Norge Nu på lördag den 13:e februari fortsätter TV-bolaget NRK Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom att sända den femte semifinalen av Melodi Grand Prix 2021.

Förutom de fyra semifinalisterna, som tävlar om en plats i finalen och som ni kan lyssna på här, så kommer ett finalklart bidrag, av de sex som ni kan läsa om här, att framföras. Sedan torsdagen har man kunnat lyssna på studioversionen av veckans förkvalificerade finalist, se nedan:

Det sjätte förkvalificerade “MGP 2021”-bidraget:

Eyes Wide Open“, Rein Alexander
(text och musik: Rein Alexander Korshamn, Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av “Eyes Wide Open” så var jag minst sagt överraskad då jag, efter Rein Alexanders “One Last Time” förra året, förväntade mig något helt annorlunda.

När väl den inledande förvåningen lagt sig så märkte jag att jag trots allt gillade även denna låt, först främst p.g.a. Reins fantastiska röst och låtens text men mot slutet var jag även övertygad av själva musiken. Min favorit av de förhandskvalificerade låtarna (men inte min personliga favorit av samtliga MGP-låtar). 🙂

Sammanfattningsvis kan jag då säga att jag gillar samtliga förkvalificerade bidrag men att min rangordning för tillfället ser ut så här:

1. Rein Alexander
2. Kaja Rode
3. Atle Pettersen
4. KEiiNO
5. TIX
6. Stavangerkameratene

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på Rein Alexanders MGP 2021-låt”

 1. Adri

  Nämen Norge. Alltså vilken jäkla standard! Mäkta generöst av dem! De hade gott kunnat bjuda Danmark på några bra låtar, för det hade de behövt.

  Av de förkvalificerade:

  1. Kaja Rode
  2. Keiino
  3. Tix (men den ska ju tydligen sjungas på engelska, och då kan den tänkas sjunka)
  4. Atle Pettersson
  5. Rein Alexander
  6. Stavangerkamraterne

 2. Johanna

  Håller med Adri! Bra kvalitet. Kommer bli en riktigt bra final.

  Danmark däremot som var min etta förra året för första (enda?) gången….nej nu är de tillbaka till sin tråkiga generiska standard igen…..

 3. Marcus

  Här kommer farbror surkart igen, men jag tycker det är en rent ut sagt bedrövlig standard i Norge i år, och Rein är inget undantag. Låten är en Adelekopia som hade blivit ratad från mello åtta dagar i veckan – och det är Norges största problem överlag. Jag menar, dugliga artister har de men vad är det för låtar de får tag i? Kolla bara Raylee: framträdandet håller vinnarklass, men låten är luft.

  Nej, de enda som imponerat i Norge i år är Keiino. Eventuellt också Tix, men där är problemet det motsatta från de flesta andra – bra låt, men vad är det för artist de fått tag i egentligen?

 4. Anton

  Nä den här låten var ju inte mycket att ha tyvärr. Jämfört med förra året då Herr Alexander hade en mycket angenäm låt är detta en stor besvikelse. Den får mig att tänka på en Melodifestivalen-låt som jag inte har mycket gott att säga om: Bring out the fire med Andreas Weise

 5. Adri

  Marcus: Surkart indeed. Raylee är ju dessutom raka motsatsen till vad du säger 😉 En toppenlåt som borde ha fått ett annat framträdande (och annan sångerska – jäklar vad Raylee är unlikeable).

  och så hoppas jag Stina och ”Elevate” får Wildcardet. För då är Norges final i mina ögon ”alla rätt”! 😀

  (jag utgår då från att ”I can’t escape” vinner delfinalen på lördagen).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se