Sverige Schlagerpinglan: I dag kommer SVT att presentera 9 av de 28 artister (inkl. namnen på bidragen och dess låtskrivare) som ska tävla i Melodifestivalen 2021. Här nedan ser ni dagens delar av startfältet (efterhand som de presenteras).

Presentationerna lär ske på tävlingens digitala plattformar, d.v.s. Melodifestivalen på instagram, twitter och /eller youtube samt Melodifestivalen-appen (där infon först ska dyka upp). De resterande artisterna presenteras på onsdag och torsdag.

Artist som kommer att tävla i Melodifestivalen 2021:

Danny Saucedo (här med Melodifestivalen 2012-2:an “Amazing“)

Dagens presenterade artister / bidrag / låtskrivare

kl. 07:00 Danny Saucedo, “Dandi Dansa” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark
(har tävlat tre gånger tidigare – se bidrag och resultat här)
kl. 08:00 Lovad, “Allting är precis likadant” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Mattias Andréasson, Alexander Nivek, Lova Drevstam, Albin Johnsén
(debuterar som artist i Melodifestivalen)
kl. 09:00 Kadiatou, “One Touch” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov
(Idol 2018-tvåan debuterar som artist i Melodifestivalen)
kl. 10:00 Mustasch, “Contagious” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson
(frontfiguren Ralf Gyllenhammar kom 7:a 2013 med “Bed On Fire“)
kl. 11:00 Eva Rydberg & Ewa Roos, “Rena rama ding dong” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg, Ari Lehtonen
(Eva Rydberg kom 7:a 1977 med “Charlie Chaplin“)
kl. 12:00 Emil Assergård, “Om allting skiter sig” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy “Joker” Thörnfeldt,
Anderz Wrethov, Johanna Wrethov
(debuterar som artist i Melodifestivalen)
kl. 13:00 Tess Merkel, “Good Life” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Tony Malm, Tess Merkel, Palle Hammarlund, Mats Tärnfors
(har tävlat fem gånger tidigare – se bidrag och resultat här)
kl. 14:00 Paul Rey, “The Missing Piece” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey
(kom 6:a 2020 med “Talking in my sleep“)
kl. 15:00 Arvingarna, “Tänker inte alls gå hem” (se mello på instagram)
Låtskrivare: Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren
(har tävlat fem gånger tidigare – se bidrag och resultat här)

Schlagerpinglan: SVT inleder presentationen med Danny – en tidigare Melodifestivalen-programledare (2013 tillsammans med Gina Dirawi). Därmed kan en av 27 artister (av 28 möjliga) prickas av från Aftonbladets lista över “avslöjade” artister. Jag återkommer med en uppdatering nästa timme. På återseende. 😀

– – –

Efter att artist nr 4 presenterats, hårdrocksgruppen Mustasch, så uppkommer frågan: är detta artist nr 28 som Aftonbladet missade eller har de haft fel på någon annan artist, kanske Lillasyster som är det mest liknande i listan? Det är bara att vänta och se. 🙂
– – –

Nu när dagens nio artister avslöjats så kan man konstatera att det inte var så många överraskningar men desto fler intressanta namn. Den artist jag mest ser fram emot är utan tvekan Tess Merkel, som jag hoppas gör en riktigt bra solo-debut i tävlingen. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Tisdagens presenterade artister”

 1. Adri

  Kadiatou har en jävligt häftig röst tycker jag. Och jag gillade ju Paul Rey väldigt mycket tidigare i år 🙂

  Men som sagt, det är låtarna som är nyckeln till ett bra (eller dåligt) år så jag välkomnar Eva/Eva, Danny och faktiskt även Arvingarna också. Och alla andra. Kul att ha något bekräftat att se fram emot 🙂 Och så får vi se var musiken bär. Jag tror inte att Danny-fans ska förvänta sig något som “Amazing” och jag hoppas inte det heller för den moderna svenskspråkiga Danny (Brinner i Bröstet, och Ere bara jag) gillar jag faktiskt 🙂 Med det sagt känns det på pappret som att han kommer få sin sämsta placering hittills. Svensk radiopop dominerar P3 och listor, men i MF har de hittills inte hittat helt rätt (Jakob Karlberg, anyone?). Men to be fair, hans sämsta placering hittills är trea 2009 så han har en jäkligt hög ribba.

  Om jag dock ska få vara en lite kritisk Adrian for a minute… jag gillar inte låttitlarna. Jag vet inte vad det är, men samtliga (faktiskt samtliga) låttitlar känns väldigt okreativa. Hoppas låttexterna i sin helhet bjuder på mer! 🙂

  Men jag är glad! Nu vill jag se vad ons/tors har att erbjuda!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag får väl erkänna att jag inte hört något av Dannys senare repertoar och är rejält nyfiken. Vore roligt om en låt på svenska (som inte översätts inför ESC) kunde vinna Melodifestivalen. Inte för sakens skull, utan om det är den bästa låten naturligtvis.

  Vad gäller låttitlarna så kom jag på mig själv att tänka att det endast var “Good Life” som intresserade mig så här inledningsvis. Men, men… titlar kan ju ibland vara kreativt vilseledande så kanske är det bättre än det verkar. 🙂

  Överlag ett klart godkänt startfält som förhoppningsvis följs av två lika starka presentationsdagar. 🙂

 3. Mr A

  Det är i alla fall lite mer annorlunda låtskrivare.

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, Så här långt i alla fall. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se