KazakstanEfter att Khabar Agency fått inbjudan från EBU att delta i Junior Eurovision Song Contest 2018 och 2019 så är det många som väntar på att Kazakstan även ska göra debut i Eurovision Song Contest.

Den 6:e september meddelade EBU att de inte har några planer på att bjuda in Kazakstan till Eurovision Song Contest 2020. Denna speciella inbjudan, som behövs för länder som inte är aktiva EBU-medlemmar, är något som endast Australien fått så här långt. (Källa:escxtra.com)

Kazakstans bidrag i Junior Eurovision Song Contest 2018:

Òzińe Sen“, Daneliya Tuleshova (6:a av 20 i JESC 2018)

Schlagerpinglan: Det här med att bjuda in länder som egentligen inte uppfyller kraven för ett deltagande kan inte vara en helt enkel fråga för EBU. Australien var ju ett så pass speciellt fall, med starka band till tävlingen, att det kan kännas motiverat även om jag vet att det finns olika åsikter om det. 🙂

Skulle de ge en inbjudan till ett land med svagare band till tävlingen så kan det däremot bli svårt att förstå för andra länder, som inte heller uppfyller kraven men gärna vill vara med, varför de nekas deltagande. Vi får väl se vem som blir näst på tur att få denna speciella inbjudan… om det nu blir någon alls.

Mer om Kazakstan-frågan hittar ni här: “Dags för debut för Kazakstan?

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2020: EBU har inga planer på att bjuda in Kazakstan”

 1. Craxman4

  EBU börjar bli lata o trötta, vadå inga planer? Bjud in dom för helvetes alla lallare

 2. Schlagerpinglan

  @Craxman4, Så du ser inga problem alls med att man börjar att bjuda in länder som inte uppfyller kraven? Finns ingen risk att andra länder börjar att bli högljudda och anklaga EBU för både det ena och andra om de bjuder in vissa men inte andra?

 3. Johanna

  Kazakstan är ju närmare Europa geografiskt och enligt vissa har de t.o.m ett litet område på europeisk mark (jag vet inget om det där så jag uttalar mig inte) så jag ser hellre de med i tävlingen än Australien. Dessutom är jag säker på att Kazakstan hade bidragit med långt mer intressanta bidrag än Australien gjort hittills. Med tanke på att samtliga Australiens bidrag har varit extremt mainstream och o-unika (ja årets också, har gjorts hundra ggr förr)

 4. Adri

  The more the merrier – så länge det är rimligt, alltså inget jäkla USA – men uppfylls inte kraven så…

  Men vad jag inte fattar är varför de då låter de vara med i JESC, men inte ESC. Knas.

 5. Engsla

  The more the merrier, absolut, men jag tycker att det räcker gott med de länder som redan har möjlighet att skicka bidrag till tävlingen. Det ska ju fungera även för små länder att hålla i tävlingen utan att behöva bygga nytt, som tex inför ett OS :/

 6. Patrik

  Australien som inte har några band med Europa ska inte få åka snålskjuts mer gång kasta ut Australien från tävlingen och Australien borde istället vara med i en Asiatisk song contest-tävling och istället ska enbart Europeiska länder delta i ESC och då förstår jag inte varför man inte bjuder in Kazakstan som är närmare Europa och sen är det skandal att man inte har gått ut med inbjudan till Liechtenstein,Gibraltar,Grönland,Färöarna som aldrig har varit med i ESC som trots allt är Europeiska länder EBU suger vidrigt

 7. Patrik

  Och det är skandal att inte Kosovo blir inbjuden till att delta i ESC 2020. Jag tycker nog att det är dax att byta ut hela ledningen för EBU som inte verka va intresserad att få in nya länder till sångtävlingen.Australien ligger inte i Europa varför ska ledningen inom EBU låta Australien som ligger i Oceanien-Asien delta men inte låta nya länder som vill pröva lyckan i ESC tävla .Tills 2021 eller 2022 hoppas jag på att man först plocka bort Australien från fortsatt ESC-deltagande och bjuder in Liechtenstein,Kosovo,Kazakstan,Färöarna,Gibraltar,Grönland,Åland,Vatikanstaten,som nya deltagarländer och att man försöker att uppmuntra forna tävlingsländer som Turkiet,Luxemburg,Monaco,Slovakien,Bosnien-Hercegovina,Andorra,att göra comeback i ESC-sångtävlingen .

 8. Patrik

  Bjud även in Nordirland, Wales, Skottland som vill framföra egna bidrag.

 9. Patrik

  Om Katalonien och Baskien blir suveräna stater inom 30-års period så skulle de göra debut i ESC

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se