ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Ukraina Ukraina: TAYANNA drar sig ur “Vidbir 2019”
Sångerskan TAYANNA var väntad att ställa upp i den ukrainska ESC-uttagningen för tredje gången efter två andra-placeringar 2017 (“I Love You“) och 2018 (“Lelya“). Nu blir det inte så då hon meddelat att hon drar sig ur tävlingen och i stället ska fokusera på sitt nya album och kommande konserter. (Källa: escxtra.com)
Ungern Ungern: Startfälten i samtliga “A Dal 2019”-deltävlingar presenterade
I lördags avgjordes den första deltävlingen av Ungerns ESC 2019-uttagning “A Dal 2019“, där tio bidrag tävlade. Hur de resterande tjugo bidragen fördelat sig i de följande två deltävlingarna har fram tills idag varit en hemlighet. Nu har arrangörerna avslöjat indelningen och den hittar ni bl.a. på den uppdaterade Ungern i ESC 2019-sidan här på bloggen. (Källa: mediaklikk.hu)
Frankrike Frankrike: Silvàn Aregs bidrag tvingas byta titel
P.g.a. en copyrights-konflikt så har en av finalisterna av Frankrikes ESC 2019-uttagning blivit tvingad att ändra titeln på sitt bidrag. Det bidrag det gäller är Silvàn AregsLe Petit Nicolas” som i stället kommer att tävla under namnet “Allez leur dire”. (Källa: escxtra.com)
Danmark Danmark: DMGP 2019-startfältet presenteras den 31:a januari
Den 31:a januari kl. 20:00 kommer TV-bolaget DR att arrangera en presskonferens där “DMGP 2019”-värdarna Kristian Gintberg och Johannes Nymark förväntas presentera de tio artister som är utvalda till Danmarks nationella ESC 2019-uttagning den 23:e februari. Även bidragen kommer att bli presenterade, för att sedan finnas tillgängliga på alla digitala plattformar följande dag. (Källa: esctoday.com)
Storbritannien ESC 2019: Preliminärt datum för London Eurovision Party 2019: 14:e april
I ett kort meddelande på Twitter förklarar arrangörerna för “London Eurovision Preview Party 2019” att det preliminära datumet för den brittiska ESC-förfesten är satt till den 14:e april.

Tidigare har det meddelats att “Eurovision In Concert” (Nederländerna) och ESPre-Party (Spanien) kommer tillbaka medan vi fortfarande väntar på information om “Eurovision PreParty Riga“, “Moscow Eurovision Party” och “Israel Calling“. (Källa: London Eurovision Preview Party 2019 på Twitter)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se