ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den sextonde av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Irland i Eurovision Song Contest:

Irland
Land: Irland deltagit 53 gånger (+2020) – vunnit 7 ggr:
1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996
TV-bolag: RTÉ se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1965 Butch Moore kom 6:a av 18 med
I’m Walking The Streets In The Rain

Irlands tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):
2020: Story Of My Life“, Lesley Roy (Internval) inställd tävling
2019: 22“, Sarah McTernan Internval 18:e i semi 2
2018: Together“, Ryan O’Shaughnessy Internval 16:e i finalen
2017: Dying to Try“, Brendan Murray Internval 13:e i semi 2
2016: Sunlight“, Nicky Byrne Internval 15:e i semi 2
2015: Playing With Numbers“,
Molly Sterling
“Eurosong 2015” 12:a i semi 2
2014: Heartbeat“, Can-Linn
(featuring Kasey Smith)
“Eurosong 2014”
(med mentorer)
12:a i semi 2
2013: Only Love Survives“,
Ryan Dolan
“Eurosong 2013”
(med mentorer)
26:a i finalen
2012: Waterline“, Jedward “Eurosong 2012”
(med mentorer)
19:e i finalen
2011: Lipstick“, Jedward “Eurosong 2011”
(med mentorer)
8:a i finalen
2010: It’s For You“, Niamh Kavanagh “Eurosong 2010” 23:a i finalen
Se även “Irlands samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Irland i Eurovision Song Contest 2021:


Irlands ESC 2021-bidrag: “MAPS”, Lesley Roy

Lyssna på Irlands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: MAPS officiell musikvideo“The Late Late Show”-framträdandelåttext
Fler tolkningar: officiell text-videoPrePartyES 2021-framträdande
Låtskrivare: Lesley Roy (t&m), Philip Strand (t&m), Emelie Eriksson (t&m), Lukas Hällgren (t&m)
Semifinal: nr 7 i Semifinal 1 (18:e maj)
Uttagning: Internval: Den 17:e december bekräftade TV-bolaget RTÉ att de internvalt sin ESC 2020-artist Lesley Roy att få representera Irland i Rotterdam 2021. Tävlingsbidraget “MAPS” presenterades den 26:e februari i form av låtens officiella musikvideo och senare samma kväll framförde Lesley den i TV-showen “The Late Late Show”. Läs mer här: “Irlands Eurovision-bidrag 2021“.
Artist: Lesley Roy
Lesley Roy
(Foto: Ruth Medjber)
Sociala medier:
spotifytwitterinstagram
youtubewikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Lesley Roy (av wiwibloggs.com)
Interview with Lesley Roy (av ESC Bubble)
Interview with Lesley Roy (av Ireland AM)
Interview with Lesley Roy (av OGAE Azerbaijan)
Interview with Lesley Roy (av 12 XAL)
Lesley Roy internvaldes 2020 och var tänkt att tävla med “Story Of My Life” i ESC 2020
♥ I Rotterdam 2021 kommer Fredrik “Benke” Rydman (mannen bakom Måns Zelmerlöws “Heroes”-scenshow 2015) att stå för scenshowen som uppges ha en wow-faktor.
♥ Se: “10 facts about Lesley Roy” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Instagram-intervju med Lesley Roy” (eurovision.tv)
♥ Se: “Lesley Roy Live” (eurovision.tv)
♥ Se: “Live Chat med Lesley Roy” (James Newman)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-04-29): botten-15 (plats 27) av de 39
Odds att gå till final (2021-04-29): ej topp-tio (plats 14) av de 16


