IslandEfter två semifinaler, den 8:e och 15:e februari, så har 5 bidrag (av totalt 10 tävlande) gått vidare till finalen av Söngvakeppnin 2020 den 29:e februari där Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2020 kommer att utses.

I finalen kommer först två superfinalister att utses av 50/50 tittar- och juryröster innan 100% tittarröster utser slutsegraren vid en extra omröstning. Här nedan ser ni hela startfältet i finalstartordning, inkl. artister, låtskrivare, bidragens titlar samt länkar till artisternas semifinalsframträdanden samt bidragens studioversioner.

Se även: Resultaten av semifinal 1 och semifinal 2.

Ett av de tävlande bidragen i Islands “Söngvakeppnin 2020”

Almyrkvi“, DIMMA

De tävlande bidragen / artisterna / låtskrivarna i “Söngvakeppnin 2020”:

Startfältet i startordningen i Finalen – 29:e februari:
1. Ísold & Helga (tävlar med sin engelska version)
Semi 1-framträdande:Klukkan tifar
Isländsk studio-version:Klukkan tifar
(Birgir Steinn Stefánsson, Ragnar Már Jónsson, Stefán Hilmarsson)
Engelsk studio-version:Meet Me Halfway
(Birgir Steinn Stefánsson, Ragnar Már Jónsson, Stefán Hilmarsson)
2. Daði & Gagnamagnið (tävlar med sin engelska version)
Semi 2-framträdande:Gagnamagnið
Isländsk studio-version:Gagnamagnið
(Daði Freyr)
Engelsk studio-version:Think About Things
(Daði Freyr)
3. Nína Dagbjört (tävlar med sin engelska version)WILDCARD
Semi 2-framträdande:Ekkó
Isländsk studio-version:Ekkó
(Þórhallur Halldórsson, Sanna Martinez)
Engelsk studio-version:Echo
(Þórhallur Halldórsson, Sanna Martinez)
4. Iva (tävlar med sin isländska version)
Semi 2-framträdande:Oculis Videre
Isländsk studio-version:Oculis Videre
(Íva Marín Adrichem, Richard Cameron)
Engelsk studio-version:Oculis Videre
(Íva Marín Adrichem, Richard Cameron)
5. DIMMA (tävlar med sin isländska version)
Semi 1-framträdande:Almyrkvi
Isländsk studio-version:Almyrkvi
(DIMMA, Ingó Geirdal)

Schlagerpinglan: Precis som Estland så håller Island sin final den 29:e februari, vilket ger oss gott om tid att lyssna in oss på bidragen. Mina personliga superfinalister för tillfället är de båda bidrag som kommer att framföras på isländska i finalen, “Almyrkvi” och “Oculis Videre“, men då de inte är helt utan konkurrens så får de ses som preliminära i nuläget. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Island i ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Island 2020: Lyssna på “Söngvakeppnin”-finalbidragen”

 1. Micke

  Dimma eller Iva men precis allt här går bra så länge Da da hålls borta från segern

 2. JOHANNA

  @micke Tror du kan bli besviken över resultatet här. Om det är Dadi du menar. Ganska stor sannolikhet att den vinner. Den har ju blivit en viral succe på bara en vecka så….(själv gillar jag den mer och mer så gärna för mig)

 3. Adri

  Det blir ett 3-way race mellan Dimma, Iva och Dadi.

  Med andra ord: de två sämsta och den ÖVERLÄGSET bästa. Hur kan IVA ens ha konkurrens? Ingen mäter sig med ”Oculis Veride”.

  Men det är Island vi snackar om… kända för usla val. Vi minns väl de hemska låtarna 2018, 2017 och 2014 som Island serverat oss?

  Island kommer göra mig så förbannad i år. Känner mig så förberedd på det.

 4. Micke

  Johanna…. Hoppas du har fel. Räcker det inte med Tjeckiens o Lettlands Extremt dåliga lågvattenmärke till bidrag? Hoppas verkligen Island håller sig utanför den besudlade inhägnade. Hoppas du inte tar illa upp Johanna. Ser att du tydligen gillar den vilket ju jag ska skita fullständigt i.

 5. Micke

  Under flera år har på min blogg haft en “gäst” som spytt galla över, som han säger, skämtbidraget från Rumänien 2007. Personligen älskar jag bidraget men respekterar givetvis hans åsikt.

  Men allt den respekten har jag tappat nu när han hyllar Dadis bidrag i Islands uttagning. Om man hånar något de är då får man löpa linan ut och bedöma dem efter samma mall.

  Kallar man något skämtbidrag då får man kalla liknande detsamma vare sig man gillar det eller inte. Jag älskar vissa plojbidrag och Jag hatar andra men jag bedömer dem efter samma mall.

  Detta är inget mot er som gillar Dadi. Gör ni det så ska jag skita i det. Är bara så trött på folk som inte bedömer låtar efter samma mall.

  “We are the winner of Eurovision” är exempelvis något jag alltid älskat medan jag klättrar på Väggarna när jag hör Verka Verduschka. So what? Det är två bidrag gjorda med glimten. Den ena gillar Jag den andragillarjaginte. Det är inte svårare än så

  Jag är varken bättre eller sämre än andra. Detsamma med min musiksmak

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… det här med olika smak och hur man uppfattar bidrag kan vara knepigt. Speciellt de gånger man stöter på bidrag som man själv tycker är så provocerande dåliga att man inte kan förstå hur någon kan se det som något annat än ett skämt. Min erfarenhet är att man ibland, om man ger bidragen några extra chanser, själv kan ändra uppfattning… men oftast så utsätter man sig inte för dem fler gånger utan tar hellre risken att missa det många andra ser i bidragen.

 7. JOHANNA

  @adri Island 2014 var ju det näst bästa de skickade på hela förra decenniet! Iva fötstår jag mig inte alls på. Hoppas på Dadi ändå nu. Den har växt som tusan alltså! Gilkar ju även Dimma och till viss del “meet me halfway med”

  @micke Det vet du väl att jag inte bryr mig om om andra har andra åsikter än mig om en låt:-)

 8. Adri

  Johanna: Jamen då lär du bli glad ändå 🙂 För jag har förlorat hoppet om IVA. Det enda som talar för som jag kan se nu är att hon ska sjunga på isländska, och Island har ju lite samma nationalism som Italien och Frankrike – att de gärna representerar sitt egna språk!

 9. Micke

  Johanna… Jisses jag har visserligen tagit ett par öl här men jag är lååååångt ifrån full även om jag snurrat till det nu. Mitt svar till dig här hamnade under Ukraina istället. Men skit samma. Trevlig MF-kväll på dig hur som helst

  Pinglan… Kul att du tog mitt inlägg på rätt sätt. Håller med om att hur man uppfattar bidrag först och längre fram är extremt olika. Finns bidrag jag först inte ens orkat lyssna som sen blir favvisar och tvärtom. Trevlig MF-kväll även till dig Pinglan. Ikväll är det för min del Slovenien som har mitt intresse

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se