Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2019 så är det torsdagar kl. 13:30 / 14:30 (osäkert på om ändringen är för hela perioden) och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Hur som helst så har nu SVT presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som genomförts under dagen och som är lovade att släppas kl. 21:00.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2019:
Malou Prytz Margaret
Malou Prytz & Margaret (Grafik: SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2019:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“I Do Me”, Malou Prytz
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson, Adéle Cechal)
“Tempo”, Margaret
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“Hold You”, Hanna Ferm & LIAMOO
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Pablito Cacatian Thomassen)
“Army of Us”, Andreas Johnson
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas ”Stone” Johansson, Sebastian Thott)
Övriga bidrag:
“I Love It”, Oscar Enestad
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Emanuel Abrahamsson, Parker James, Oscar Enestad)
“Nakna i regnet”, Vlad Reiser
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Lukas Nathansson, John Hårleman, Vladislav Meletjenkov, Chris Enberg)
“Leva livet”, Jan Malmsjö
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm)

Schlagerpinglan: Redan efter en första genomlyssning så kunde jag konstatera att det fanns ett bidrag som jag föll för direkt och det var (överraskande nog, då det är en artist jag aldrig hört talats om) “I Do Me” med Malou Prytz. Nu är jag extremt nyfiken på hur fullversionen låter och hur den kommer att presenteras på scenen på lördag. 😀

Vad gäller de övriga låtarna så var det främst “Tempo” med Margaret som träffade rätt direkt medan de övriga behöver lite mer tid. Sammanfattningsvis så tycker jag att det är ytterligare ett ganska starkt startfält som SVT fått ihop så jag har höga förhoppningar om att Malmös deltävling kan bli minst lika bra som den lyckade premiär-deltävlingen. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Malmö-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Lyssna på andra veckans bidrag”

 1. Lukas

  Jisses vilket svagt startfält! Med undantag för veteranerna (Andreas och Jan) så kan det här vara en av de startfält med allra sämst bredd, och därutöver lägst standard. Väldigt många låtar där det känns som man försöker köra på kaxighet men det blir istället bara tafatt och helt dött.

 2. Zacke

  Låter som en helt okej deltävling, dock var de mesta väldigt likriktat. Ingenting som var riktigt bra, men heller inget som lät uselt

  Min ranking:

  1: Army of us- Andreas Johnsson (Andreas är bra som vanligt)
  2: Leva livet-Jan Malmsjö (ganska skön schlager. Den enda som verkligen stack ut)
  3: Hold you- Hanna Ferm & Liamoo (Har potential men svårt att avgöra på endast en minut)
  4: Nakna i regnet- Vlad Reiser (låter Spotify i Sverige top 50. Skapligt)
  5: I do me- Malou Prytz (precis som låten över)
  6: Tempo- Margaret (ogillade versen, men refrängen lät okej)
  7: I love it- Oscar Ernstad (ganska tjatigt och tråkigt)

 3. Marcus

  Nej, det här var ju rätt tråkigt va?

  1 Oscar Enestad – Den enda låten som låter modern men samtidigt har lite personlighet. Låter riktigt lovande!
  2 Vlad Reiser – Samma som ovan, fast på svenska. Sen är det lite svårt att höra vad Vlad säger emellanåt. Nån väldigt konstig accent där.

  3 Hanna Ferm och Liamoo – Suck. Då börjas det. Kompetent men tråkigt radioskval.
  4 Malou Prytz – Kompetent men tråkigt radioskval.

  5 Margaret – Kompetent men klyschigt radioskval.
  6 Andreas Johnsson – Kompetent men tråkigt radioskval.

  7 Jan Malmsjö – Vad i helskotta är detta för trams? Och den oblyga stölden från Be My Baby? Nej tack. Enda pluspoänget är för kastanjetterna. Man kan aldrig ha för mycket kastanjetter.

