Norge Efter att TV-bolaget NRK tidigare avslöjat en mängd nyheter samt schemat för Melodi Grand Prix 2021, den nationella uttagningen som ska utse Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2021, så var det nu dags att presentera programledarna.

Precis som vid MGP 2020 så är det Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh som står värd när den norska ESC-representanten ska utses.

Programledarna för Norges MGP 2021:
MGP 2021-programledarna
Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase och Kåre Magnus Bergh
(Foto: Julia Marie Naglestad/NRK)

Den stora MGP-nyheten är, som sagt, det wildcard som ger alla de utslagna bidragen en extra chans att ta sig till finalen. Tittarna kommer att kunna rösta online och den sista finalisten avslöjas i ett radioprogram den 14:e februari, dagen efter den sista semifinalen.

I år är det sex förkvalificerade bidrag (utsedda av en jury), sex semifinals-vinnare och ett wildcard som kommer att göra upp om vinsten i MGP-finalen den 20:e februari, där tittarna själva utser vinnaren (men inte kan vara på plats då samtliga shower sänds från H3 Arena i Fornebu utan publik).

De förkvalificerade artisterna samt de som tävlar i den första deltävlingen presenteras den 11:e januari, för övriga datum se det uppdaterade schemat på Norge i ESC 2021-sidan.
(Källa: nrk.no)

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline, den 14:e december, för att skicka in bidrag till Litauens Pabandom Iš Naujo 2021. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2021-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se