PortugalDen 2:a mars utsågs Conan Osiris till Portugals representant i Eurovision Song Contest 2019 då han vann finalen av den nationella uttagningen Festival da Canção 2019 med sin “Telemóveis“.

Därefter har han bl.a. varit i Israel och spelat in sitt vykort, se en intervju med honom här av TV-bolaget KAN där han möter Israels representant Kobi Marimi. Dessutom uppträdde han på MIL Music Festival i Portugal där han bland annat framförde sitt ESC-bidag, se nedan.
(Källa: wiwibloggs.com)

Conan Osiris framför sitt ESC-bidrag på MIL Music Festival:

Lyssna på Portugals bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Telemóveis”, Conan Osiris
Länkar: “MIL”-live-framträdandeofficiell video: final-framträdande
semifinal-framträdandetext-video
Låtskrivare: Conan Osíris
Se även: Resultatet av “Festival da Canção 2019

Schlagerpinglan: Som sagt, man kan inte gilla allt och även om detta inte är något bidrag för mig så vet jag att det finns andra som uppskattar det desto mer. 😀

Mer om Portugals ESC 2019-förberedelser hittar ni här: “Portugal i ESC 2019“ medan länk-samlingen med de övriga utvalda bidragen (i olika versioner) finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Portugal 2019: Se Conan Osiris live på MIL Music Festival”

 1. Andreas

  Jag uppskattar det, tävling måste ha bidrag som tillåter en att sträcka på bena och kanske gå på toan om nödvändigt. 😀

 2. Adri

  Detta är inte sämst i år. Där är Israel ohotade. Israels låt får Tjeckiens nästsämsta låt att framstå som ett paradis.

  Men det är så irriterande. Det är konstigt. Och inte på ett bra sätt. I ESC är det tillåtet att vara konstig, men detta är konstigt HELT utan äkthet. Detta är ”being weird for the sake of being weird”.

  Lär ju bli final for some reason, men någon större framgång tror jag inte de ska räkna med. Då räcker det inte att vara konstig. Man ska sticka ut också, och detta är alldeles för lågmält för att sticka ut.

  Men som Andreas säger, tävlingen behöver utfyllnad också så att man kan pausa och göra annat om än bara i några minuter.

  Och sen

 3. Micke

  Det här är min “stora sorg” i år. Visst Island, Montenegro och framförallt Tjeckien har än mer bedrövliga bidrag i år men detta handlar ju för tusan om Portugal. Jag menar inte att de brukar slänga ut kanonbidrag men det de har (hade) är (var) att de var det mest äkta landet av alla länder inom ESC. De säljer sig aldrig utan i alla år luktar de otroligt starkt av sin äkthet. Men så kommer då detta (vad det nu är för något). Jag menar PORTUGAL????? Hur är det ens möjligt. Snabb revansch 2020 hoppas jag.

 4. Adri

  Nu har startordningarna för semifinalerna släppts 🙂 Kul! Jag är ju från den skolan som säger att startordningen inte ska spela roll, och att den förmodligen inte gör det heller – i såfall en sån obetydlig skillnad att den inte är värd att ta upp!

  MEN… man ska inte bråka med statistik heller och den visar ju vissa trender och med statistiken in mind finns det två startnummer som jag reagerar på:

  – San Marino får gå ut sist 🙂 Det gillar jag! Som ett av de mest straffade länderna i tävlingen enligt mig är det snyggt att låta San Marinos låt vara färskast i minnet när röstningen tar fart 🙂 Jag vill ju sen genuint också att låten ska gå vidare! 🙂

  – På andra sidan spektret: min favorit Irland fick dödsnumret två. I den betydligt starkare semifinalen också. Så medan San Marino fick en push, fick Irland snarare ett litet handikapp i tävlingen. Men jaja, jag gillar låten och det är det primära! Sen hoppas jag naturligtvis det går bra, men mest för artistens och låtskrivarens skull 🙂

 5. Marcus

  Fast… det här är ju äkta. Så jäkla äkta att det gör ont. Äkta känslor, äkta portugistiskt, äkta provokation.

  Dessutom är det otroligt förlösande med låtar som är helt fantastiska på skiva, men på något sätt ändå lyckas bli ännu bättre live!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se