Åsikter och spekulationer om Irlands bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Till final IrlandIrlandIrlandIrlandIrland Betyg: 4 / 5
Betyg: 7 / 10
Då Lesley Roy står som en av låtskrivarna av båda hennes ESC-bidrag så antar jag att båda kommer från hjärtat och är ärligt menade. Själv hade jag dock lite svårt att ta till mig hennes “Story Of My Life” då det kändes lite väl klyschigt (och hade det något irriterande “na na na na na na”-partiet) och är därför glad över att hon kom tillbaka med ett bidrag utan, i mitt tycke, svaga partier samt med en text som träffar rätt och berör mig. Av vad jag sett så här långt så övertygar hon mig däremot inte som live-artist rent röstmässigt men jag gillar hennes energi och är väldigt nyfiken på scenshowen, som sägs ha en wow-faktor, och hoppas därför på det bästa inför Rotterdam-framträdandet. En självklar finalist om jag får bestämma.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Som synes så tycker jag väldigt bra om det mesta här: låt (alla delar, speciellt sticket), text och artist faller mig väldigt väl i smaken… men då jag inte har fullt förtroende för Lesley som live-artist (kan ju vara en smaksak, att det jag ser som svaghet bara är ett personligt val av sångstil) i kombination med de lite svaga oddsen så är jag väldigt tveksam till en irländsk finalplats i nuläget. Jag hoppas att den utlovade wow-faktorn i scenframträdandet och Lesleys live-energi lyfter låten så pass att tillräckligt med poäng rullar in men jag är rädd att hon tävlar i en alltför stark semifinal för att det ska fungera. Andra år hade hon nog kunnat ta sig vidare som ett gränsfall men i år är det många som förtjänar en finalplats som tyvärr blir utan och just nu så tror jag att Lesley är en av dem.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Inför ESC 2021: Irland – “MAPS” – Lesley Roy”

 1. Adri

  Irland spelar två stora roller i år: Den ena är som Mickes favorit. Kul för honom.

  Den andra är att i ett år fyllt med låtar som kan flyga både hit och vart, så lyckas Irland med konststycket att komma med den mest svår-tippade låten av dem alla.

  Oddsen tror inte alls på denna. Men samtidigt, jag har faktiskt inte läst en enda negativ recension av denna låt. De flesta verkar tycka om den, och så jag med. I nuläget leder den dessutom Wiwibloggs’ redovisningar av årets låtar (det ska dock sägas att de inte har redovisat alla, men de har redovisat 20-ish, alltså över hälften, och Irland leder med snittbetyget 7,7/10. Jag har även sett många peka ut Irland som årets största dark horse.

  Allt detta borde ju betyda att allt är i påsen, för att undermåligt översätta ett engelskt uttryck. Men jag vågar inte tro på det fullt ut.

  Jag vill veta hur man tänker stagea denna låt. Lesley har sagt att hon ska vara ensam på scen, men kommer hon röra sig? Kommer det bli statiskt? Kommer där finnas någon rekvisita alls? Nåt kul på skärmen? Sen tvivlar jag också på Lesley.

  Svårtippat. Irland är en av dem vars öde verkligen kommer avgöras på semifinalskvällen. Men jag måste komma med en tippning.

  Tycker? Final 🙂
  Tror? Detta är så jäkla svårt… men jag väljer att tro på denna. Final, säger jag.

  —————————————————————————————————-

  Irlands mest överskattade?
  – Ja, var börjar man? Landet har sju vinster som de inte förtjänar. Den mest oförtjänta placeringen är dock ingen vinst (även om 1993 års “In your eyes” borde akta sig jävligt noga). Utan en andraplats. 1997. Med “Mysterious Woman”. Ett jäkla kanon-år som 1997 borde den inte befunnit sig i närheten av andraplatsen.

  Irlands mest underskattade?
  – Irland är inte ett land som direkt brukar charma mig. Men 2014, 2015 och 2019 så… och vad händer? Jomen de alla åker ut. Jag vill hedra de alla. Men utmärkelsen kommer gå till 2019 års “22” med Sarah, för den kom ju sist?? Hur i h-vete?

