Rysslands Eurovision-bidrag 2020

2020-03-12 (torsdag)

RysslandDen 2:a mars avslöjade TV-bolaget C1R att de internvalt gruppen Little Big att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2020 och i dag, den 12:e mars, presenterades den officiella musikvideon till det aktuella tävlingsbidraget “Uno“, se nedan.

Läs mer om gruppen och bidraget hos eurovision.tv.

Uppdaterat 20-03-14:Se Little Big framföra “Uno” live

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“Uno”, Little Big officiell musikvideostudioversioneurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Little Big)

Schlagerpinglan: Precis som med många andra låtar med Little Big (som var ett helt okänt namn för mig för bara någon vecka sedan) så vill jag inte gilla det jag hör och ser, då det är extremt repetitivt och inte alls min typ av humor… men jag kan inte låta bli. 😀

Jag gissar att “Uno” kommer att bli lika välspelad här hemma som “SKIBIDI” och “I’M OK” varit de senaste dagarna. Det är inget jag är stolt över att erkänna… men alla är väl tillåtna att ha en eller ett par guilty pleasures? 🙂

Hur som helst, jag placerar det ryska bidraget väldigt högt upp på min personliga ESC 2020-lista och önskar Little Big och Channel One Russia lycka till i Rotterdam. 😀

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2020”

 1. Krille

  Har följt detta band sen typ i början av 2019 och detta skriker verkligen little big var dock inte beredd på latinotwisten. Har detta en vinstchans? Ja, detta är extremt catchy och de är rätt så populära utanför esc jag menar skibidi har över 300 000 000.

  Dock så kan Ryssland, Litauen och Island sätta käppar i hjulet för varandra då de mer eller mindre tävlar om samma röster. Är det bara som tycker att scenariot är likt 2008?
  Flera favorittippade låtar med liknande genrer men istället för poplåtar av lättklädda tjejer är det nu skämtbidrag som är beroendeframkallande.

 2. Micke

  Tar tid att få grepp om. Kanske sätter den högt, kanske sätter den lågt. Det enda jag är säker på är att jag åtminstone kommer att sätta den före kusinen från Island

 3. Krille

  Första lyssningen så var den sådär sen efter andra så kan jag inte få den ur huvudet.

 4. Josef

  Precis som Krille ovan påpekar så har vi tre “roliga” bidrag i tävlingen. Hm, kanske jag blev överraskad att Little Big tog det försiktigt med snusk och svordomar så att det ska passa en ESC-scen. Alltså, jag säger som Pinglan…Man skäms lite att man lyssnar på detta och tro mig, Skibidi har ekat i mitt huvud i en vecka sedan jag hörde den, den sitter fast. På gott eller ont vet jag inte än. Men detta bidrag förstörde i alla fall tror jag mycket av Litauens guldchanser då låtarna är lite humoristiska och att de båda nästan är grannar, så resonerar jag just nu.. 🙂

 5. Adri

  Fast är verkligen Litauen ett roligt bidrag? Det är väl bara lite – men verkligen bara LITE – kul pga den väldigt quirky dansen.

  Hör man låten på Spotify så är det väl en vanlig, ganska radiovänlig, låt bara. Inte dåligt på nåt sätt, men skoj? Det skulle jag inte säga. Sen ska dock nämnas att jag har aldrig riktigt reflekterat över Litauens låttext. Den kanske är en skrattfest. Men isf är humorn för subtil för mig.

 6. Adri

  Vad gäller Ryssland?

  Not a fan. Det låter Aqua och Vengaboys… fast dåligt. Jag älskar ju Aqua och Vengaboys. Låten är tjatig som tusan. Snusk och svordomar skulle gjort låten mycket roligare känner jag. Nu känns det liksom som en låt för ett barnprogram.

  Vinner den? Absolut inte. Juryn lär fälla den rejält så även om tittarna eventuellt har den i topp 3 kommer den nog få nöja sig med att glädjas i en topp 10-placering 🙂

  Men kul att Ryssland skickar nåt så totalt oryskt i tävlingen. Hade jag hört alla låtar med ögonbindel och försökt pinpointa hade jag absolut inte kopplat denna låt till Ryssland.

 7. JOHANNA

  Blir topp 10 för Ryssland i år igen alltså! Detta är ju underbart! Jag tror att den på en bra dag kan åtminstone vinna telefonomröstningen. Juryn är jag inte så säker på men skulle inte bli arg!

