ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 22:a februari, kommer Tyskland att välja ut sitt ESC 2019-bidrag medan det i Sverige genomförs ett första publikrep inför helgens deltävling av Melodifestivalen. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Fredagen den 22:a februari – ESC-shower och resultat

Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2019″ – Deltävling 4:s publikrep:
Tid: kl. 19:00 CETPlats: Sparbanken Lidköping Arena (ingen sändning)
Förutsättningar: Veckans första publikrep rapporteras i efterhand här på bloggen i form av resultatet av den efterföljande publikomröstningen och nya odds
Info: Se: “Lyssna på fjärde veckans bidrag

Resultat: se “Snabbkoll på Lidköpings publikrep

Tyskland Tyskland: “Unser Lied für Israel“ – Final:
Tid: kl. 20:15 CET
Plats: Das Erste, ONE, Deutsche Welle, daserste.de, eurovision.de
Förutsättningar: Tittarna, en Eurovisionpanel och en internationell Expertjury utser tillsammans vinnaren av sju tävlande bidrag
Startfält och info: Se “Allt inför “Unser Lied für Israel”
Resultat: (Redovisas här och i separat inlägg efter showen)

Tysklands ESC 2019-bidrag => “Sister“, S!sters

Schlagerpinglan: Jag önskar som vanligt er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 😀 Själv har jag ännu inte hunnit lyssna in mig på de tyska final-bidragen så det blir en annorlunda upplevelse för mig, men omväxling förnöjer ju. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-händelser (2019-02-22)”

 1. Johanna

  Såg just att Bishara vann publik-undersökningen. Hoppas han får ett bättre resultat än vinnarna förra veckan för jag gillar verkligen hans låt!

 2. Micke

  Deutschland, stimmen Sie jetzt über das richtige Lied “Surprise“, Lilly Among Clouds

 3. Johanna

  Makeda var det bästa jag hört på hela säsongen…herregud har fortfarande gåshud. (Lilly Among Clouds, Sisters and Aly Ryan hade också varit ok val)

 4. Schlagerpinglan

  Har vi sett samma final? 😀 Själv tyckte jag att Aly Ryans bidrag var helt klart bäst. 😀 Vi får väl se vem som vinner.

 5. Johanna

  3 kommentarer och tre olika vinnare (jag hade gissat på Aly om jag fått gissa men jag hoppas såklart att Makeda vinner)

 6. Micke

  Ingen av oss tre fick som vi ville men jag är nöjd ändå för Sisters var mitt andraval 🙂

 7. Johanna

  Sisters var även mitt andraval så jag är också nöjd även om jag inte kan förstå hur Makeda kunde förlora:-)

 8. Adri

  Det här är så provocerande…

 9. Adri

  Jag har kallat “Sisters” för en bra låt under dagen. Och den är bra… i en nationell final. Nu ska den ut i ESC. Den var inte good enough för det.

  Och förlåt, men det lät inte allt för bra när dem sjöng?

  ESC 2019 hade chansen att få årets första riktigt bra upptempo-låt med Aly Ryan… men nope… mer midtempo it is.

 10. Micke

  Tråkigt att du känner så Adri. Själv bryr jag mig aldrig om uptempo, midtempo osv. Jag har hellre 42 bra av en sort än 42 dåliga uppdelade i tre kategorier.

  För mig var Lilly Among Clouds i egen division. Därefter kom tre bidrag i följande ordning: Sisters, Makeda och Aly Ryan. De tre övriga var väl mest utfyllnad som jag kände det.

 11. Adri

  Jag bryr mig om variation! Jag vill ha högt tempo, jag vill ha låååågt tempo och jag vill ha några midtempo-låtar också… men nu tar de ju nästan över helt. Skulle man ta pulsen på tävlingen nu – jamen det hade inte varit några ups and downs. Det hade varit en rak linje. Midtempo behövs i tävlingen, men det är samtidigt nåt som stör mig.

  Det är det fantasilösaste “tempot”.

 12. Micke

  Precis som jag Adri, jag vill ha blandning. Men det var inte det jag sa i min kommentar 🙂 Du vet vad jag hoppas på i Moldavien Adri 🙂

 13. Micke

  Kollade på mina topp 10 av allt som hittills kommit i år. Fyra av dem är klara för ESC i maj och tre utslagna så jag måste definitivt vara nöjd. Måste ju vara jordnära.

  KLARA:
  “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl – SLOVENIEN
  “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi – ALBANIEN
  “Soldi“, Mahmood – ITALIEN
  “Zero Gravity”, Kate Miller-Heidke – AUSTRALIEN

  UTSLAGNA:

  “Hazavágyom“, Leander Kills – UNGERN
  “Criminal”, Monika Marija – LITAUEN
  “True Colors”, Barbora Mochowa – TJECKIEN

  Största glädjeämnet: Definitivt “Sebi” i Slovenien. Trodde i min enfald inte att den slovenska ESC-publiken skulle vara beredd att ta emot ett sånt här riktigt må gott bidrag. Tydligen vet man hur det är att må gott i Slovenien. Hoppas nu bara att resten av Europa känner likadant.

  Största nedköpet. Borde kanske vara Leander Kills bidrag då det för mig är största förlusten. Eller kanske övergreppet mot Barbora Mochowa och hennes bidrag då hon förlorade mot något som de lärde fortfarande tvistar om huruvida den ska klassas som musik överhuvudtaget.

  Båda fallen är hemska men inget övergrepp var större än det som gjordes mot bidraget “Criminal.” Det mäktiga bidraget fick inte ens en ärlig chans utan släpades ut i skiten av en kvinna som inte kan skilja på rätt och fel. En kvinna jag hyllat för sin mäktiga röst, en kvinna som fortfarande har ett bidrag som nu är bäst i Litauen men som jag nu hoppas inte står som vinnare.

  Nu återstår tre bidrag på min topp 10. En av dem tävlar nästa lördag “En livredd mann“, Kjetil Mørland – NORGE. Kommer att bli en andraplats. Sen dan efter på söndag tävlar min absoluta favvis “Sub Pămînt“, Che-MD ft Elizaveta Ivasiuk – MOLDAVIEN och dessutom “Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović – SERBIEN. Kul om åtminstone en av dessa tre kunde vinna för då har jag fem av tio i maj månad 🙂 Betydligt bättre än jag vågat hoppas på isf

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se