Albanien TV-bolaget RTSH utsåg Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom den nationella uttagningen Festivali i Këngës 58 där 20 bidrag tävlade. Efter två semifinaler samt en final dit 12 bidrag kvalificerat sig utsågs Arilena Ara till segerare med låten “Shaj“.

I Rotterdam ska hon däremot tävla med en engelsk version av bidraget och den presenterades i dag, tisdagen den 10:e mars, i form av en officiell text-video, se länkar till tävlingsbidragets båda versioner nedan.

Eurovision-versionen av Albaniens ESC 2020-bidrag:

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2020:
Bidrag / Artist: “Fall From The Sky”, Arilena Ara
Länkar: text-video: Eurovision-versionfinal-framträdande: “Shaj”
semifinal-framträdande: “Shaj”studioversion: “Shaj”
eurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Michael Blue, Robert Stevenson, Sam Schummer,
Darko Dimitrov, Lazar Cvetkoski
Se även: Resultatet av “Festivali i Këngës 58

Schlagerpinglan: Jag personligen har aldrig varit speciellt förjust i “Shaj“, men mitt problem har inte varit att jag inte förstår texten utan mer att jag inte får grepp om låten. Att samma melodislingor och samma röst nu presenteras på ett annat språk är därför dömt att misslyckas.

Visst finns det exempel på albanska låtar där jag föredrar den engelska versionen (t.ex. Juliana Pashas “Nuk mundem pa ty” som 2010 blev “It’s All About You“) men då gäller det låtar som jag gillar redan i den albanska versionen. Här blev det bara snäppet tråkigare då det enda som lockade med bidraget försvann.

Nåja, jag har endast gjort en snabb, första genomlyssning av den engelska versionen… kanske ändrar jag mig med tiden. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Albanien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Albanien 2020: Eurovision-versionen av “Shaj” / “Fall From The Sky””

 1. Adri

  Jag gillade aldrig ”Shaj”. Inget fan av detta heller.

  Ska jag göra en kort breakdown ser det ut såhär:

  • Jag föredrar det albanska språket före det engelska
  • Men jag föredrar musiken i den nya versionen framför ”Shaj”

  Så… plus/minus noll 🙂

 2. JOHANNA

  Jag gillade ju “Shaj” och hade den som favorit i den albanska uttagningen. Nu har det ju dock släppts väldigt många låtar som är väldigt mycket bättre efter den så jag har inte rankat den speciellt högt ändå men nu har den tappat bort det jag gillade ftån början så. Nej. Inget för mig.

 3. Marcus

  Shaj har vuxit upp till en favorit under våren, men här skalade de bort allt som gjorde låten intressant. Melodin är fortfarande lika vacker, men produktionen är ju så slätstruken nu.

 4. Engsla

  Det känns som att de tappade bort lite av melodin i den engelska versionen. Istället för en förbättrande revamp blev blev låten nu platt och klumpig. Men det här kanske fungerar bättre på den internationella marknaden, utanför eurofansbubblan 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se