 8. Andreas

  Sämsta bidraget från Ryssland på många år vet inte varför jag blir överraskad detsamma kan sägas om en massa nationer i årets ESC, vet inte jag kanske bara är väldigt grinig i år men jag tycker verkligen att årets ESC inte levererar särskilt många bidrag som är nåt och definitivt inget som jag ser som en värdig vinnare.

  I det stora är detta helt chanslöst alla som följer ESC vet att det finns många jurygrupper som röstar politiskt snarare än proffsigt i ESC, så även om Ryssland skulle gå och vinna tittarrösterna vilket detta inte kommer göra i varje fall så kommer låten inte ha nån chans.

 9. Marcus

  Årets bästa skämtbidrag. Till skillnad från Island och Litauen är detta rätt catchigt.

 10. Adri

  Andreas: Nej det är inte bara att du är grinig. Det är ett väldigt väldigt blekt och svagt ESC-år. Vinnaren i år kommer tyvärr inte ha jättemycket att skryta med för den kommer ju vinna pga brist på motstånd snarare än för att den faktiskt är grym! 🙂

 11. Micke

  Adri och Andreas….en helt seriös ställd fråga. Vad lyssnar ni mest på in life, soft eller uptempo?

 12. Adri

  Micke: Du ställer en svår fråga. Det finns ju nyanser. Jag personligen tycker att låtar kan vara upptempo, men fortfarande chill. Upptempo är ju inte per definition röj.

  ”Reality” med Lost Frequencies. Det är ju en låt som är fruktansvärt chill och soft, men ändå upptempo. Men Man röjer inte loss till den låten.

  Men om vi skippar nyanser och stämningar och bara kollar tempo, uppdelat i upp-, mid- och nertempo.

  Jamen. Jag gillar ju allt så länge det är bra, så det är jämt. Men kanske 35% upptempo, 33% midtempo och 32% slow. Ish 🙂

 13. Andreas

  Tycker inte riktigt jag har en specifik genre ändå jag vet att jag inte är alltför mycket för jazz och den allra råaste metallen men i övrigt är jag en allätare det beror helt på hur det presenteras och framförs.

  Och även låtar jag inte gillar kan jag ändå finna nåt i som Islands förra året hatade jag men jag förstår att det finns folk som verkligen gillar det även om jag inte gör det. Det sticker ut. Men årets festival känns mest som mellanmjölk. Ett till exempel var den hemska Netta från Israel så fruktansvärt dåligt tyckte jag men det fanns ändå en wow faktor i det hela och hon stack ut. Och det är det jag saknar i år känns mest som halvdana bidrag utan nåt som riktigt säger titta på mig.

  Förra årets topp tio till exempel kan hitta hela 8 bidrag på det som jag skulle lista över årets absolut bästa bidrag.

 14. Micke

  Tack för svar Adri och Andreas. Ville bara kolla lite för jag har märkt att de flesta som hyllar årets ESC också lyssnar mest på soft musik medan de som lyssnar mest på uptempo dissar året. Visste inte om ni ingick i detta.

  Själv föredrar jag absolut ingenting. Jo givetvis rock men utöver det lyssnar jag precis lika mycket på soft som uptempo. Det viktiga för mig är inte att det är 50-50 utan att det som är där är bra om det så är 80-20 eller än större skillnad.

  Det som är glädjande är att det som finns mest soft oftast håller hög klass, typ Bulgarien medan det som finns minst uptempo ofta håller väldigt låg klass typ Tjeckien.

  Men det jag kämpar mest med just nu är Rysslands bidrag. Oj det är A struggle. Kommer den att hamna top 5 på min ranking, kanske botten 5 or what? Inte en susning just nu

 15. Anna

  Ryssland är bra!
  Så kul ❤️
  San Marino är no:1

 16. Anna

  Kul låtar= bra ❤️
  Inte svårare än så, tycker jag.
  Så alltså dessa 3 i topp:
  San Marino
  Ryssland
  Island

  Så bra

 17. Anna

  Men bäst föralltid : Portugal & Salvador Sobra!
  Inte med i år, tyvärr…

 18. Anna

  Blir 4 i topp!
  Irland är med såklart 🙂

 19. Isabell

  Intressant bidrag utan tvivel! Inte särskilt ryskt dock (inte för att alla andra är typiska sin länder). Lite läckert och otypiskt ryskt! Gillar det, MEN inte så att det ska vinna ”hela skiten” men kommer top minst top 10 enl. mig.:)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se