Frankrike I går sändes den andra semifinalen av “Destination Eurovision“, den nationella uttagning som ska utse Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Detta betyder att de åtta finalbidragen som ska tävla i finalen den 26:e januari är utvalda, se sammanställningen nedan.

I finalen utses vinnaren genom 50/50 jury- och teleröster men juryn består där av tio internationella jurymedlemmar i stället för den jurysammanställning som röstade i semifinalerna. Resultaten från de inledande semifinalerna ser ni här: semifinal 1 och semifinal 2.

En av Frankrikes “Destination Eurovision 2019”-finalister:

Roi“, Bilal Hassani (jury- och tittar-favorit i semifinal 1)

“Destination Eurovision” – Finalstartfältet, 26:e januari:

Bidrag, Artister, Låtskrivare
Roi“, Bilal Hassani
(Bilal Hassani, Madame Monsieur, Medeline)
Là-haut“, Chimène Badi
(Yseult, Yacine Azeggagh, Corson, Boban Apostolov)
Le petit Nicolas Allez leur dire”, Silvàn Areg
(Caz B, Mamadou Niakate, Erick Ness)
Comme une grande“, Aysat
(Aysat, Mohamed Zayana)
Tous les deux“, Seemone
(Fabrice Mantegna, Alexandre Mazarguil, Léa Simoncini)
La promesse“, Emmanuel Moire
(Emmanuel Moire)
La voix d’Aretha“, The Divaz
(Yacine Azeggagh, Marielle Hervé)
Sois un bon fils“, Doutson
(Mamadou Niakate, Jean-Pascal Anziani, Ryad Bouchami, Caz B)

Schlagerpinglan: Nu när vi har hela finalfältet och vet hur artisterna stod sig live och vilken scenshow de valde (i alla fall för semifinalerna) så känns det som att min inledande topp-tio (där jag fått säga adjö till hela topp-tre) är hopplöst inaktuell. 😀

Jag vill gärna ge de åtta finalisterna några extralyssningar innan jag försöker formulera mina slutliga förhoppningar om resultatet, men jag skulle bli väldigt förvånad om någon annan än Silvàn Areg eller Seemone toppar min framtida, franska final-topp-åtta-lista. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2019“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2019 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2019-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Frankrike 2019: Lyssna på de 8 final-bidragen”

 1. Adri

  Min topp 8:

  1. ”Tous les deux”

  Låååångt hopp ner

  2. ”Lá haut”

  Ännu lääängee hopp nwr

  3. ”Sois un bon fils”
  4. ”Le petit Nicolas”
  5. ” La Voix D’Aretha”

  6. ”La promesse”
  7. ”Comme un grande”

  8. ”Roi” (detta säger jag inte för att ”kompensera” för hypen, jag har den genuint längst ner. Inte usel. No way. Men den är så trist. Bilal är ju en artist. En shower, baserat på det lilla jag sett. Då är det trist att hans låt är så himla meh. Lite som Yohio i MF. Hans stil och utstrålning talade för roligare musik än vad man fick)

 2. Micke

  När jag hade lyssnat in mig på hela startfältet innan semifinalerna hade jag fem bidrag jag tyckte var extremt tråkiga Bilal, Florina, Gabriella, The Divaz och Tracy de Sà.

  Florina och Gabriella blev hur märkligt det än låter än värre live. Bilal och Tracy de Sà höll sig där jag redan hade dem. Faktum är att jag efter semifinalerna fortfarande hade fem jag tyckte illa om. Det som dock hände var att två bidrag bytte plats. Något hände med The Divaz och jag fann plötsligt mig själv sittandes sjungande med i bidraget. Hade jag aldrig trott men damerna och deras bidrag charmade mig lite. Vad som dock inte charmade mig var Emmanuel Moire som jag tidigare tyckt varit helt ok. Det här var nog det största magplasket hittills i ESC 2019.

  Om man då istället ägnar sig åt det roligare. De positiva bidragen. Även här hade jag innan semifinalerna fem bidrag Chimène Badi, PhilipElise, Battista Acquaviva, Sylvàn Areg och Seemone. Efter semifinalerna har jag bara kvar tre av dessa numera skuggade av The Divaz.

  Chimène Badi tappade lite men är min solklara trea. PhilipElise och Battista Acquaviva däremot är borta för mig numera. Den förstnämnda tappade lite för mycket live medan den sistnämnda kraschade helt tyvärr.

  Kvar då står två bidrag från var sin ytterkant kan man väl nästan säga 🙂 Jag blir på jädrigt gott humör av båda på olika sätt. För mig lever dessa två i ett annat universum än övriga i franska uttagningen. Skiter fullständigt i vem som vinner av dem men jag tror absolut Seemone har mest chans i maj. Vinner någon annan har jag och Frankrike tyvärr gjort vårt i år, i synnerhet om Emmanuel Moire skulle vinna.

