FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella finalen UMK 2021 den 20:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där sex bidrag nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den sjätte låten: “Dark Side” med Blind Channel, se nedan. Mer info om UMK 2021-startfältet samt det förväntade låt-släpp-schemat hittar ni här.

Det sjätte “UMK 2021”-bidraget:

Dark Side“, Blind Channel
(Niko Moilanen, Joel Hokka, Joonas Porko, Aleksi Kaunisvesi, Olli Matela)

Schlagerpinglan: Säga vad man vill om UMK-startfältet men varierat är det i alla fall. 😀

Låtmässigt så placerar jag “Dark Sidehögst upp på min lista, då den så här inledningsvis tilltalar mig mer än Teflon Brothers feat. PandorasI love you“. Jag har dock ett stort problem med texten och till skillnad från Dannys bidrag (där jag tycker låten tappar mycket om man inte förstår texten) så hade jag önskat att jag inte förstod vad Blind Channel sjöng.

En finsk version hade utan tvekan varit min personliga favorit i UMK 2021 så här långt men i denna engelska version så räcker det nog endast till en tredjeplats, strax efter Aksels uppföljare, som mycket riktigt var en växare. 🙂

Då återstår det endast ett bidrag innan vi har hela fältet samlat. Sist ut: Ilta med “Kelle mä soitan“ som presenteras i morgon kl. 23:00.

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Finland 2021: Lyssna på Blind Channels UMK 2021-låt”

 1. Adri

  Nu ett ord jag inte gillar att använda, för man låter som en översittare – och det gillar jag inte. Men herreminje vilken töntig låt. Det är tyvärr det ordet som dyker upp: töntig. Eller larvig. Eller fjantig. Alla de tre.

  Precis som du vill jag inte höra vad de sjunger. Men jag vill faktiskt inte se dem heller.

  Det är som att ”töntigheten” i deras image och i texten verkligen förstör allt det bra som finns i musiken. För musikmässigt, bra.

  Men helhet? Nej, jag skrattar tyvärr mest. Åt dem, inte med.

  Så… ja det var hårt. Men jag placerar den ändå tvåa.

  Bakom ”I love you” såklart! 🙂

 2. Mr A

  Jobbig låt, såg Pandora hade mest tittare på yt, vet inte iåom det säger nåt men ändå.

 3. Adri

  Mr A: Toppade även den finska youtube-listan, på vad som varit mest viralt på sistone.

  Tror inte man ska läsa in för mycket i det. Men ett dåligt tecken är det iaf inte 🙂

 4. Mr A

  Pandora är en populär figur men vet inte hur det är med juryn i år.

 5. Micke

  Ja jisses vad ska man säga????? En refräng på (8/10) som följs av en vers på (2/10). Ärligt talat hur kan man sabba en låt så.

  Vad gäller “töntighet” ligger de dock i lä i jämförelse med Teflon Brothers feat. Pandoras. Den sista är i egen division där men just nu bryr jag mig inte. Småkul bidrag ändå “I love you” 🙂

  Jädrigt synd som sagt på Blind Channels bidrag. OM jag bara rankar efter refräng så är den etta i Finland uttagning men efter vers är den jumbo. Blir inte lätt

  Men jag hoppas och tror på Ilta och hennes bidrag 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Du kan mycket väl ha rätt, det borde ju finnas en anledning till att Iltas bidrag presenteras sist. 🙂

 7. Adri

  Micke: Finns en väsentlig skillnad dock. Teflon Brothers/Pandora är ju supermedvetna. De är ju medvetet ”corny”.

  Dessa snubbar verkar helt oförstående till sin image.

 8. Micke

  @Pinglan ser nu att du och fler har problem med texten till Blind Channels bidrag. Vilken tur då att man inte ens bryr sig om texter i ESC 🙂 Jag har inte en susning om vad den handlar om och jag tänker inte lyssna in mig på det heller. Är som sagt mer irriterad över skillnad refräng vers. Det är faktiskt den värsta skillnad som jag hört sen 2009 då Malena Ernman steg in med en Gubben Noa vers följt av en mäktig refräng.

  Ilta känner jag till lite av annan anledning och jag tror på henne. Oerhört mäktig röst om hon får till det. Kan vara lite ojämn ibland. Förhoppningsvis så att de sparar det bästa till sist 🙂

 9. Micke

  @Adri, glömde svara dig. Eftersom jag knappt ens lyssnar på texter i ESC så får jag erkänna att jag inte riktigt greppar det du säger. Jag lyssnar på låten och låter texten vara så länge de inte blandar in politik, våld, kvinnoförakt eller liknande.

  Jag är faktiskt överraskad över att jag hakar på låten med Teflon Brothers/Pandora så pass som jag gör. Inte alls min stil. Anar dock att jag nog kan tröttna ganska snabbt

 10. Engsla

  Lättillgänglig melodi, sätter sig ganska snabbt och är lätt att tralla med i. Det var det positiva 🙂

 11. Adri

  Micke: Texten i all ”ära”. Men främst är det deras image som gör att jag tyvärr mest skrattar. Men jaja, refrängen växer! 🙂

  Versen… tvärtom. Den sjunker djupare och djupare ner i ett avgrundshål.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se