#EurovisionAgain Schlagerpinglan: Som en förberedelse inför semifinal-specialen av #EurovisionAgain den 19:e december fortsätter jag genomgången av de bidrag som aldrig nådde ESC-finalen.


Kroatien missade ESC-finalen 7 gånger mellan 2004 – 2019 (16 år):

Här följer en sammanställning av de bidrag som Kroatien missat finalen med under perioden 2004 – 2019. Klicka på flaggan för att komma till den kroatiska samlingssidan där ni hittar landets samtliga tävlingsbidrag och resultat.

Schlagerpinglans favorit av de kroatiska bidrag som missat ESC-finalen:

Lako Je Sve“, Feminnem (13:a i semifinal 2 2010)

Kroatien Kroatien – 7 finalmissar på 16 tävlingsår (2004 – 2019):
2007 Vjerujem U Ljubav“, Dragonfly feat. Dado Topic 16:e i semifinalen (av 28)
2010 Lako Je Sve“, Feminnem 13:a i semifinal 2 (av 17)
2011 Celebrate“, Daria 15:a i semifinal 1 (av 19)
2012 Nebo“, Nina Badrić 12:a i semifinal 2 (av 18)
2013 Mižerja“, Klapa s mora 13:e i semifinal 1 (av 16)
2018 Crazy“, Franka 17:e i semifinal 1 (av 19)
2019 The Dream“, Roko 14:e i semifinal 2 (av 18)

Schlagerpinglan: Det som står ut mest här är den fyra år långa final-miss-perioden som skulle få vilket land som helst att kasta in handduken, vilket Kroatien även gjorde. Delvis berodde det på resultaten men även ekonomin, men efter två års paus var de tillbaka och har sedan dess två finalplatser följt utav två missar.

Om det hade blivit en finalplats eller ej för Damir KedžosDivlji Vjetre”, om tävlingen inte stälts in 2020, får vi aldrig veta. Själv såg jag det som en självklar finalist men det behöver ju inte betyda något. Klart är i alla fall att Damir inte kommer att delta i Dora 2021 när nästa kroatiska ESC-representant ska utses den 13:e februari.

Vad gäller Kroatiens finalmissar så hittar jag ljusglimtar i de flesta, utan att för den skull placera dem bland mina personliga favoriter. Undantaget är “Lako Je Sve” från 2010 som hade hamnat på min önskelista inför #EurovisionAgain-semifinals-specialen om den varit längre än 20 bidrag lång. En helt klart underskattad låt, i alla fall enligt mina öron och ögon. 😀

Se även:
Eurovision-länder som aldrig missat finalen (2004-2019)
1 finalmiss (5 länder), 2 finalmissar (2 länder), 3 finalmissar (5 länder),
4 finalmissar (2 länder), 5 finalmissar (4 länder), 6 finalmissar (3 länder)
7 finalmissar (Albanien, Island, Litauen, Malta)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Kroatiens sju finalmissar i Eurovision Song Contest”

  1. Anton

    Lako je sve, Nebo och Crazy är mina absoluta favoriter i denna grupp låtar. Hade gärna sett dem alla i final sina respektive år. Resten tycker jag förtjänade att åka ut med råge.

  2. Schlagerpinglan

    @Anton, Om jag skulle få rädda vidare någon mer än Feminnem så hade det nog blivit Roko och Klapa s mora, som jag tyckte hade bra låtar i grunden men där helheten kanske inte räckte för att övertyga tillräckligt många. Franka och Nina Badrić ser jag i stället som två artister som var några storlekar för stora för sina låtar och därför fungerade inte heller de bidragen helt för mig.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se