Frankrike Den 26:e januari avgjordes finalen av “Destination Eurovision 2019“, den nationella uttagning som utsåg Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Den internationella juryn gav Seemone sina högsta poäng men till slut var det likväl tittarnas favorit Bilal Hassani som utsågs till segrare.

Vinnarlåten “Roi” har nu fått en tillhörande, officiell musikvideo, se nedan.

Den officiella musikvideon till “Roi“:

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Roi”, Bilal Hassani
Länkar: final-framträdandesemifinal-framträdandeofficiell musikvideotextvideo
Låtskrivare: Bilal Hassani, Madame Monsieur, Medeline
Se även: Resultatet av “Destination Eurovision 2019-finalen

Schlagerpinglan: Så här långt så befinner sig det franska bidraget ganska långt nermin ESC 2019-topplista, men än kan mycket hända. Videon kändes i alla fall väldigt passande och hjälpte låten framåt och det är ju alltid ett steg i rätt riktning. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Officiell musikvideo till Frankrikes “Roi“ (Bilal Hassani)”

 1. Adri

  Och det här förlorade Seemone mot? Det är en galen värld ibland! Jag tror den här kommer få det tufft. Låten är verkligen luft bara. Och hur gärna han än vill sticka ut med kläder och frisyr och yada yada yada så måste jag säga… Bilal har ingen riktig utstrålning heller.

 2. Micke

  @Adri, i det mesta håller jag med dig men man måste alltid se saker ur både positiv och negativ vinkel. Negativ har du ju tagit upp nu men positiv då? Ja, den är ju i alla fall bättre än Tjeckiens bidrag. Det är ju positivt 🙂

 3. Johanna

  @Adri jag håller med om allt du skriver. Förstår inte hur den här har kunnat bli den fan-favorit jag vet att den är….

 4. En ESC-drömmare

  D e samma skitkassa låt ju

 5. Adri

  Johanna: Att vara fanfavorit betyder inget (Bara fråga Greta Salome 2016…). Som tur är röstar betydligt fler än bara fans som gillar vad Bilal kan tänkas stå för 🙂

  Kollar man youtube-listor så är han iaf i botten tre på nära allihopa (tillsammans med Tjeckien och Montenegro, de är verkligen den svaga klicken av de hittills utvalda verkar det som hos gemene man 🙂 ).

 6. Johanna

  @adri Jag vet att det inte betyder någonting, jag är bara förvånad att han ens är en fav-favorit. Hade det inte varit en transperson/crossdresser whatever han identifierar sig som som sjöng hade ALLA listat denna låten bland de sista (och han hade inte vunnit i Frankrike till att börja med)

 7. Marcus

  Jag älskar Bilal, han verkligen äger scenen. Låten är lite småtråkig, men långt ifrån dålig. Jag tror det kan bli en fin mittenplacering. Videon gör varken från eller till, men den framhäver låten och budskapet fint.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag får väl “varna” dig och andra att jag snart lägger ut resultatet av publikundersökningen inför MF-deltävlingen samt de nya oddsen. Inte för att de stämde så bra förra veckan, men ändå. 🙂

 9. Micke

  Tyvärr stärker videon bilden av att det handlar om annat än själva låten istället för att göra tvärtom.

  Jag sa en grej här för några dagar sedan som jag blev missförstådd för och vill därför trycka extra på detta. Det jag säger nu har ingenting med bilals läggning eller liknande att göra. Han har all rätt i världen att leva som det han själv känner att han är.

  Ok till saken. Jag är helt på Johannas grej här. Har själv tryckt på det tidigare men varit lite mer fegis än hon 🙂 Ta av det yttre skalet på den här bubblan och se vad som blir över. För mig ingenting men nu handlar det inte om mig utan helt enkelt det som blir kvar.

  Om någon skulle gå ut och intervjua 1000 personer och som röstade på Bilal vad som var den stora grejen var som fick dem att rösta. Hur många tror ni då skulle svara låten? Från djupet av mitt hjärta tror jag inte ens 500 av dessa skulle svara låten.

  Därför satte jag mig ned nu för att kolla videon och se om de möjligen vågar göra något speciellt för att stärka själva låten men blir grymt besviken då jag inser att videon tvärtom spelar vidare på den yttre bubblan som gjort låten populär.

  Jag har hört många som spytt galla över låten och jag personligen tycker att den är dålig men inte värd allt hat den tyvärr fått ta emot. Men det tråkiga som jag ser det är att ett mycket starkt bidrag fick stryk, inte av en väldigt stark låt utan en väldigt stark bubbla runt en låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se