 2. Adri

  Pinglan, det verkar dock som att det är musikvideon till “Story of my life” som du lagt in i inlägget 🙂 Just letting you know. 🙂

  Och jag är med dig, “Maps” är en extrem förbättring (även om jag tycker bättre om SOML i år än vad jag gjorde 2020).

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tackar så mycket, återanvänder en del från förra året och dubbelkollade så att den nya titeln var med men reagerade tydligen inte på videon. Tacksam för uppmärksamma följare. 🙂

  Även jag vill tro på en finalplats för Irland… men vet inte vilken av de andra jag skulle välja bort då. Svårt… men roligt att det finns så pass många starka kandidater. (Jodå, Micke, jag menar det. 🙂 )

 4. Adri

  Som sagt har jag mina tvivel angående Lesley’s förmågor. Men om hon leverar oklanderligt så tycker jag ändå detta känns som en låt juryn kan ge en liten skjuts uppåt 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… jag hoppas på en positiv överraskning (eller många, för att få som jag vill) den 18:e maj. 😀

 6. HW

  Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig första gången jag hörde den här låten, eftersom jag inte var något fan av Story of My Life. Det är verkligen en uppgradering och en väldigt mysig låt som är lätt att gilla. Låten i sig är ganska enkel men har en bra och skön melodi och en positiv känsla i både text och musik. Min tvåa i år!
  Betyg: 8/10

  Som ni ser hoppas jag verkligen på en finalplats för Irland, nu när de äntligen skickar något bra. Men det är tuff konkurrens och jag oroar mig för att inte tillräckligt många kommer tycka om låten tillräckligt mycket för att rösta på den. Det finns en chans att det blir final trots allt, men jag skulle inte räkna med det faktiskt. Det hänger nog på framträdandet, framför allt sången som jag inte heller är helt säker på.

 7. Micke

  Börjar med en fråga till Adri! Har du sett Lesleys spelning uppe på taket? Kolla in hennes ögon. Den utstrålar erfarenhet, självförtroende och allmänt en känsla av att detta är en kvinna som vet vad hon håller på med. Jag har inte alls den oro som du har. Enda oron isf är hur hennes röst är live. Allt i övrigt har hon packat och klart i sin handväska redo för att plockas ur och användas.

  Som jag skrivit förut är Irland min stora besvikelse i ESC-historien. Jag älskar Irland och Irländsk musik Härifrån kommer många av mina stora förebilder inom musik. Här hade vi vår första spelning utanför Norden följt av fler. Hade någon sagt till mig att du får bara ta en pubrunda till i ditt liv och att jag måste välja var hade jag sagt Irland innan den personen ens ställt frågan 🙂

  Irland är kanske världens bästa musikland för mig och att ha varit tvungen att se detta land skita ned sig genom att fullständigt skita i ESC och inte ta det på allvar har varit tungt att bevittna. År ut och år in.

  Tills 2020 då jag äntligen hörde tendenser till något hyfsat. Det årets bidrag med Lesley går verkligen från högt till lågt. En bedrövlig video men en skaplig vers. Plötsligt händer dock något efter 41 sekunder “The story of my life” sjunger mäktigt hon i sju sekunder innan låten självdör med na na na na na na. Visst är det så Pinglan 🙂

  Men så då i år kommer Lesley tillbaka mer redo än någonsin hoppas jag. Ursäkta svordomen nu men det känns så JÄVLA gott att hon skrivit låten själv och inte så som oftast 4-6 “kompositörer”.

  Fullkomligt älskar texten. Tycker än mer om låten. Den andas liv, att leva och ta tillvara på livets alla möjligheter och bara lägga det negativa åt sidan. Det är som om andningsvägarna öppnas och det blir lättare att andas. Den här är helt enkelt överlägsen i år. Rankar iofs Ukraina lika högt men det är mest för att det är en kul låt. Irland däremot har den seriösa helheten. Ser och känner ni inte det är jag uppriktig ledsen för er skull. Irland tar äntligen ESC på allvar. Jag märker detta på irländska vänner. De skäms inte i år så som jag fått höra där borta med en öl i näven 🙂

  Semifinalerna har jag redan bestämt att skippa i år. Finalen vet jag inte. Har sagt att minst tre av mina sex låtar måste vara i final. Finns ett undantag och det är om Irland går vidare då har jag sagt att det räcker med två och eftersom Frankrike redan är där så 🙂

  HEJA IRLAND!!

