ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019 vad gäller olika datum som de deltagande länderna lämnat den senaste tiden och som ännu inte förärats med något eget inlägg här på bloggen.

Jag passar även på att påminna om att vi idag, fredagen den 11:e januari klockan 12:00, kommer att få reda på startordningen i de fyra deltävlingarna av Melodifestivalen 2019, som ni kan läsa mer om här.

Uppdaterat: Då BBC inkom med en datum-nyhet lite efter jag postat inlägget så får även den komma med i samlingen:

Storbritannien Storbritannien: “Eurovision: You Decide”-final den 8:e februari
TV-bolaget BBC har meddelat att de kommer att utse Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019 den 8:e februari, då finalen av “Eurovision: You Decide” avgörs. Läs mer om showen här. Biljetterna till showen är gratis men begränsade och fördelningen av biljetterna sköts av lostintv.com – vilket ni kan läsa mer om hos bbc.co.uk. (Källa: bbc.co.uk)
Island Island: “Söngvakeppnin 2019”-semifinalisterna avslöjas den 26:e januari
TV-bolaget RUV har meddelat att de kommer att avslöja startfältet för de båda semifinalerna av “Söngvakeppnin 2019“, Islands uttagning inför Eurovision Song Contest 2019, den 26:e januari. Tidigare har både schemat för tävlingen samt lite 2019-info presenterats, vilket ni kan läsa mer om här. (Källa: escxtra.com)
San Marino San Marino: Den internvalda artisten presenteras den 21:a januari
TV-bolaget SMRTV har meddelat att de den 21:a januari kommer att presentera den artist som internvalts att få representera San Marino i Eurovision Song Contest 2019 i Israel. Tidigare har det meddelats att bidraget redan är klart och att det kommer att framföras av en “internationell artist“, vilket ni kan läsa mer om här.
(Källa: esctoday.com)
Montenegro Montenegro: Datum och startordning för “Montevizija 2019” avslöjad
Efter att TV-bolaget RTCG tidigare presenterat de fem bidrag som kommer att tävla i “Montevizija 2019“, Montenegros ESC 2019-uttagning, så har även startordningen i finalen lottats och datumet avslöjats. 9:e februari är satt som finaldatum medan startordningen och info om finalbidragen hittas här. (Källa: eurovoix.com)
Cypern Cypern: Bidraget lär presenteras i februari
TV-bolaget CyBC har tidigare, vilket ni kan läsa mer om här, meddelat att de gjort ett internval för Cypern inför ESC 2019 och kommer att skicka artisten Tamta och låten “Replay” till Israel. Enligt olika källor så verkar det som att låten spelas in i Sverige av Alex och hans team i januari för att sedan förses med en musikvideo i februari, då den också förväntas att presenteras för allmänheten. (Källa: eurovoix.com)
Spanien ESC 2019: Spaniens ESPreParty arrangeras den 19:e – 20:e april 2019
För tredje året i rad så kommer Spanien att arrangera en Eurovision-förfest. ESPre-Party 2019 går av stapeln den 19-20:e april medan biljettförsäljningen startade den 19:e december. Slogan för årets förfest är #ElRitmoQueNosUne (The Rhythm that Unites Us) vilket är en hyllning till den enda gång Spanien stod värd för ESC, d.v.s. 1969 då Frankrike, Nederländerna, Spanien och Storbritannien alla fick dela på vinsten.

Tidigare har det meddelats att “Eurovision In Concert 2019” (Nederländerna) kommer att hållas den 6:e april medan vi fortfarande väntar på information om “Eurovision PreParty Riga 2019“, “London Eurovision Party 2019“, “Moscow Eurovision Party 2019” och “Israel Calling 2019“.
(Källor: escxtra.com och pre-party.es)

Schlagerpinglan: För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som fortfarande tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se