med FO&O)
Arvingarna (deltagit fyra gånger i Melodifestivalen)
Wiktoria Johansson (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
Nano Omar Hold on” (2:a 2017)
Jan Malmsjö Hej clown” (2:a 1969)
Anton Hagman Kiss you goodbye” (10:a 2017)
Vlad Reiser
Bishara Morad
Ann-Louise Hanson (deltagit 11 gånger i Melodifestivalen)
Jon Henrik Fjällgren (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
Lina Hedlund (deltagit fem gånger i Melodifestivalen)
Hanna Ferm
Dolly Style (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
John Lundvik My turn” (3:a 2018)
Anna Bergendahl This Is My Life” (11:a i ESC-semi 2 2010)
Rebecka Karlsson
Margaret (uppgraderad från högaktuell till klar)
Artister som är “högaktuella” för Melodifestivalen 2019
(nära en plats i tävlingen, eller jagas av SVT) (enligt aftonbladet.se)
Magnus Carlsson (deltagit åtta gånger i Melodifestivalen)
Petra Marklund (sägs ha en plats i tävlingen om hon tackar ja)
Artist som tackat nej till Melodifestivalen 2019 (enligt aftonbladet.se)
Jessica Andersson
(Info från aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se och aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Återigen, ha inte alltför höga förhoppningar om namnen på listan ovan – det är endast en spekulationslista – presentationen av deltagarna sker inte förrän den 27:e november kl. 09:30 vid en presskonferens som ska gå att följa via SVT Play.

Trots det så ser jag väldigt postivit på att Margaret blivit uppgraderad till “klar” då hennes “In My Cabana” är en av de MF 2018-bidrag som spelats flitigast här hemma under året. Vare sig hon fått klartecken för 2019 eller ej och vare sig hon har en ny “Cool Me Down” i beredskap eller ej så gillar jag tanken på att allt fortfarande är möjligt. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Sverige i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2019 – del 8”

 1. Lukas

  Hmmm… när jag ser den här listan framför mig så får jag en känsla av att vi precis som året innan kan få ett startfält som känns lite… profillöst? Det finns väldigt få namn som skulle locka en bredare publik här, av det jag kan utläsa.

 2. Adri

  Lukas: Du och jag är sällan överens, men här får jag lov att hålla med. Iaf på förhand.

  Det är därför jag hoppas hoppas hoppas att vi faktiskt får se Petra Marklund i tävlingen. Som artist är hon ju mycket mycket mycket större än någon av dessa.

  Men jag vill å andra sidan inte ha en såpass ensidig tävling, så jag hoppas faktiskt ännu mer på att Aftonbladet antingen slutar nu och lämnar de övriga som en överraskning, eller att de har jättemycket fel.

 3. Adri

  Med det sagt så var ”In my cabana” min silverplats förra året så det vore ju trevligt om hon återkom! 🙂 Always looking at the bright side här!

 4. Lukas

  @Adri, det är just därför den här bloggnen är så bra för oss, för även om vi ofta tycker olika finns det i slutändan nånting att enas kring. Det finns för min del mycket frågetecken här; kommer Petra Marklund till start? Kan Nano Omar göra en låt som håller samma klass som ”Hold On” (min storfavorit från 2017 som blev brandskattad på det enda den skulle förtjäna, biljetten till Eurovision)? Kommer det komma in något rockband som kan krydda tävlingen och ge den lite mer edge?

  Vad gäller Margaret så känner jag mest varken eller. In My Cabana var ändå rätt okej, men Cool Me Down som hon är mest känd för är verkligen ingen låt jag nånsin skulle fastna för om det ens var möjligt. En positivare detalj: Under fjolårets presentation fick jag faktiskt chansen att intervjua henne om låten. Trevlig person må jag säga.

 5. Schlagerpinglan

  “Profillöst” känns kanske som en bra beskrivning så här långt, men lyckligtvis så vet vi (i alla fall jag) endast vad “källorna” säger angående de ryktade artisterna och inget om själva bidragen. Det finns ju fortfarande chansen att en helt oväntad artist (som i nuläget kan kännas som aningen profillös) har ett bidrag och en scenshow som slår oss alla med häpnad. 😀

  Det kan även vara så att artistfältet bjuder på exakt det som vi på förhand förväntar oss, vilket kanske ger en trygg men knappast intressant MF-årgång, men mina förhoppningar inför 2019-startfältet är så här på förhand relativt höga. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se