 4. Mats Wältare

  Lyssnade på smakproven och här är vad jag tror det kommer gå
  1. Margaret bra låt mycket bättre än hennes låt förra året så jag är nöjd tror den går till final
  2. Andreas Johnsson jag har alltid gillat andreas johnsson’s låtar i mello och den gillar jag tror den går till final
  3. Hanna Ferm och Liamoo bra duet låt liam sjunger bra men jag tycker att last breath vär bättre och hanna sjunger bra så kanske andra chansen
  4. Jan Malmsjö första smakprovet och jag sa “what?” till mig själv får jag tyckte att låten var förvånadsvärd bra när hörde den tror den här går till andra chansen
  5. Malou Prytz helt ok låt men inte min smak tyvärr
  6. Vlad Reiser nej väldigt tråkig och dålig
  7. Oscar Enestad jävligt dålig

 5. Micke

  Nu ska jag glädja er alla MF-fans med att detta är det sista jag skriver om Mello. Se nu till att inte få glädjefnatt bara 🙂 Trots allt så syns och hörs vi om ESC.

  Innan jag såg artisterna som skulle delta 2019 var jag säker på att jag inte skulle ödsla en sekund på det här. Sen såg jag då artisterna och plötsligt fick jag upp intresset för tre av dem. En av dem var Anna Bergendahl och det skrev jag en massa om varför jag ville lyssna på den och hålla alla tummar i världen för henne. Det där är uttömt nu. Jag har sagt det jag ville säga.

  De andra två artisterna deltar båda två nu i helgen. Jag har länge funderat över om jag ska lyssna på dem eller ej men har nog bestämt mig nu för att inte göra det. Vilka pratar jag då om?

  Andreas Jonsson, killen som när han får till det är vida överlägset allt som har med MF att göra. Tyvärr har han inte riktigt fått till det i MF så ofta på det sätt han kan men hoppet finns där alltid. Vem är den andra då? Jan Malmsjö en snubbe som haft mycket av sin storhetstid innan jag ens fanns till. Men vilken karriär mannen har haft. Oavsett om man gillar honom eller ej så är man fullständig idiot om man inte inser att han är vida överlägset allt annat som ställer upp i MF. De övriga artisterna är inte ens värdiga att putsa hans skor.

  Fan rent ut sagt vad jag hoppas Andreas verkligen har hittat det som han kan, det som övriga bara kan drömma om. Fan vad jag önskar att Janne vid över 80 års ålder åtminstone har kvar 50% av det han besitter för då är övriga chanslösa.

  Jag har dock som sagt bestämt mig för att inte lyssna på dessa. Dels för att jag skulle bli ledsen om de inte får till det men framförallt för att jag inte skulle stå ut med något skitsnack om Malmsjö, typ “i vilken kloak har de grävt fram honom” eller liknande. Då skulle jag bli något som jag aldrig blir normalt – ARG. Jag har missat största delen av Jannes karriär men man fattar ju ändå. Kolla snubbens meritförteckning. En av de största Sveriges någonsin haft.

  Lycka till Andreas och Janne. Ni behöver det i detta åldersfixerade MF.

  Ser nu att Zacke och Lukas har dessa två i topp. Delvis också Mats. Jädrar så jag hoppas er entusiasm smittar av sig 🙂

 6. Adri

  Som jag ser det finns två sätt att se det 🙂 Jämför man med den sinnessjukt starka första deltävlingen så är denna svagare.

  MEN… precis som förra veckan, ALLA dessa sju skulle vart i topp 10 2018. Så jag kan inte hjälpa att bli glad över hur kvaliteten i tävlingen höjts på ett ynka år.

  Låt oss aldrig prata om 2018 igen, deal? 🙂

 7. Adri

  1. ”Hold you”
  2. ”Tempo”

  3. ”Leva livet”
  4. ”Army of us” (Jag är bara människa. Jag har svårt för Andreas J och vill inte gilla detta. Men detta var bra!)

