MaltaInför Eurovision Song Contest 2019 slopade TV-bolaget PBS sin traditionella, nationella uttagning MESC till förmån för den nya talangshowen “X Factor Malta” för att utse Maltas artist.

Sedan en tid tillbaka står det klart att det blir en andra säsong (intresserade kan ansöka online via tvm.com.mt) och nu har det även bekräftats att både programledaren och de fyra domarna (se nedan) får förnyat förtroende samt att det första avsnittet kommer att sändas i oktober.

Om det däremot blir talangshowen som utser den artist som får representera Malta i ESC 2020 i Nederländerna har däremot ännu inte bekräftats. (Källor: wiwibloggs.com och XFactorMalta)

Uppdaterat: Första avsnittet av X Factor Malta – säsong 2 planeras att sändas den 6:e oktober.

X Factor Malta:s programledare och fyra domare
X Factor Malta
Domare: Ray Mercieca, Alexandra Alden, Ira Losco, Howard Keith Debono
Programledare: Ben Camille (mitten) (Grafik: X Factor Malta)

Schlagerpinglan: Eftersom Malta Eurovision Song Contest är en av mina favoriter bland de nationella uttagningarna så fortsätter jag att sörja nedläggningen samtidigt som jag ser fram emot en ny säsong av X Factor Malta.

Jag gjorde ju det bästa av situationen och engagerade mig rejält i den maltesiska talangshowen och upptäckte att det var ganska underhållande, trots att det var en talangshow. Tyvärr så slutade det med Malta skickade ett bidrag som jag inte placerade bättre än plats 28 på min slutliga, personliga ESC 2019-topp-41… men det ger ju bara utrymme för förbättringar inför 2020. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se