  Men jag är en positiv jävel och vägrar tro så illa om Frankrike

 3. Marcus

  Frankrike har helt tappat koncepten i år. När varken Ugo eller Battista gick till final är det bara konstatera att Roi kommer kamma hem 12e plats i Tel Aviv och gå vidare med livet. Bonne chance nästa år Frankrike!

 4. Zacke

  Frankrikes final är helt okej, med en låt som är fullständigt i särklass. Sen finns det tre bra bidrag, ett skapligt (som dock förstörs av ett mycket dåligt framträdande) och tre dåliga bidrag.
  1: ”Tous les deux” (potential att bli min absoluta favoriti maj, om den vinner.)

  2: ”Le petit Nicolas”
  3: ”La promesse”
  4: ”La haut”

  5: ”Roi”

  6: ”Comme un grande”
  7: ”La voix d`Aretha”
  8: ”Sois un bon flis

 5. Adri

  Off-topic litegrann. Jag har märkt nåt lite… ”skrämmande” gällande min relation till MF (och i detta fall delvis ESC, om än inte i samma grad). Och det gäller året 2015.

  Mer eller mindre hela första halvåret (och stora delar av hösten) 2015 är en dimma för mig. Oklart varför. Allt är typ helt ihopsmält och jag har stora minnesluckor från hela det året. Det har gjort så jag mer eller mindre glömt Melodifestivalen 2015.

  Jag minns finalen. Men i detta fall är det inte bra eftersom det var en av de svagaste finalerna i mannaminne. Det har gjort så mitt bestående intryck av MF 2015 var att det var en svag upplaga.

  Men idag tog jag en titt på några youtube-listor över den upplagan, och insåg att… det fanns ju några låtar där som var riktigt, riktigt, riktigt bra. Bara att dem inte fick dem resultaten dem förtjänade. Det var Ellen Benediktson, Kristin Amparo, Neverstore, Rikard Söderberg/Elize Ryd och Emelie Irewald bland annat.

  Men en låt gjorde mig gladare än de andra att jag hittat för jag har letat efter den efter 2015 för melodin har liksom funnits i bakhuvudet även om låten glömts bort med typ hela resten av året.

  Denna åkte alltså ut i delfinalen förstod jag nu. Det förvånar inte. Just MF/ESC var väl inte rätt sammanhang. Den tog sig till rond två iaf så svenska folket hatade den inte iaf 🙂

  Får jag fråga vad nån annan här på bloggen tycker om den? I min åsikt är det en fantastisk låt som inte förtjänade att glömmas bort så lätt av mig, och jag hoppas hoppas ni andra inte glömt bort den 🙂

  (Jag kommer fortfarande ihåg hennes MF-låt från 10 år innan detta. Det är jag inte lika glad över. För den låten är faktiskt riktigt jäkla trist. Och den fick framgång!!! Världen är rejält knasig ibland 🙂 )

  https://m.youtube.com/watch?v=HMiksQEu8TI

  Jag är så himla glad nu 🙂 En låt man letat efter från och till i fyra år (jag har ju ett liv att sköta också), och så har den funnits i MF hela tiden 🙂 I min livstid dessutom. Tokigt.

 6. Zacke

  Adri; Jag tycker också att ”Black Swan” förtjänade ett betydligt bättre öde. Troligen på min topp 5, åtminstone topp 10, 2015. Den är däremot inte i samma liga som Carolines första låt ”A different kind of love” är. En av mina absoluta favoriter under 00-talet och helt överlägsen 2005. Nästan att versen är bättre än refrängen.

 7. Adri

  Zacke: Jag gissar att de flesta håller med dig, med tanke på skillnaderna i resultat. Men jag tycker låten från 2005 är ganska trist. Caroline sjunger gött som 2015, men låten låter lite som… typ royalty free musik som spelas i bakgrunden på en instruktionsfilm. Gillade den väldigt när jag var yngre då 2005 dock.

 8. Johanna

  @Marcus Roi, om den vinner kommer inte komma så högt som tolfte plats i ESC det kan jag nästan lova….snarare runt plats 20.

  Min favorit Seemone kankse inte klarar sig bättre men det är en betydligt bättre låt som jag tror Frankrike åtminstone kan vara stolta över i Tel Aviv, och jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om slutresultatet i ESC (förutom när låtar vinner av fel anledning som hänt ett par ggr de senaste åren men det är inte en diskussion vi behöver ta här) Allt jag vill är att ha ett antal bra låtar att lyssna på och heja på lite extra och slutligen lägga till i mina spellistor för framtida bruk och Seemone är definitivt en sådan låt.

  Är mest tacksam att Gabriella och Tracy som jag aldrig gillade åkte ut….resten av finalisterna från gårdagen kan jag leva med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se