  Botten tre var ganska överlägsna (men som sagt, hade detta varit 2018 hade alla förtjänat final 🙂 )

  5. ”I love it”
  6. ”I do me”
  7. ”Nakna i regnet”

 8. Adri

  Och jag vill ge mig en själv en liten spark mellan benen för att jag dömde ut gamlingarna i spekulationsfasen.

  Jag gissar att Owe Thörnquist och Kikki Danielsson traumatiserat mig lite. Men jag kan erkänna när jag har fel. Och förra veckan gillade jag Arja 🙂 Denna veckan gillar jag Jan (so far, bara en minut att lyssna på).

  Bara Ann-Louise kvar att bevisa sig 🙂

  Men jag kan inte hjälpa att vara glad. 2019 ser ut att komma bli det starkaste MF-året sen typ… ja, väldigt väldigt länge faktiskt 🙂

 9. Johanna

  Förra veckan skulle jag lätt kunnat satt alla i finalen, denna veckan vill jag bara sammanfatta med en stor suck, nu är vi tydligen tillbaka på 2018-nivå igen. FDen enda låten som låter lovande är Hanna och Liamoo OM de får till det på scen. Jan Malmsjö har en charmig låt men kommer ju komma toksist. Resten suger. Så heja Hanna och Liamoo och vad skönt att jag nu kan ägna lite mer tid åt de andra ländernas uttagning genom att multiscreena samtidigt som Mello.

 10. Adam

  Jag tycker nog denna deltävling är något svagare än den första, men den är inte så pjåkig ändå. Den första hade starkare toppar, medan denna har sju låtar som ligger mer jämnt jämfört med varandra. Min rankning just nu:

  1. Jan Malmsjö – Refrängen gör mig så jäkla glad! Årets överraskning som jag tror har en jättechans att gå vidare.
  2. Hanna Ferm & Liamoo – Classy men samtidigt modern duett, som jag tror internationella juryn kommer älska om den går till final. Proffsigt och snyggt!
  3. Margaret – Lite mitt emellan “In My Cabana” och “Cool Me Down”. Stark schlagerig refräng som man lätt kommer ihåg.
  4. Malou Prytz – Kaxig flickpop som ändå inte känns out of place. Malou har en fin sångröst och kan charma publiken och nå AC.
  5. Oscar Enestad – Mörk modern pop med en rätt bra text, dock känns den lite tjatig och saknar det viktiga budskapet om att älska vem man vill. Kan växa live.
  6. Andreas Johnson – Andreas bästa låt i mello sen 2008 för mig, Hans Glorious-pop möter modern EDM. Skulle kunna funka utanför tävlingen för Andreas, men refrängen är lite för svag denna gång.
  7. Vlad Reiser – Lite samma som Oscar fast på svenska. Och också en hel del sämre. Känner redan att han kommer strula med sången och ingen kan väl ta det här på riktigt allvar? Nej, tyvärr sämst i deltävlingen.

 11. Adri

  Efter att ha gått igenom veckans startfält några gånger om så verkar det som att topp 14 i MF så här långt ser ut såhär:

  (Kan såklart ändras med fullversioner och liveframträdande – men troligtvis inga större så publicerar nu ändå)

  1. ”Mina bränder”
  2. ”Ashes to ashes”
  3. ”Hold you”
  4. ”Tempo”
  5. ”Leva livet”
  6. ”Mina fyra årstider”
  7. ”Army of us”
  8. ”Hello”
  9. ”Not with me”
  10. ”I love it”
  11. ”Chasing rivers”
  12. ”I do me”
  13. ”Nakna i regnet”
  14. ”No drama” (100% pga refrängen. Versen är ju riktigt kompetent.)

 12. Marcus

  Jag har lyssnat ett par gånger nu och sett klippen två gånger…

  …och vad ser folk i Liamoos låt? Han står bara och ser snygg ut medan tjejen – vad hon nu heter – står där helt utan närvaro och karisma och wailar loss till en ickeexisterande melodi… Vinner det här så är det överlägset sämsta vinnaren Sverige någonsin haft. Till och med Annorstädes Vals känns ju piggare än det här!

