Polen EBU har gått ut med ett pressmeddelande där det framgår att en i den polska delegationen har testats positivt för COVID-19. Senast de var i arenan var torsdagen den 13:e maj och då testade hela delegationen negativt.

I enlighet med säkerhetsprotokollet så har denna person nu isolerats medan resten av delegationen får sitta i karantän tills de får tillbaka svaren på sina COVID-19-test. Detta betyder att hela delegationen missar Turkosa mattan-promenaden som ska hållas i morgon i samband med att Eurovision Song Contest 2021 officiellt invigs. (Källa: EBU)

Uppdaterat 2021-05-16: Om RAFAŁ inte kan uppträda live vid semifinalen den 20:e maj så kan landet välja mellan att tävla med sin förinspelade live-on-tape-inspelning och den inspelning som gjordes under det andra reptillfället på scenen i Rotterdam. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Det här var ju väldigt tråkiga nyheter. Jag önskar personen i fråga ett snabbt tillfrisknande samt att inga fler smittats så att inte Polen (liksom Australien) behöver använda sig utav sitt förinspelade live-on-tape-framträdande.

Jag avslutar inlägget med något lite trevligare: en revamp av det polska bidraget (som ni kan läsa mer om hos wiwibloggs.com):

ESC 2021 revamp av Polens ESC 2021-bidrag “The Ride”:

Lyssna på Polens bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “The Ride”, RAFAŁ
Länkar: ESC 2021 revampofficiell musikvideo“The Voice Kids Poland”-framträdande
“PrePartyES 2021”-video“Adriatic PreParty 2021”-video
eurovision.tv (låttext + info)
1:a live-repet i Rotterdam2:a live-repet i Rotterdam
Låtskrivare: Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson, Johan Mauritzson
Se även: Mer info om det polska internvalet
Presentationen av Polens ESC 2021-bidrag: “The Ride” – RAFAŁ

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Polen 2021: Den polska delegationen sitter i karantän”

 1. Adri

  Jag har förstått att om ett land får förhinder så här sent i processen så får delegationen välja mellan live-on-tape och det andra repet.

  Det är ändå lite bättre. För OM Polen inte kommer till skott, så kan de ju använda repet, och då är inte Rotterdam-resan bortkastad 🙂

  Men bara om de själva är nöjda, vilket är oklart om de är för repet såg inte superbt ut i torsdags 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jepp, jag såg det… men som du skriver, frågan är vilken inspelning som är bäst i Polens fall för av vad vi fått se så här långt så var det många frågetecken vad gäller rep-vidoen, minst sagt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se