Polen På söndag, den 23:e februari kommer Polen att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 då finalen av talangshowen Szansa na Sukces. Eurowizja 2020 ska avgöras.

Efter att tre talanger gått vidare från sina respektive semifinaler där covers av ABBA, The Beatles och Eurovision-hits framförts så är de nu framme vid finalen där de kommer att tävla med vars en cover och en originallåt som de hoppts få representera landet med i Rotterdam.

Albert Černý (Lake Malawi) var först ut med att släppa sin originallåt och i dag var det dags för Kasia Dereń (en The Voice Poland-finalist och bakgrundssångerska för Gromee feat. Lukas Meijer i ESC 2018) att presentera sitt bidrag. Se länkar och final-info här nedan:

Ett av bidragen som tävlar i “Szansa na Sukces”-finalen

Ufaj mi“, Kasia Dereń

Startfältet i Polens “Szansa na Sukces” – Finalen (23:e februari)

Kasia Dereń – framför originallåten “Ufaj Mi” i finalen
text och musik: Piotr Walicki, Marcin Januszkiewicz, Mateusz Krautwurst, Kasia Dereń
(Kasia vann semi 1 med ABBA-covern “Mamma Mia“)
Alicja Szemplińska – framför en ännu ej presenterat originallåt i finalen
text och musik: Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek, Laurell Barker
(Alicja vann semi 2 med Eurovision-covern “To nie ja!“)
Albert Černý – framför “Lucy” i finalen
text och musik: JOWST, Lasse Piirainen, Cesar Sampson, Alasdair Bouch, Albert Černý
(Albert vann semi 3 med Beatles-covern “Please Please Me“)
(Källor: escxtra.com, eurovoix.com och wiwibloggs.com – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: När jag tidigare i dag skrev om Lake Malawi-sångaren Albert Černýs deltagande i den polska uttagningen så tog jag upp ett flertal punkter som talar för honom. När nu Kasia Dereń presenterar sitt bidrag (som jag personligen tycker är betydligt bättre) så riktar jag i stället in mig på saker som talar för Kasia:

Som en tidigare finalist i The Voice Poland så har hon säkerligen ett flertal fans i landet och att en stor del av hennes låt framförs på polska kan säkert även det ses som en fördel. Sedan var det ju det här med att hon var bakgrundssångerska för Gromee i ESC 2018, vilket givit henne viktig ESC-erfarenhet. Om det sedan även är ett plus att just Gromee sitter i Szansa na Sukces tremannajury vet jag däremot inget om.

Jag riktar inga fuskanklagelser åt något håll men tycker inte att det känns helt rätt att det ändras i reglerna mitt i säsongen och att det finns kopplingar mellan jurymedlemmarna och de tävlande. Inget av detta bevisar något fulspel… men till nästa säsong (om det blir någon) så hoppas jag att de ansvariga tänker igenom allt lite bättre så att fokus inte hamnar på fel saker.

Hur som helst, finalen avgörs på söndag och förhoppningsvis så har den ett flertal imponerande framträdanden att bjuda på. 🙂

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Polen i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Polen 2020: Kasia Dereń tävlar med “Ufaj mi””

  1. Adri

    Av dessa väljer jag absolut ”Lucy” 🙂 Men hoppas på nåt utomjävligt bra av Alicja 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se