Norge Precis som svenska SVT så kommer norska NRK att genomföra sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 oavsett hur corona-situationen ser ut. I korthet innebär det sex shower i H3 Arena där att Norges ESC 2021-bidrag till slut utses den 20:e februari, se schemat nedan.

Schemat för Norges Melodi Grand Prix 2021:

16:e januari Deltävling 1 (H3 Arena – Fornebu)
23:e januari Deltävling 2 (H3 Arena – Fornebu)
30:e januari Deltävling 3 (H3 Arena – Fornebu)
6:e februari Deltävling 4 (H3 Arena – Fornebu)
13:e februari Deltävling 5 (H3 Arena – Fornebu)
20:e februari 2021 Final (H3 Arena – Fornebu)
(Källor: escnorge.no och wiwibloggs.com)

Norges utvalda bidrag till (inställda) Eurovision Song Contest 2020

Attention“, Ulrikke

Schlagerpinglan: Efter förra ESC-säsongen så märker jag att saker som tidigare irriterat mig, t.ex. att TV-bolagen lägger sina nationella finalersamma kvällar, inte längre känns som något större problem. Visst, både norska NRK och finska YLE tänker utse sina ESC 2021-representanter den 20:e februari 2021, vilket förhindrar att man i lugn och ro kan avnjuta båda finalerna, men de ser i alla fall ut att genomföras och det är ju det viktigaste. 😀

Efter de uteblivna ESC-showerna så är knappast “lugn och ro” något jag efterfrågar utan jag längtar i stället tills vi återigen står inför de hektiska superlördagarna. Dessutom, ju fler finaler som avgörs samma kväll desto större chans är det att någon får “rätt” vinnare. 😉

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Enligt escnorge.no inkom 800-1 000 bidrag till MGP 2021, vilket är ungefär samma antal som inför 2020 då de nya reglerna med max tre låtar och minst en norsk låtskrivare infördes.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se