FrankrikeI dag, tisdagen den 14:e januari, bekräftade TV-bolaget France Télévisions att de internt utsett den 30-åriga sångaren, skådespelaren och komikern Tom Leeb att representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2020.

Tom, som inlett åt stjärnor som Sting och Tom Jones och vars “Are We Too Late” har över 25 miljoner visningar på youtube, väntas att presentera sitt ESC-bidrag någon gång inom de närmaste veckorna. (Källa: eurovision.tv)

Frankrikes internvalda ESC 2020-artist:
Tom Leeb
(Foto: Julien Carbuccia)

Länkar till smakprov på låtar med Tom Leeb:
Go On (Live Acoustic Version) (Apr 27, 2018)
Are We Too Late (official video) (Aug 31, 2018)
Distance is a Thing (Live Session) (Sep 19, 2019)
Wicked Game – Chris Isaak (Tom Leeb Cover) (May 16, 2018)

Schlagerpinglan: När det meddelades att Destination Eurovision, den nationella uttagning som utsett Frankrikes ESC-bidrag de senaste två åren, troligtvis ersatts med ett internval så kände jag mig minst sagt väldigt kluven. Visserligen har jag tyckt bättre om de senaste internvalen än DE-vinnarna… men en uttagning är ju likväl en uttagning. 🙂

Nu när jag ser vad FT valt ut och lyssnat en del på Tom Leebs tidigare alster så känner jag mig betydligt mer positivt inställd till internvalet och tror t.o.m. att det kan bli riktigt bra. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2020“.


Relaterad information:
Bekräftade ESC 2020-artister (-bidrag) så här långt:
Belgien Belgien: Hooverphonic Albanien Albanien: Arilena Ara (“Shaj“)
Spanien Spanien: Blas Cantó Georgien Georgien: Tornike Kipiani
Bulgarien Bulgarien: VICTORIA Nederländerna Nederländerna: Jeangu Macrooy
Cypern Cypern: Sandro Frankrike Frankrike: Tom Leeb
Österrike Österrike: Vincent Bueno

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2020: Tom Leeb för Frankrike 2020!”

 1. Marcus

  En övermogen hipster med en rockig röst som sjunger som om han får feeling i tid och otid… Kan det bli mer intetsägande och slätstruket?

  Killen är ju vrålsnygg iaf, så man kan hoppas på att han får en låt som är lika kul som hans yttre, annars får Frankrike det svårt i år.

 2. Adri

  Det här gjorde mig glad 🙂 So far so good, France. Känner redan nu att det kommer ju vara roligare än Bilals mediokra blaha från 2019. DÄR kan man snacka om någon som inte fick en ”…låt som är lika kul som hans yttre”. Det är extremt tydligt att Bilal lägger oerhörd tid på sitt yttre. För att sticka ut och uttrycka sig. Det beundrar jag. Men så hade han den där tradiga låten ”Roi”? Dumt.

  Aja. Tom då. Som sagt, so far so good. Men tror inte han kommer komma upp i samma klass som Alma eller Madame Monsieur hos mig. De var O-U-T-S-T-A-N-D-I-N-G! 🙂

 3. Adri

  8 valda artister. Rangordning på hur nyfiken jag är på deras bidrag:

  1. Bulgarien (Victoria)
  2. Frankrike (Tom Leeb)
  3. Belgien (Hooverphonic)
  4. Sandro (Cypern)
  5. Blas Canto (Spanien)
  6. Jeangu Mancrooy (Nederländerna)
  7. Vincent Bueno (Österrike)
  8. Tornike Kipiani (Georgien)

  Så här långt verkar året bli ett riktigt snubbkalas. Aja. Det kan ändras 🙂

 4. Mr A

  Jag såg detta ansikte i fb flödet och reagerade inte på att det var france artist. Jag trodde att det var reklam för parfym hahahahaha.

 5. Daniela

  Hej Alla ESC fans här på bloggen, Godfortsättning! Jag har just landat i Sverige efter en fantastisk ledighet i hemlandet Rumänien. Jag har inte följt uttagningen i Rumänien då jag hade annat trevligt att göra, utan lyssnat någon artist då och då och det är bättre att inte säga något om de upplevelserna för det blir inga trevliga visor från mig, tyvärr. Jag blir så besviken när jag ser och hör något som enligt min smak är bara imitationer av något annat som är bara imitationer, usch! Verkligheter utan djup.

  Om Frankrikes representerande artist då:

  @Marcus, du har gjort det igen, dina kommentarer har alltid spets i mina läsande ögon inte minst på grund av att förutom det att de är uppriktiga, innehåller de en god dos av humor som Får mig som nu, skratta gott Tack för det snälla du! Jaa, du satte pricken på ”i” denna gång med när du skrev det där med att killen är vrålsnygg! det första jag gjorde när jag hade läst om beslutet och sett bilden på Tom Leeb var att skicka den vidare till min kusin och beklaga mig över att ”jag är gammal och ful nu kunde han inte finnas i samma ”vrålsnygga shape för typ 30 år sedan?” Orättvist!
  När jag väl lyssnade på hans låtar på youtube blev det dock inte lika dramatiskt, som tur. Han liknar en belgisk skådis, Mattias Schoenartz som har gjort succés med många filmer de senaste åren bland annat ”Suite Francaise” och ”Far from
  The Madding Crowd” (2015), han är känd från filmen ”Rust and Bone”- alla dessa filmer rekommenderar jag varmt!

  Tom vill sjunga på engelska, ok, men jag hade föredragit en riktig bra låt på franska! Det får jag väl inte i år heller, utan jag får väl bearbeta ordentligt besvikelsen över samma visa de senare åren, att artisterna väljer att ersätta sina egna språk med engelska!

  Tom får ”duz poa” för vrålsnygg men enbart 5 för resten! Från mig

 6. Johanna

  Jag hoppas verkligen inte att han får en låt på engelska för då jäklar…..det är nog det jag är mest orolig för här. Rösten är intressant.

 7. Micke

  Marcus…..kul att läsa dina grejer för tusan vet om vi inte t.o.m är längre ifrån varandra i tycke och smak än jag och Adri

  Äntligen något som åtminstone är lite intressant i ESC 2020. Då pratar jag inte om utseende för helt seriöst vet jag inte ens hur en snygg kille ser ut. Nej jag pratar om rösten som faktiskt låter riktigt lovande och då även live.

  “Mer intetsägande och slätstruken”. Du frågar det Marcus. Om något kan bli det mer än Toms röst. I mina öron blir svaret – ja precis allt som hittills varit i ESC 2020.

  Tom Leeb känns lovande röstmässigt. Ge nu bara killen en bra låt och övertala honom att sjunga på sitt eget språk

 8. Marcus

  Daniela, kul att du är tillbaka och håller med mig om Tom! 😉

  Micke… Jag pallar inte rockröster. De fyller liksom inget syfte i min musikaliska värld. Och Tom låter mest som alla amatörer på Youtube och talangjakter. Han har liksom inget unikt eller vidare intressant i sin röst.

 9. Micke

  @Marcus, tänk så mycket du går miste om 🙂 Själv så hittar jag bra röster inom allt egentligen så länge jag slipper falsettsång. Det kryper i mig bara jag tänker på falsettsång.

  Som jag sagt här förut så älskar jag musik, från hårdrock till opera. operaröster har klass medan rockröster har känsla. För mig är den bästa manliga rösten en rockröst och den bästa kvinnliga en mörk genomträngande röst.

  Vad gäller Tom ser jag inte det som en kanonröst men däremot den första rösten ESC 2020 som fått mig att lyssna till lite

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se