Litauen I dag, den 28:e oktober, börjar TV-bolaget LRT att ta emot bidrag till Pabandom Iš Naujo 2021, den nationella uttaging som kommer att utse Litauens bidrag i Eurovision Song Contest 2021, se nedan för detaljer:

Litauens bidrag i Eurovision Song Contest 2020

On Fire“, The Roop

Pabandom Iš Naujo 2021 – Reglerna i korthet:

Hur många shower Pabandom Iš Naujo 2021 kommer att bestå utav beror på bidragen som skickas in. Fler än sex shower blir det i alla fall inte. (Jämfört med 10 st 2017, 9 st 2018, 7 st 2019, 6 st 2020).
Tävlande artister får endast ställa upp med vars ett bidrag. Detta för att undvika att en artist ska kunna dumpa en låt i finalen, vilket t.ex. gjorde att Monika Marija fick betala böter för att ha dragit ur “Criminal” från 2019-uttagningen.
I enlighet med de nya ESC-reglerna så tillåts förinspelad bakgrundssång men huvudsång och annan framträdande sång måste framföras live.
Mellan den 28:e oktober och den 14:e december tar LRT emot bidrag till uttagningen.
En arbetsgrupp, ledd utav Gytis Oganauskas, har sedan fram till den 23:e december på sig att välja ut de bidrag som får tävla i de TV-sända showerna. Vilka som valt ut kommer att avslöjas den 16:e januari.
Tävlingsreglerna i sin helhet (på litauiska) hittar ni hos lrt.lt.
Den 5:e november kommer LRT att arrangera ett virtuellt möte för artister, producenter och låtskrivare, som man kan anmäla sig till här, där frågor angående uttagningen kommer att besvaras.
Förra årets vinnare The Roop får en plats i finalen, om de beslutar sig för att tävla.
I showerna kommer juryn inte att ge kommentarer efter varje framträdande, utan de följer showen från en seperat studio (precis som 2020).
Tittarna kan inte följa sitt röstande under showens gång, utan resultatet av telerösterna kommer att presenteras i slutet av showen (precis som 2020).
Förutom den summa som tittarnas röstande ger så kommer LRT kommer att skjuta till mer pengar till det vinnande bidraget, dessa ska användas till scenshowen, sånglektioner, scenkläder, tekniskt support m.m.
(Källor: lrt.lt och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Jag får väl erkänna att jag var lite orolig när det gällde den litauiska uttagningen. Efter att de avslöjat att de tänkte genomföra Pabandom Iš Naujo 2021 och att The Roop får en plats i finalen (om de vill) så har det varit oroväckande tyst. Nu kan man pusta ut vad gäller Pabandom Iš Naujo 2021 och återgå till att undra när mer info från danska DR angående DMGP 2021 kommer. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Litauen i ESC 2021“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline, 30:e oktober, för Maltas intern-låtval. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2021-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se