  BETYG bidraget 2021 (9/10) MYCKET BRA

  ——————————————

  IRLANDS mest underskattade låt: “Et cetera”, Sinéad Mulvey & Black Daisy. – 2009
  * (´Är rädd att det kommer att bli Lesley och hennes bidrag i år men av det som redan är klart blir det istället denna. Det stod emellan denna och Adris val från 2019. Bidraget från 2009 är ett tämligen simpelt bidrag egentlige but as if I care. Jag blir på gott humör av detta, vilket man iofs blev av det mesta 2009)

  IRLANDS mest överskattade låt: ”Hold me now”, Johnny Logan – 1987
  * (´Egentligen är det bidraget med tandborstarna 2011. Den är ju överskattad även om den kommer sist. Men nu handlar det inte om sämst utan om mest överskattad till placering och då blir det solklart för mig. Hur kunde den vinna. Extremt irriterande refräng. Helt ok vers)

  ——————————————

  BÄST AV ALLT I IRLAND:

  Självklart 2021

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan naturligtvis inte tala för Adri, men själv håller jag med om att det finns många plus i det irländska bidraget och att den enda oron är angående Lesleys live-förmåga, men även om det är den enda oron så är det en väldigt avgörande sådan som kan betyda skillnaden mellan final och finalmiss. Jag hoppas att allt fungerar till 100% men oron finns där, i alla fall från mitt håll.

 9. Adri

  Micke: Ja det är ju toppen om Lesley har självförtroende. Kul för henne. Det har absolut inte jag.

  Men självförtroende säger ingenting. Man kan ha världens självförtroende och ändå leverera otroligt undermåligt. Rösten måste leverera på minst en helt okej-nivå. Absolut minst.

  Jag har sett spelningen från taket. Jättefint. Men hon mimar ju? Får man fejka så är det inte svårt att leverera. I Rotterdam ska det vara äkta sång och jag hoppas hon nejlar det.

 10. Micke

  @Adri, jag vet att hon mimar:-) Jag skrev ju det att rösten är det enda jag är lite osäker på. Det övriga tyckte jag hon svarade på där på taket. Minst 90%av övriga artister står inte upp till detta

 11. Adri

  Micke: Aja, jag hoppas Europa faller lika mycket som du verkar gjort. Jag köper inte henne rakt av faktiskt. Jag ser en artist-glädje, vilket är superkul. Men jag hoppas den framförs – även visuellt – på ett sätt som får den att sticka ut och att Lesley levererar.

  Jag vill att det ska gå bra här 🙂 Detta är topp 15, gränsfall till topp 10-material.

  Lite kul tycker jag dock det är att du sagt att du skiter i texter här i Eurovision, men gör ett undantag just för denna… För denna text tycker jag är väldigt… meh. Texten ger jag inte så mycket för. Det finns bättre, även i bubblan 😉

 12. Micke

  @Adri tänk jag fattar absolut nada av din oro. Jag säger inte att du har fel. Du kanske har rätt men hur du kan se detta i det du sett av henne är obegripligt för mig när man tänker på att långt över 50% av deltagarna i år är lindrigt sagt svaga som artister och det oroar dig inte 🙂

 13. Adri

  Micke: Jag är inte orolig då jag inte håller med. Jag tycker de flesta visat sig hålla som värdiga artister.

