FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom den nationella finalen UMK 2020 den 7:e mars där sex artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de två första bidragen nu finns att lyssna på.

På söndagskvällen släpptes den andra låten: “Cicciolina” med Erika Vikman, se nedan. Mer info om UMK 2020-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det andra “UMK 2020”-bidraget:

Cicciolina“, Erika Vikman
(text & musik: Janne Rintala, Mika Laakkonen, Erika Vikman, Saskia Vanhalakka)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av bidraget så känner jag mig väldigt kluven. Visserligen har låten en del lättsmälta melodislingor och känns som en helt acceptabel radio-låt men det är något här som inte riktigt fungerar för mig. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men det gör att jag så här långt har Tika som favorit. Vi får väl se vad som händer längre fram. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Finland i ESC 2020“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2020 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Finland 2020: Lyssna på Erika Vikmans UMK 2020-låt”

 1. Adam

  Jag föredrar nog detta framför Tika. Det låter verkligen som en låt som Finland skickade typ 1988 eller nåt, men det är också charmen med den. Väldigt catchy och lite småkul. Men att Finland ska välja en 80-tals schlager som har namnet av en fd Ungersk-Italiensk porrstjärna i namnet…känns ju något långsökt…men de är ju lite desperata att göra bra ifrån sig så vad vet man. xD

 2. Ruf

  Nej, nej, nej hemsk låt! Tikas låt passar internationellt och hon har en fin pipa.

 3. Marcus

  Så j*vla bra! Klart bäst av alla låtar hittills den här säsongen! <3

 4. Adri

  Jag sätter henne framför Tika. Men ja, jag har issues med titeln. Sjunger hon om en italiensk(?) porrstjärna så är det konstigt. Men sjunger hon om en politiker – då är det ÄNNU konstigare i sammanhanget.

  Menmen, jag gillade kombon av finska språket med genren 🙂

  Hoppas på nåt ännu bättre dock! 🙂 Men heja denna än så länge!

 5. Marcus

  Inte vidare konstigt att sjunga om Cicciolina när man lyssnar på hela texten:

  – Det finns ingen anledning att lära mig hur jag korsar mina ben, jag föddes som en syndare. Förlåt om du tar åt dig.

  – Jag saknar inte kärlek, utan beröring

  – det är vackert att vara fri och vulgär, alldeles för många är främlingar inför sig själva

  – när jag hittar pengar under tröjan, så har jag kraften

  Och som hon sjunger i slutet av refrängen: du kan se hur vacker världen är när du levt som Cicciolina.

 6. Adam

  Ja, jag förstår när jag läser översättningen att det är en ironisk låt, jag har inget emot titeln, det gör faktiskt låten mer intressant. Tikas är ett sömnpiller jämfört med denna. Men som sagt, jag har otroligt svårt att se att finnarna ska rösta det här till ESC. Även om jag skulle kunna tralla med i maj om det skulle bli så. xD

 7. Engsla

  Låter som pimpad gammal öststatsschlager sjunget av en alltför levnadstrött sångerska 🙁

 8. Marcus

  Du säger det som om det vore något negativt, Engsla 😛

 9. Mr A

  Underbar låt! Bästa jag hört på länge!

 10. Engsla

  Marcus: inte alls! Kan absolut föreställa mig den spelas i bakgrunden i någon grådaskig tv-serie om kalla kriget, Roy Andersson-style :p

 11. dennis

  Gud va ni är elaka. Denhär låten är ju super bra.

 12. Engsla

  Vad roligt att du tycker om låten dennis, och av de övriga kommentarerna att döma verkar det ju som att du inte är ensam om att tycka det 🙂

 13. markus

  Cicciolina ligger etta på Itunes-listan i Finland just nu

 14. Ulla-Maija Bator

  Spelar ingen roll vilket bidrag vinner Umk, ingen röstar ändå på Finland Kan inte gå sämre än förra året med hemska “luukuway”…kanske ändå Cicciolina trots att låten är kass, men har ändå “gamla” Esc vibbar och kan få några röster från forna “öststater”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se