  Och hur kan man inte älska Oskar? Snygg kille med fräsch låt som doftar sent sjuttiotal och discoinfluenser från Bee Gees och Chic! Oskar och Anna är i en klass för sig hittills i år.

 13. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag får faktiskt hålla med dig till viss del om Oscar. Efter rep-klippen så är han uppe på en Andra Chansen-plats för mig… vet dock inte om det är Andreas eller Hanna Ferm & LIAMOO som åker ner… men det lär visa sig på lördag.

 14. Schlagerpinglan

  @Adri, Du håller fast vid “Mina bränder”, ser jag… det måste vara något där som jag missar. Jag får väl ge den några extra chanser. 🙂

 15. Adri

  Marcus: Jadu. Svårt att säga. Men Liamoo är bra vet vi sen tidigare. Hanna Ferm har en av mainstream-Sveriges mest speciella röster. Låten påminner om hitten ”Dusk till dawn” (eller fan vet jag, hört typ en minut – men väcker samma känslor hos mig”. Och ett visuellt tilltalande nummer. Bra text också. What’s not to like?

  På tal om texten så är det ett av de större problemen med Oscars låt. Oscars låt är bara där. Jag tror inte nån av de inblandade lade ner varken mycket tid eller kärlek på den låten. Jag ser att framträdandet ser ganska snyggt ut. Lite som en hybrid mellan Ingrossos och Rolinskis från 2013.

  Men han sjunger inte good enough, låten är inte dålig men väldigt icke-minnesvärd, texten är tyvärr patetisk (åh nej, dina föräldrar gillar inte att du, tonåring – t.o.m juridiskt barn när det började, dejtar en medelålderskvinna… well jag förstår dem faktiskt).

  Den är helt enkelt väldigt ”middle of the road”. Svårt att väcka någon känsla alls. Den är liksom bara där. Helt okej. Kommer inte stänga av ljudet på lördag, men kommer nog aldrig sätta på låten frivilligt igen.

 16. Adri

  Marcus: Men jag ska inte döma ut den för hårt. Fullversioner och liveframträdanden har ju både hjälpt och stjälpt förr. Men jag har väldigt svårt att se den lämna större känslospår hos mig än ett ”jaha där tog den slut” 🙂 Men jag gillar att va positiv så jag säger såhär: det är ju bättre än allt Oscar någonsin gjorde med The Fooo/ The Fooo Conspiracy/FO & O 🙂

  Pinglan: Ja jag vet helt ärligt inte vad det är. Jag har ju sågat låtar som den förr. Mendez, Samir&Viktor, Moncho, Elias Abbas… it was all crap. Så jag kan inte ens peka på vad ”Mina bränder” gör annorlunda. Men damnit, nåt är det allt! 🙂

 17. Marcus

  Härligt att höra pinglan! 😉

  Adri: Jag tycker att det jag hört av hennes röst hittills är gällt och skärande mest. Jag kanske upptäcker något mer på lördag… Numret känner jag mest är billigt och fantasilöst, och texten är ju mall 1a för den här typen av låtar. Återigen lyckas vi se och höra helt olika saker ^^

  Och det gör vi verkligen med Oscar också. Det är den enda melodin jag kommer ihåg av de här sju efter att ha lyssnat på dem, och jag har smånynnat refrängen hela dagen. Förutom Jans är det den enda som inte låter som allt annat nuförtiden, tack vare just sjuttiotalsinfluenserna.

 18. Marcus

  Jag är med dig om Dina Bränder iaf! Oförställd glädje med en smått falsksjungade pingla och en slött rappande michelingubbe med random orientaliska tongångar inkastade och en helt obegriplig text. Det är en hot mess, men den är liksom allt vad mello bör vara! Jag blir glad av den, och dansar och sjunger med!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se