  Mycket lättare att lista de som inte övertygat mig än, för de är så mycket färre. Här är som har lite att bevisa för mig, inom parentes specifikt vad de måste visa upp i maj:

  • Australien (hela paketet)
  • Irland (rösten)
  • Azerbajdzjan (utstrålningen)
  • San Marino (rösten)
  • Estland (utstrålningen)
  • Grekland (rösten)
  • Polen (hela paketet)
  • Moldavien (rösten)
  • Georgien (utstrålningen)
  • Danmark (utstrålningen)
  • Spanien (hela paketet)

  Det är dessa jag har viss oro för. Vissa av dessa skiter jag dock i. Som Spanien och Polen – för även om artisterna kommer blåsa mig av stolen, så är deras låtar bortom räddning.

 14. Micke

  @Adri, vi är helt enkelt inte överens SURPRICE 🙂 Det är främst låtarna som gör att jag utnämner ESC 2021 till tidernas sämsta ESC men en annan stor del är också artisterna. Man märker att det helt enkelt inte är bra när man märker att man sitter och skrattar åt många saker och knappt kan sluta.

  När jag tittar på de länder du nämner håller jag med om egentligen allt du säger. Men det finns värre….MYCKET VÄRRE. För att bara tre exempel kan jag nämna Kroatien, Moldavien och Tyskland. I min ranking 39, 36 och 22. Men här tänker jag inte på tre sämsta låtarna utan att det finns partier i dessa låtar som jag inte har ord att beskriva. Tror inte såna ord är uppfunna än 🙂

  Men för att klargöra en gång för alla. Jag säger inte att jag har rätt och du fel om Irland Adri. Jag hoppas innerligt att jag har rätt för detta är ju nästan allt jag har ESC 2021. Men om hon har dålig röst och döljer det så bra i sin framtoning då borde hon få pris för bästa kvinnliga skådespelerska

  Men jag håller alla tummar. Micke och ESC hänger på det. Du får gärna ha rätt i allt annat Adri men för tusan låt mig ha rätt i detta 🙂

 15. Micke

  Glömde utnämna årets sämsta 16 sekunder i ESC 2021. Har redan pratat om detta men för att fylla i det jag pratade om här ovan. Vad sägs om Moldavien 0.41-0.57. Illa nog att någon kan komma på den här tanken men att den sen får tillåtelse att uppfyllas i ESC utan att det dras inför riksrätt i landet 🙂

 16. Adri

  Micke: Håller delvis med om Tyskland och Moldavien. Kroatien tycker jag däremot har allt i både artist och låt 🙂

  Jag har även mina tvivel om Moldaviens sångerska. Främst rösten, men även så tycker jag att hon under inga inga omständigheter borde få dansa. Så som hon rör sig borde hon få akut dans-coaching innan maj. Annars: dansförbud. Låten har jag inget otalt med dock.

  Tysklands låt är störig, men det är främst de högljudda delarna mellan all ukulele som stör. Hjärnsläpp kallas det 🙂 Sen har jag ingen tro om att Jendrik är en speciellt spektakulär artist, men det spelar ingen roll för hans låt kräver inte det av honom heller. Jag, denna falsksjungande fiskmåsen, skulle kunna göra den good enough t.o.m.

  Men sluta prata strunt nu Micke, och fira valborg. Jag vet inte vad vuxna gör, men något kan det bli! 🙂 Du ska inte hoppa av ESC. Du älskar ju ESC 🙂 Detta år kan du titta med ett halvt öga som du redan förmodligen planerat ändå. Sen kommer lågsäsongen och då kan du ladda upp för ett starkare år! 🙂

 17. Micke

  @Adri, finns faktiskt tre låtar från 2021 som jag tycker mycket bra om. Alla tre utslagna i sina länders uttagningar.

  1. “Imaginary friend“,VICTORIA – BULGARIEN

  2. “Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström – SVERIGE
  3. “Dieci“, Annalisa – ITALIEN

  Dessa är de enda tre jag lyssnar på utanför bubblan sas. Gränsfall med Lesley Roy – Irland. Bulgarien och Italien har ändå skapliga bidrag till att tävla i maj. Det har definitivt inte Sverige. Har verkligen försökt ta till mig både låt och Tusse men det finns absolut ingenting där. Tusse är ett tomt intet som jag ser det men än värre med låten som jag tycker är värdelös.

