MaltaTV-bolaget PBS har nu bekräftat att de kommer att använda sig utav talangshowen X Factor Malta för att utse Maltas representant i Eurovision Song Contest 2020.

Det blir m.a.o. precis som förra året, då talangshowen hade premiär, och inkluderar även samma programledare (Ben Camille) och samma domare (Howard Keith Debono, Ray Mercieca, Alexandra Alden och Ira Losco).

Showerna, som inledningsvis är förinspelade, sänds på söndagarTVM med start den 6:e oktober. Dessa följs av ett antal liveshower i januari innan det är dags för finalen, där Maltas ESC 2020-representant ska utses, den 8:e februari. (Källa: tvm.com.mt)

Maltas senaste X Factor Malta-vinnare / ESC-bidrag:

Chameleon“, Michela (live i Tel Aviv 2019)

Schlagerpinglan: Jag vet inte riktigt om detta ska ses som en bra eller dålig nyhet, personligen så saknar jag ju den nationella uttagningen Malta Eurovision Song Contest, men nu vet vi i alla fall vad som gäller. 😀

Om ni missade det första avsnittet av den andra säsongen, som sändes den 6:e oktober, men vill se de inledande auditionerna och veta vilka som gick vidare till nästa fas i tävlingen så hittar ni mitt resultatinlägg här: “X Factor Malta – Säsong 2 – Show 1

Info om den första säsongen hittar ni här: “X Factor Malta – Säsong 1

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Malta i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Eurovision 2020: X Factor Malta utser Maltas representant”

 1. Micke

  Usch

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Kort och koncist. 😀

 3. Micke

  Pinglan…ibland räcker det med ett ord för att beskriva något 🙂

 4. Lukas

  Överlag tycker jag det blir ganska tråkigt när länder kör på talangtävlingar av det här slaget. Förutom att det utesluter en stor del av landets musikscen så tycker jag inte man får ut så mycket av artisterna när de ska framföra covers av andra grejer. Och sen kan det också bli så att den låt som den vinnande artisten får serverad till sig inte alls visar sig fungera. Som med Malta i år till exempel.
  Michela visade uppenbarligen en grym sångkapacitet på X Factor, men får istället en omelodisk låt som försöker andas Dua Lipa istället. En total krock jämfört med hennes tidigare erfarenheter. Och i Tel Aviv tyckte jag det syntes att det inte fungerade, då hennes framträdande + uttryckssätt blev väldigt stelt.

  Generellt är jag ofta väldigt skeptisk kring många internval då det känns som att de ansvariga inte har så bra koll på vad som är “inne”. Således blir det alltid att man försöker hänga med i tidsandan snarare än att leda den. Och det är tyvärr det sällan fungerar. Det tas nästan inga risker. Och i en tävling som Eurovision tycker jag det nästan är värre om en låt är ignorerbar än att den skulle vara pinsamt dålig

 5. Johanna

  Alltså talangtävlingar som uttagningsmetod. Jag är så emot det. Känner att det blir väldigt långt om jag ska dra alla anledningar till det så låt mig bara stanna här. Nej. Inget jag kommer följa i år (heller)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se