Polen På söndag, den 23:e februari kommer Polen att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 då finalen av talangshowen Szansa na Sukces. Eurowizja 2020 ska avgöras.

Efter att tre talanger gått vidare från sina respektive semifinaler där covers av ABBA, The Beatles och Eurovision-hits framförts så är de nu framme vid finalen där de kommer att tävla med vars en cover och en originallåt som de hoppts få representera landet med i Rotterdam.

Så här långt har endast en av låtarna släppts men en del info om de tre tävlande bidragen har presenterats, bl.a. låtskrivarna, se nedan:

Ett av bidragen som tävlar i “Szansa na Sukces”-finalen

Lucy“, Albert Černý (Lake Malawi)

Startfältet i Polens “Szansa na Sukces” – Finalen (23:e februari)

Kasia Dereń – framför originallåten “Ufaj Mi” i finalen
text och musik: Piotr Walicki, Marcin Januszkiewicz, Mateusz Krautwurst, Kasia Dereń
(Kasia vann semi 1 med ABBA-covern “Mamma Mia“)
Alicja Szemplińska – framför en ännu ej presenterat originallåt i finalen
text och musik: Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek, Laurell Barker
(Alicja vann semi 2 med Eurovision-covern “To nie ja!“)
Albert Černý – framför “Lucy” i finalen
text och musik: JOWST, Lasse Piirainen, Cesar Sampson, Alasdair Bouch, Albert Černý
(Albert vann semi 3 med Beatles-covern “Please Please Me“)
(Källor: escxtra.com och eurovoix.com – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Kan Albert Černý ens förlora på söndag? Hans grupp Lake Malawi nådde en imponerande 11:e-plats för Tjeckien i ESC 2019 med “Friend Of A Friend“, han har fått tävlingsledningen att ändra i reglerna mitt i säsongen (han har förvisso starka band till Polen men är vare sig medborgare eller boende där, vilka var de ursprungliga reglerna) och han tävlar med en låt som släppts tidigare än sina konkurrenter samt är skriven av framgångsrika ESC-låtskrivare.

Man ska givetvis inte ta ut något i förskott. Även Alicja Szemplińska har ju (enligt escxtra.com) en del stora namn bakom sin låt, förutom två som skrivit framgångsrika JESC-låtar även Laurell Barker som haft med ESC-låtar lite överallt, bl.a. två i helgens Melodifestival-deltävling. Vem vet, kanske bleknar “Lucy” i jämförelse?

Innan vi hört alla tre bidragen framföras live så kan man givetvis inte veta något om hur det kan sluta, men själv har jag tyvärr lite svårt att skaka fram någon större förväntan eller spänning i nuläget. Nåja, skulle det bli en skräll så blir den ju desto större. 😀

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Polen i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se