  Hoppa av????? Nja semifinalerna är redan rökta för mig. Finns inte en chans överhuvudtaget att jag kollar på dem. Finalen handlar om vad som händer i semifinalerna. Om tre av mina sex är där då kollar jag annars nada chans. Har tagit ett beslut till. Jag hänger kvar och ser vad som händer efter 12 bidrag 2022 🙂

  Men tillbaka till nuet:

  Bidrag just nu i hiss uppåt: Belgien, Slovenien, Rumänien, Finland och Grekland

  Bidrag just nu i hiss neråt: Sverige, Serbien, Israel, Norge, och alltid Kroatien

 18. Adri

  Micke: Sålänge du är kvar här 🙂 Bloggen betyder mycket för mitt intresse, och viktigast är ju alla som skriver. Pinglan är bäst, men även alla kommentarer och då är väl du den mest tillförlitliga 🙂 Du dyker upp, och så ska det vara.

  Jag vet att du inte gillar Sverige. Jag gissar att Sverige kommer göra samma resa som vi väldigt ofta gör. Dvs fansen underskattar oss, juryn överskattar oss. Du är dock unik i ett anseende och det är din åsikt om Tusse. Vår låt är inte speciellt poppis i ESC-communityt ser jag, men det är faktiskt bara du som jag sett inte övertygats om Tusse. Vet inte vad du vill ha en artist, men inte är det Tusse. Som tur är verkar de andra uppskatta honom, även om de inte gillar låten. Och det är väl där jag också befinner mig, jag hade föredragit Tusse med en roligare låt. Även om jag gillar säckpipan 🙂

  Gällande dina resande bidrag så är det roligt med Belgien, Rumänien och Grekland. Men trist med Sverige, Norge och Kroatien.

  Serbien kan inte sjunka mer neråt för mig. De är redan så himla toksist 🙂 Israel är en låt jag vill tycka om, tack vare artisten… jag gillar henne, hon kan sin sak… men fasen vad jag saknar “Feker Libi” från 2020.

 19. Johanna

  Irland är i år oväntat bra. Med det sagt är jag fortfarande orolig för hennes live-framträdande och främst hennes röst då. Och tyvärr kommer denna låt troligen stanna i semin till förmån för minst 3-4 sämre låtar och det stör mig något kolossalt. Jag blir gärna motbevisad här dock!

 20. Micke

  @Adri, jag älskar att vara här. Tro inget annat. Har ett jobb med mycket väntan och väldigt skiftande tider så det är väldigt bra att ha detta då 🙂 Har dock dåliga vibbar om ESC Som du säkert vet älskar jag ESC för det udda, det gemytliga, det roliga och det generationsöverskridande. Tyvärr dock på väg att förändras. Var finns det udda? Var finns det gemytliga? Var finns det roliga? Var finns det generationsöverskridande? Sen har jag ständigt polare över mig som talar om vilken skit ESC är. Brukar alltid ha en del varje år att visa upp för att motbevisa det. Var finns de i år? ESC är inte min musik egentligen därför behöver jag dessa grejer för att verkligen varva upp.

  Bara för att förtydliga en sak. Det jag skrev om att “Tusse är ett tomt intet” innebär inte att jag tycker han är värdelös utan bara nada för mig. Hittar inget där. Hoppas du greppade det. Vad gäller Norge får jag nog erkänna att jag är dålig på att skaka av mig en negativ känsla där och det är de jädra vingarna. Vad gäller Serbien vet jag inte om den engelska versionen blir den som gäller. Isf sjunker den än mer, nästan ner till Kroatiens nivå.

