Finland I dag, tisdagen den 1:a september, börjar TV-bolaget YLE att ta emot bidrag till UMK 2021, den nationella uttagning som kommer att välja ut Finlands bidrag i Eurovision Song Contest 2021.

Finlands bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Looking Back“, Aksel

Reglerna och anmälningsperioden (deadline redan den 7:e september) har presenterats vid ett tidigare tillfälle, se här, och nu vet vi även att finalen kommer att avgöras den 20:e februari 2021 i Tammerfors. (Källa: YLE)

Schlagerpinglan: Till skilland från Estlands Eesti Laul, som också börjar ta emot bidrag idag, så får 2020-vinnaren inte något wildcard i Finlands UMK, vilket jag personligen ställer mig lite frågande till.

Visst kan man argumentera för att om man har ett tillräckligt bra bidrag så blir man uttagen… men det händer väldigt ofta att uttagningsjuryn missar självklara guldkorn så det är inget jag litar helt på. Sedan kan man ju även vända på det och se det som att det inte blir riktigt rätt om Aksel skickar in ett “sämre” bidrag och tar upp någon annans plats.

Därför hade jag gärna sett att Aksel fått en bonus-plats i UMK… men det är ju bara min personliga åsikt. Kanske finns det bra anledningar till varför det inte blev så, vad vet jag. Jag fortsätter i alla fall att hålla tummarna för att Aksel inte bara skickar in ett bidrag utan att det är så pass bra att han förtjänar en UMK-plats. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se