ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den sjunde av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Malta i Eurovision Song Contest:

Malta
Land: Malta deltagit 32 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: PBS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1971 Joe Grech kom 18:e av 18 med “Marija L-maltija

Maltas 10 senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):
2020: All Of My Love“, Destiny (X Factor Malta
+ Internvald låt
)
inställd tävling
2019: Chameleon“, Michela (X Factor Malta) 14:e i finalen
2018: Taboo“, Christabelle (MESC 2018) 13:e i semi 2
2017: Breathlessly“, Claudia Faniello (MESC 2017) 16:e i semi 2
2016: Walk On Water“, Ira Losco (MESC 2016) 12:a i finalen
2015: Warrior“, Amber (MESC 2015) 11:a i semi 2
2014: Coming Home“, Firelight (MESC 2014) 23:a i finalen
2013: Tomorrow“, Gianluca (MESC 2013) 8:a i finalen
2012: This Is The Night“, Kurt Calleja (MESC 2012) 21:a i finalen
2011: One Life“, Glen Vella (Malta Eurosong 2011) 11:a i semi 1
2010: My Dream“, Thea Garrett (The GO Malta Eurosong 2010) 12:a semi 1
Se även “Maltas samtliga ESC-bidrag

Malta i Eurovision Song Contest 2021:


Maltas ESC 2021-bidrag: “Je Me Casse”, Destiny

Lyssna på Maltas Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Je Me Casse officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: kort live-smakprovsymfonisk version
“Concert in the Dark”-video“PrePartyES 2021”-video
“Adriatic PreParty 2021”-video
Låtskrivare: Malin Christin (t&m), Amanuel Dermont (t&m), Nicklas Eklund (t&m),
Pete Barringer (t&m)
Semifinal: nr 16 i Semifinal 1 (18:e maj)
Uttagning: Internval: Redan i maj 2020 avslöjade TV-bolaget PBS att de valt ut sin ESC 2020-artist, och tillika “JESC”- och “X Factor Malta”-vinnare, Destiny att få representera Malta i ESC 2021. Det internvalda bidraget “Je Me Casse” presenterades den 15:e mars 2021 i form av dess officiella video. Läs mer här: “Maltas Eurovision-bidrag 2021
Artist: Destiny (Destiny Chukunyere)
Destiny
(Foto: Carlton Agius)
Sociala medier:
destiny.mtfacebookspotify
instagramwikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Destiny (av wiwibloggs.com)
Interview with Destiny (av OGAE Azerbaijan)
Interview with Destiny (av Good Evening Europe)
Interview with Destiny (av ESC Fan TV)
Interview with Destiny (av eurovoxx)
Destiny vann X Factor Malta och var tänkt att tävla med “All of my life” i ESC 2020
♥ Destinys 2021-bidrag “Je Me Casse” var ev. tänkt för Melodifestivalen med Dinah Nah
♥ I Rotterdam 2021 kommer Sacha Jean-Baptiste att stå för scenshowen (bakgrundsdansare: Pauline Eddeborn, Milena Jacuniak, Kim Pastor, Jennifer Pacaanas)

♥ Se: “10 facts about Destiny” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Instagram-intervju med Destiny” (eurovision.tv)
♥ Se: “Destiny Live” (eurovision.tv)
♥ Se: “Music First with Destiny from Malta” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-04-16): vinst-tippad (plats 1) av de 39
Odds att gå till final (2021-04-16): topp-tio (plats 1) av de 16


Åsikter och spekulationer om Maltas bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Till final MaltaMaltaMaltaMaltaMalta Betyg: 3+ / 5
Betyg: 5 / 10
Även om jag har ett flertal problem med “Je me casse” så tycker jag att det är ett betydligt bättre bidrag än “All of my life”, som jag aldrig fick riktigt kläm på. Till skillnad från förra året så har jag därför med Malta bland de tio jag gärna ser i finalen. Någon personlig favorit lär det dock aldrig bli då jag fortfarande stör mig på likheterna med “TOY” (ser gärna att en vinnarlåt hinner svalna lite innan en liknande dyker upp) samt det, i mitt tycke, malplacerade trumpetandet.

Själva verserna ser jag som den stora behållningen med låten medan blåset mer känns som en illa vald pausmusik i väntan på att Destiny ska återkomma till den riktiga låten. Tyvärr så dyker det aldrig upp någon “riktig” refräng utan det blir endast ett röst-uppvisnings-parti, vilket jag i ärlighetens namn hade kunnat vara utan. Jag har dock en förhoppning om att alla bitarna kan falla på plats när man väl får se helheten, inkl. den speciella Sacha Jean-Baptiste-scenshowen, så än kan allt hända.

Schlagerpinglan tror: Till final
Redan när Destiny presenterades som en av deltagarna i X Factor Malta så misstänkte jag att det skulle leda till en ESC-final-plats, men att det inte skulle hända förrän 2021 var däremot en överraskning. Jag tror m.a.o. att Destiny är en så pass duktig och populär sångerska att hon hade kunnat gå vidare oavsett låt, om det nu är så att juryn röstar för talang och tittarna med hjärtat.

Inte ens mina egna problem med låten får mig att tvivla på Maltas chanser, tvärtom så kan jag tänka mig att de som ser likheter med “TOY” ser det som något positivt. Vinnar-spekulationerna väntar jag dock med tills vi sett de tävlande bidragens live-framträdanden.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför ESC 2021: Malta – “Je Me Casse” – Destiny”

 1. Micke

  Det bästa jag kan säga om låten är att den inte uppfyller kriteriet DÅLIG. Det är ett positivt betyg ESC 2021.

