ESC2020 I ett dokument som släppts av Fieldlab Events så framkommer det att det under de totalt nio showerna av Eurovision Song Contest 2021 (repetitionsshowerna inräknade) så fanns det 29 875 människor i publiken och av dessa så var 48 smittade med coronaviruset.

I genomsnitt var 1,6 av 1 000 smittade i Eurovision-bubblan, i jämförelse med 4,9 av 1 000 i övriga Nederländerna, vilket kan tyda på att Fieldlabs experiment varit lyckat. Dock inkluderar dessa siffror endast besökarna och inte medarbetarna, hjälparbetarna, pressen och delegationerna. Siffrorna för dessa väntas släppas av arrangörerna senare denna månad.

Islands förinspelade repframträdande:

10 Years“, Daði og Gagnamagnið (blev 4:a i ESC 2021-finalen)

FieldLab genomförde detta försök för att se om det går att arrangera större evenemang under en pandemi utan att starta ett större utbrott. Varje show tillät 3 500 personer i publiken och alla som tog sig in i arenan var tvungna att uppvisa ett negativt covid-test var 48:e-timme medan andra saker, som t.ex. Eurovision Village, skedde virtuellt.

Helt smittfritt blev det dock inte då en av de tävlande artisterna, Jóhann från Islands Gagnamagnið, och 2019-vinnaren Duncan Laurence båda testades positivt för covid-19 vilket medförde att Island fick tävla med sitt repframträdande medan Duncans final-framträdande skedde med hjälp av en backup-inspelning. (Källor: escxtra.com och nu.nl)

Schlagerpinglan: Som säkerhetsåtgärd så hindrades även delegationerna från Malta och Rumänien från att delta vid turkosa-mattan-vandringen då de bodde på samma hotell som några som testats positivt, så det verkar som att mycket jobb lades på att få det så säkert som möjligt.

Hur helhetsbilden blir återstår dock att se då vi endast tagit del av en del av siffrorna och inte vet vad som hände efter att de smittade personerna kommit hem till sina respektive länder. Men, men… så här långt ser det i alla fall ut som att det inte var värre (kanske även bättre) än samhället i stort. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se