FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella finalen UMK 2021 den 20:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där tre bidrag nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den tredje låten: “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua” med Danny, se nedan. Mer info om UMK 2021-startfältet samt det förväntade låt-släpp-schemat hittar ni här.

Det tredje “UMK 2021”-bidraget:

Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua“, Danny
(Janne Rintala)

Schlagerpinglan: Först och främst så måste jag ju tacka för att texten även presenterades på engelska, för trots att det är en låt som jag tror blir bäst om den framförs på det språk som känns naturligast för artisten så missar publiken så mycket om de inte förstår vad låten handlar om.

Vid den första genomlyssningen så blev jag lika berörd som när jag hörde 2020-vinnaren “Looking Back“ med Aksel i UMK-finalen förra året. Denna gång så är det dock 100% texten det handlar om för mig, musiken var finstämd men inget jag direkt kommer ihåg, vilket kanske inte är helt optimalt i en låttävling men som kan bli tre uppskattade minuter i finalen.

Jag misstänker att detta inte är någon låt som jag kommer att lyssna på så många gånger här hemma men jag ser fram emot live-framträdandet, för att inte tala om den efterföljande omröstningen. 😀

Så här långt är dock Pandoras bidrag min favorit medan Oskrs bidrag hamnar på tredjeplatsen.

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Finland 2021: Lyssna på Dannys UMK 2021-låt”

 1. Adri

  Nejmen det här gillade jag inte. ”I love you” är ohotad etta! 🙂

 2. Mr A

  Ja jag vet inte om det var en fördel med översättningen. Den var ju riktig dyster. I ESC? Men ja varför inte, det fanns ändå något fint i denna biten. Why not?

 3. Zacke

  En låt som bara växer och växer. Oj va sorglig, men samtidigt så vackert beskrivit, texten är.

 4. Micke

  @Zacke, vänder mig till dig för att tacka för att du fick upp ögonen på mig. Din hyllning till Dannys låt fick mig att lyssna lite extra på den och nu har jag plötsligt åtta favvisar i årets ESC 🙂

 5. Pato

  här somnade man…

 6. Engsla

  Jodå. Den höll för flera lyssningar. Väldigt fin text, melodin passar till, och jag gillar att han inte ska dra iväg och försöka sig på toner som rösten inte längre håller för. Gillar också att de flörtar ganska rejält med Cashs Hurt som är en av de bästa låtarna jag vet 🙂 Hoppas bara innerligt att de inte överdriver framträdandet på något sätt när den ska framföras live. Sätt gubben på en stol och arbeta bara med kameran istället. Tror inte att den kommer till esc, men det gör inget. Glad att både Norge och Finland har åtminstone ett bidrag jag gillar i sina respektive uttagningar 🙂

 7. Micke

  @Engsla, riktigt kul 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se