BulgarienInternvalda VICTORIA har nu presenterat den femte av de sex låtar som uppges vara potentiella låtar för hennes deltagande i Eurovision Song Contest 2021 som Bulgariens representant.

Phantom pain” är skriven av Victoria Georgieva, Helena Larsson, Christopher Samuels, Nellie Fors och Oliver Björkvall och är en av de låtar som finns med på Victorias första EP “A little dramatic“.

Ett av Bulgariens potentiella ESC 2021-bidrag:

the funeral song“, VICTORIA (textvideo)

Låtsläppsschemat för Victorias potentiella ESC 2021-låtar:

20:e november ♥ “UGLY CRY (läs mer här)
14:e februari ♥ “imaginary friend (läs mer här)
15:e februari ♥ “dive into unknown (läs mer här)
16:e februari ♥ “phantom pain (läs mer här)
17:e februari ♥ “the funeral song
18:e februari ♥ “growing up is getting old”

Schlagerpinglan: Njae… efter att ha hittat guldkanter på Victorias tidigare presenterade låtar så kom då det första bidraget som jag inte alls tilltalas av. Ett plus i kanten kan jag ge för texten men själva låten bara surrade förbi utan att göra något större intryck på mig. Fortfarande, med endast en låt kvar på schemat, så är det “UGLY CRY” som är min stora personliga favorit. 🙂

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Bulgarien 2021: Lyssna på Victorias “the funeral song””

 1. Adri

  Tyvärr fortsätter trappan neråt för mig. Svagast hittills.

  Bara välj ”Ugly Cry” eller ”Imaginary friend”. Det är fortfarande ett nerköp tyvärr från TGS, men ändå bra låtar.

  De andra tre kommer vara så bisarra nerköp :/

 2. Johanna

  Nej men denna gillar jag med! Melankolin i den och ett samtal jag hade med min mamma när hon var sjuk och vi visste att hon snart skulle dö. Då sa hon såhär att lev nu så folk kommer på din begravning, för om folk kommer på din begravning kommer du alltid att finnas kvar. Det här är ju egentligen en hyllning till livet om än i en lite dyster förpackning. Gillar låten, den får de gärna skicka! Sålänge jag slipper “Phantom Pain” är jag nöjd dock!

 3. oe

  Jag gillar verkligen alla dessa låtar skarpt. De två senaste sticker ut lite, låter lite annorlunda från det man vant sig av från Victoria, men ändå väldigt bra. Det enda jag inte riktigt gillar med “The Funeral Song” är det “trasiga” beatet efter refrängen, sabbar känslan lite för mig. Svårt att rangordna dem (speciellt Ugly Cry som saknar nyhetens behag), men om jag är tvungen att dra fram en lista under pistolhot just nu så får det bli:

  1. Dive Into Unknown
  2. Ugly Cry
  3. Phantom Pain
  4. The Funeral Song
  5. Imaginary Friend

  Ska tillägga att samtliga dessa låtar i mina öron är många klasser bättre än låtar som “Dandi dansa” och “Little Tot”. Jag har hittat en stark kandidat till att vara min favoritartist genom alla tider. Och nu är hon definitivt inte längre bara en “one hit wonder” med underbara “Tears Getting Sober”. En häftig vecka.

  Blir spännande att se imorgon om de har sparat det bästa till sist, eller om det riskerar att bli lite av ett antiklimax. Första indikationen blir om Milanov är med bland låtskrivarna, men det är såklart ändå ingen garanti.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se