Malta TV-bolaget PBS har tidigare bekräftat att vinnaren av den just nu pågående talangshowen X Factor Malta kommer att få representera Malta i Eurovision Song Contest 2020 men hur artistens tävlingsbidrag ska utses har ännu ej avslöjats.

Låtar söks nu i alla fall till finalen av talangshowen och låtskrivarna uppmanas att lyssna in sig på de 12 kvarvarande artisterna så att låten/låtarna de skickar in lämpar sig för någon av dem. Till slut kommer fyra låtar att väljas ut till de fyra artister som är kvar efter att de fyra live-showerna avklarats och det är dags för finalen den 8:e februari.

X Factor Malta söker låtar till finalen:

X Factor Malta vänder sig till både inhemska och utländska låtskrivare för låtar lämpliga till någon av de 12 kvarvarande artisterna, så att de fyra finalisterna kan (om de inskickade bidragen är tillräckligt bra) framföra dem i finalen den 8:e februari.
Låtarna ska vara tre minuter och inte tidigare utgivna, vilket gör att de skulle kunna fungera som Maltas ESC 2020-bidrag, men det är inte något som nämns i reglerna.
Deadline att skicka in bidragen, till xfactor@tvm.com.mt, är satt till den 18:e januari, se här för övrig information ang. låtinskicket.
(Källa: X Factor Malta)

En av de 12 kvarvarande artisterna i X Factor Malta:

Karl Schembri – Judges Houses S02

Schlagerpinglan: Även om det är väldigt kort tid för låtskrivare att få fram en konkurrenskraftig låt (och inte lockas att skicka in någon från botten av skrivbordslådan) så hoppas jag verkligen att det kommer in i alla fall fyra riktigt bra låtar… där den bästa är som klippt och skuren för Karl Schembri. 😉

Inte för att jag tror att det skulle kunna stoppa Destiny Chukunyere, men finalen hade blivit så mycket mer intressant om man visste att det inte bara var artisten utan även låten som det röstades om. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Malta i ESC 2020“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se