  BETYG bidraget 2021 (4/10) INTE FULLT GODKÄND

  ——————————————

  MALTAS mest underskattade låt: ”Coming home”, Firelight – 2014
  * (´För mig helt överlägsen i Maltas låtarkiv till ESC. Då pratar jag definitivt mest om studioversionen. Plats 23?????? Skojar de eller??? Blir på riktigt gott humör när man hör den)

  MALTAS mest överskattade låt: ”More than love”, Chris & Moira– 1994
  * (´Ja vad ska man säga? Den passar väl bra i den tid den tävlade då allt var More than love och liknande. I mina ögon och öron helt utan både bra melodi och bra artister. Hur den kunde komma femma är obegripligt)

  ——————————————

  BÄST AV ALLT I MALTA:

  Utan tvekan 2014

 2. Adri

  Jag avskydde med passion ”All of my love”, så det här är en rejäl uppgradering. Men en favorit är det inte utan den landar på plats 15-20 för mig.

  Mitt största problem är fortfarande Destiny själv. Sångerskor – även sångare men det är mer frekvent hos kvinnor – som överarbetar låtarna med sin röst bara för att show off… det håller jag inte högt.

  Vinner den? Oklart. Men final blir det alla dagar i veckan.

  Tror? Final.
  Hoppas? Final.

  Maltas mest överskattade: ”The One that I love”, 1998

  Maltas mest underskattade: ”Taboo” – 2018

  Men överlag är Malta ett av de länder som jag värderar lägst i tävlingen. Bara 2002, 2004, 2013 och 2018 jag ens ger 3 eller mer.

  Och de debuterade ändå på 70-talet så jag är ju inte imponerad.

  Kollar man 2010-talet har Malta tvärtom varit i min BOTTEN tio följande gånger:
  2011, 2012, 2014, 2015, 2017. 2016 och 2019 klarar sig mes nöd och näppe.

 3. Schlagerpinglan

  Maltas mest överskattade bidrag: “Walk On Water“, Ira Losco – ESC 2016
  (Ett bidrag som inte ger mig något alls, utan passerar förbi utan att göra något riktigt intryck, klarar nästan av att ta sig in på topp-tio, när betydligt bättre bidrag från Malta brukar få nöja sig med betydligt blygsammare placeringar, känns inte helt rätt.)

  Maltas mest underskattade bidrag “Coming Home“, Firelight – ESC 2014
  (Att bidraget gick till final är ju ett visst erkännande, men att de sedan hamnade i bottenträsket är något jag har väldigt svårt att förstå.)

 4. Mikaela

  Har haft ett växlande förhållande till låten. Tyckte först väldigt bra om den, framför allt den franska frasen och trumpeterna.

  Nu har jag tröttnat. Den “kaxiga” bryggan känns töntig och verserna är rätt bleka. Kvar blir en okej refräng och ett bra trumpetsolo. Och jag håller med Adri om att hennes från-tårna-wailande blir utmattande. Hör att hon är superduktig, men det blir för mycket.

 5. Zacke

  Jag tyckte inte alls om ”All of my love”, så detta är en uppryckning. Jag gillar ändå Destinys röst jag och har inga problem med hennes wailande. Låten i sig har flera bra bitar, främst refrängen. Däremot tycker jag inte att trumpet-solot passar in riktigt. Jag förstår vad de försöker göra, men för mig känns de mest inslängt för att göra låten mer unik än vad den egentligen är. Synd för annars är det en bra låt.

  Betyg 6/10 och just nu på min 19;de plats

  Mest underskattad: Både ””L-imħabba”, från 1973 och ”Coming home” från 2014, är två riktiga glädjepiller, som hade förtjänat ett bättre öde. Dessutom är de mina två favoriter från Malta.

  Mest överskattad: ”The one that I love” från 1998. Ett riktigt uselt försök till ballad, alldeles full med klichéer. Visserligen är Chiara en duktig artist, men jag förstår verkligen inte hur denna kunde komma trea och endast vara 7 poäng efter segraren.

 6. HW

  Det är en sån låt jag stör mig otroligt mycket på, men inte riktigt förstår vad det är jag ogillar så starkt. Kanske är det så att låten är ett hopkok av många ingredienser jag inte gillar i musik.

  Det jag tycker är det sämsta med låten är droppet. Under inlägget om Cypern så pratade jag om att “krydda” med en nonsens-fras på ett annat språk och samma sak ser jag här. Trumpetmelodin behöver jag inte prata om så mycket utan nöjer mig med att säga att de är de sekunder i årets ESC jag tycker minst om.
  Versen och bryggan ger mig tyvärr liknande vibbar. Den enda delen i låten jag inte har svårt att lyssna på är refrängen som kommer innan droppet, som är helt okej och gör att bidraget hamnar ovanför jumboplatsen på min lista.
  Betyg: 2/10

  Blir det final för Malta? Det är kanske det enda som är säkert i semi 1 i år, för jag kan inte se dem missa. Men jag tror inte riktigt på vinst, känns som antingen juryn eller telerösterna kommer fälla dem där.

 7. Johanna

  Detta är den låt jag lyssnat överlägset mest på i år och den blir ta mig tusan bara bättre och bättre! Med undantag för åren 2013 och 2014 har jag aldrig gillat Malta innan i ESC på mina snart 30 år som ESC-tittare.

  Just nu på plats 3 på min ranking. Älskar detta och hoppas innerligt atr den vinner (om inte Litauen eller Schweiz som jag rankar ännu högre gör det då) Och jag gillade aldrig riktigt “Toy” ( även om den var ljusår bättre än den hemska “Fuego” iaf) men den här gillar jag! Och trumpeterna är den bästa biten men det är Destiny själv som lyfter låten, oavsett arr!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se