  @Johanna, kul att du gillar Irland. Det är märkligt…jag har ännu inte hört en enda människa som dissar den låten men lik förbannat rankas den lågt i alla listor och skit. Märkligt

 21. Micke

  @Adri, det där du nämner om att du är överraskad över att jag gillar texten till Irlands bidrag. “Jag brukar ju skita i texter i ESC.” Absolut min vän…du har rätt 🙂 Grejen är den att jag visste nada om den inledningsvis. Brydde mig bara om låten. Sen var det något Pinglan sa om texten (minns inte vad) som fick mig att lyssna till och på den vägen var det 🙂

 22. Adri

  Micke: Allt går i cykler. Saker kan komma tillbaks 🙂 I år är det många tjejer som sjunger dansvänliga låtar på engelska. Det är trist, kan tyckas. Men det är förmodligen också ett undantag för det är ju inte direkt som att de senaste åren överlag haft ett överskott på det 🙂 Saker går från ett år till ett annat. 2017 vann en Disney-inspirerad jazzbit på sitt modersmål, året efter vann… vad fan nu ”Toy” ens var.

  Det är det jag tycker är det roliga med ESC. You never know what you’re gonna get 🙂 Precis så som Forrest Gumps mamma sa om livet.

  Jag har också kompisar som besparar ingen tid på att spy galla över MF/ESC. Jag anar, på magkänsla, att du är bättre på att ta sånt än vad jag är. För helvete vad arg jag kan bli då. Det är som att folk tycker det är en ursäkt för en personlighet; ”att säga till folk som tycker om MF/ESC att de inte gillar MF/ESC”. Ofta helt opåkallat också. Man frågar vad de gjort i helgen och de svarar ”Jo jag kan berätta vad jag inte gjort iaf. Sett Eurovision. Vilken skit det är. Höhöhö”.

  Det finns en väldigt oattraktiv överlägsenhet i det. Att se ner på detta program. Dumt. Jag gillar inte fotboll men det är inte som att jag går runt under fotbolls-VM och säger ”höhö vad dumt detta är”. Jag avstår bara att kolla.

  Jag vet inget om dina kompisar, men det är lite så stämningen är bland mina kompisar. Skitstörig 🙂

  Det är också därför jag behöver detta forumet. För jag har ju saker att säga (clearly), men har inget annanstans att säga det.

  Och du, Serbien ska sjunga på serbiska 🙂 För min del är den lika hemsk ändå 🙂

 23. Micke

  @Adri, jag bryr mig inte ett skit om polarnas tjat om hur värdelöst ESC är. Det är deras problem inte mitt. Men visst tusan är det respektlöst. Men det är ju lite som jag sagt till dig förut…om jag fick valet att ha ett bidrag som jag älskar som också alla andra älskar eller ett bidrag som jag älskar och alla andra hatar då tar jag definitivt det sistnämnda. Jag är hellre ett unikum än en kopia 🙂

  Jodå Adri jag tycker det är jättebra att du är här och skriver en massa. När jag började här hade jag tre jag pratade mycket med. Två av dem är borta och den tredje säger inget längre. Du kom i rätt tid. Jag hade en mycket värre dipp vad gäller ESC än den här för ett antal år sedan och sa t.o.m hejdå till Pinglan och övriga här. Tittade dock in efter nån månad och då hade du börjat skriva 🙂

  Ja du Serbien. Fy fa……… vad jag saknar deras balkanballader. Jag saknar Turkiets sätt att vara udda. Jag saknar överhuvudtaget att länder vågar vara udda och gå egna vägar Det omvända har egentligen varit Nederländerna som höjt sig enormt 2012-2020.

  Vi får se vad som händer Adri. Jag kämpar vidare 🙂

 24. Micke

  @Adri nog inget för dig kanske men nu blev jag på jädrigt gott humör musikaliskt sätt. MANNEN är tillbaka med ny skiva. Det här blir man på gott humör av 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=zyrz4uZHgZ4

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se