Armenien Armenien kommer, som det tidigare avslöjats, att utse sin ESC-artist genom talangshowen Depi Evratesil. Från de 53 sökande har TV-bolaget AMPTV valt ut de 12 artister, se listan nedan, som får tävla i finalen den 15:e februari kl. 19:00 CET som kan ses via AMPTV:s Channel 1 samt 1tv.am.

Tävlingsbidragen väntas dyka upp nästa vecka på den officiella Depi Evratesil-youtube-kanalen.

Depi Evratesil 2020-startfältet:
Depi Evratesil-startfältet
(Photo: ARMTV)

De 12 deltagarna i “Depi Evratesil 2020”:

Athena Manoukian Vladimir Arzumanyan
TOKIONINE Hayk Music
ERNA Arthur Aleq
Miriam Baghdasaryan Gabriel Jeeg
Agop EVA Rida
Karina EVN Sergey & Nikolay Arutyunov
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Då jag tycker att de föregående Depi Evratesil-säsongerna (2017Artsvik vann och 2018Sevak Khanagyan segrade) varit riktigt intressanta så har jag rejält höga förväntningar på denna uttagning. Visserligen hade jag även hoppats att få återse någon av de tidigare deltagarna… men om dessa 12 verkligen är de bästa så blir det kanske bättre så här. 😀

Likväl, det finns en del namn som lär vara kända från andra tillfällen, t.ex. TOKIONINE som var en av låtskrivarna till Armeniens ESC 2019-bidrag, JESC-deltagaren Vladimir Arzumanyan, La Voix-deltagaren Miriam Baghdassarian och X Factor UK-deltagaren Athena Manoukian – alla vilka ni kan läsa mer om hos wiwibloggs.com.

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Armenien i ESC 2020“.

Relaterad information: Vill ni se vilka andra länder som presenterat sina startfält och/eller släppt en del/samtliga av de bidrag som tävlar i de nationella uttagningarna så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se