Ungern TV-bolaget MTVA har fortfarande inte avslöjat om Ungern kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020 eller ej, men i går bekräftades i alla fall att de kommer att arrangera A Dal 2020, som ser ut att ha utökats till en åtta-veckors-show.

Fram till den 15:e 22:a november tar TV-bolaget emot bidrag men några regler går inte att länka till i skrivandets stund då de tog ner dem igen efter ett tag och fortfarande inte verkar ha fått upp dem. Enligt wiwibloggs så lär en del av punkterna vara följande:

Uppdaterat 2019-10-26: MTVA har nu lagt upp reglerna igen (se jelentkezes.adal.hu) samt avslöjat att A Dal 2020 inte kommer att användas som Ungerns ESC 2020-uttagning.

A Dal 2020 – Reglerna i korthet (de ursprungliga reglerna – som senare togs ner):

A Dal 2020 kommer att sändas under åtta veckor, från den 18:e januari till den 7:e mars.
Låtarna får inte ha släppts innan den 1:a mars 2019.
(Ev. ett skrivfel där de egentligen menar 1:a september 2019?)
Låtarna får vara max 3 minuter.
Artisterna måste ha ett skivkontrakt eller ett kontrakt med en professionell manager.
Artisterna måste ha fyllt 16 år när showen börjar, den 18:e januari 2020.
Artisterna måste vara ungerska medborgare eller tala ungerska.
Låtarna måste vara på ungerska, men utländska låtskrivare är välkomna.
Max tio personer får vara på scenen.
Framträdandena kommer att vara halv-playback.
Artisterna måste vara tillgängliga för MTVA tills slutet av mars.
(Förhoppningsvis ska vinnaren även vara tillgänglig till ESC?)
Även i år kommer A Dals akustiska tävling att genomföras, tillsammans med priser för “Bästa text” och “Bästa nykomling”.
Vinnarn får “the Petőfi Musical Award“, ett erbjudande att framträda på VOLT och STRAND festivalerna, PR på Radio Petőfi värt 25 miljoner forints (75 000 euros), och 25 miljoner forints i kontanter (75 000 euros) som måste gå till vinnarens musikkarriär (inspelningar, spelningar, musikvideor o.s.v.)
(Kan vinnaren eventuellt även få representera Ungern i ESC 2020?).
Deadline att skicka in bidrag är satt till den 15:e 22:a november kl. 24:00 CET.
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Det här var minst sagt mystiskt. Om de nu har resurser att utöka A Dal till att bli en åtta-veckors-show så låter det ju inte som att de har några akuta penga-bekymmer och därmed borde inte deras ESC-deltagande vara i fara…. om de inte tar ESC-avgiften och satsar den på showen i stället, vill säga.

Att de godkänner låtar som givits ut innan den 1:a mars 2019, och därmed bryter ESC:s 1:a september-regel ser ju inte helt lovande ut… men skulle kunna förklaras med att vara ett skrivfel och en av anledningarna till att reglerna togs ner från sidan igen.

Tills vidare så låter jag ovanstående “regelverk” så kvar men påpekar att allt är ytterst preliminärt samt att jag uppdaterar det om det visar sig att något ändrats efter att de återigen lägger upp A Dal 2020-reglerna. Förhoppningsvis klarnar allt ganska snart. 😀

Relaterad information: Mer information om när, var och hur man skickar in / laddar upp sina bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2020“ medan mer om de olika ESC-ländernas planer inför Eurovision Song Contest 2020 finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ungern 2020: MTVA tar emot bidrag till A Dal 2020”

 1. Adri

  Har inte Ungern varit väldigt tidiga med bekräftelser tidigare år? Magkänslan säger så.

  Kan det vara så att finalmissen i maj kränkte dem så mycket att de funderar på avhopp. Isf får de ju ge sig. 8 finaler i rad – och en miss och de ifrågasätter allt. Hoppas jag har fel, men jag tror de kanske inte kommer till skott!

 2. Craxman4

  Snälla… Polen o Ungern hade dom mest chockerande låga tittarsiffrorna så det är konstigt om båda deltar faktiskt. Det är knas. Alla andra länder hade pilar uppåt.

 3. Craxman4

  Polen deltar endast för att TVP vill visa sig som klanderfria. Ungern hade 300 000 tittare. De e som en liten familj som kollar i landet. Det är knas. Ungern kommer nog hoppa av. Jag hade rätt sedan dag 1.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se