ESC2022 Schlagerpinglan: I början av juni började den officiella Eurovision-sidan att samla de senaste ESC-relaterade nyheterna från sommaren 2021 på ett och samma ställe, själv portionerar jag ut de nyheter som inte får ett eget inlägg i olika delar, varav de första ni hittar här: del 1del 2del 3del 4.

Fortsättningen av de utvalda sommarnyheterna kommer jag att samla här nedan.
(Källa och grafik: eurovision.tv)

Senaste nytt: Sommaren 2021

Summer news

Senaste nyheterna – Sommaren 2021:

Italien Vinnarna av nyhetsbrevets anagramtävling (9:e augusti)
I det första numret av det nya Douze Points-nyhetsbrevet så fanns det en anagramtävling där det tävlades om fina Eurovision-priser. Vilka som vann ser ni hos eurovision.tv.
Polen ‘Wakacyjna Trasa Dwójki’: TVP2 Summer Tour (6:e augusti)
Polens repesentant i ESC 2021, Rafał Brzozowski, kommer att vara både värd och gästartist i TVP:s Summer Tour där det bjuds på inhemska talanger och ESC-stjärnor under tre söndagar från olika städer (20:40 CEST på TVP2).

ESC-artister som deltar Wakacyjna Trasa Dwójki:
8:e augusti (Kielce): Elena Tsagrinou (Cypern 2021), Albina (Kroatien 2021)
15:e augusti (Ostróda): Efendi (Azerbajdzjan 2021)
29:e augusti (Sopot): Stefania (Grekland 2021)

Finland Mr Lordi har tagit sin andra dos vaccin (3:e augusti)
Mr Lordi (och jultomten) deltog vid ett vaccinerings-evenemang i Rovaniemi denna vecka. Förutom att få sin andra vaccindos och hjälpa till att ge uppmärksamhet åt vaccinet och snabba COVID-19-tester så pratade Mr Lordi lite om hur pandemin påverkat gruppens arbetsmöjligheter. Bl.a. så har de fått ställa in ett flertal spelningar men i stället fokuserat på att skriva ny musik. Totalt har de spelat in sju album under pandemin.

Relaterad information: Övriga sommarnyheter, utvalda av den officiella Eurovision-sidan, hittar ni här: del 1del 2del 3del 4.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision: Sommarnyheter 2021 – del 5”

 1. Micke

  En helt annan grej. Det har nu gått ett och ett halvt dygn sedan jag bevittnade ett av de värsta händelser jag varit med om……. Mordet på Magnus Uggla

  Jag gick vid den tidpunkten förbi en TV och efter händelsen sa jag till mig själv. “Varför gjorde du inte just det?…… Gick förbi alltså.”

  Hade jag gjort det att jag sluppit bli vittne till det hemska mordet på Magnus Uggla. Men nu kan jag inte Zia in i framtiden o plötsligt var saken Oscar. Magnus Uggla överfölls o släpades ut i dyngan utan att jag kunde ingripa.

  Men Magnus jag kommer alltid att minnas dig för den du var och för det du själv gjorde

  TACK MAGNUS

 2. Adri

  Att Mr Lordi tagit sin andra vaccinspruta är ju toppen. Själv måste jag vänta två veckor tills dess. Men jag vill ändå fokusera på nåt annat.

  Har Lordi alltså spelat in sju album under pandemin? Damn. Imponerande. Pandemin har inte varit så jäkla länge trots allt (även om det känns så). Trodde 2-3 skulle vara normalt, eller t.o.m det högt. Men sju? Nothing but respect.

 3. Adri

  På tal om nyheter inom Eurovision-sfären, så såg jag idag att ikonen (och denna gången är det ett pricksäkert uttryck) Iggy Pop tydligen ska göra en collab med regerande Eurovision-mästare Måneskin.

  Det är ju superstort! 🙂 Framförallt att det också är Iggy’s initiativ.

  Inte första gången han touchar vid ESC iofs. Han har ju faktiskt gjort en låt med Ofra Haza (Israel 1983) som är superbra, men… no offence, men Iggy behövs inte i den låten.

  Still a big deal though! 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, När det gäller Lordi så läste jag någonstans att de ville ge ut tio album men att skivbolaget tyckte det var för mycket men tydligen fungerade det med sju. Vare sig det stämmer eller ej så är det imponerande. Vore jag ett Lordi-fan så hade jag varit väldigt förväntansfull just nu 😀

  Själv är jag mer nyfiken på Iggy / Måneskin-samarbetet och återkommer i frågan på fredag. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se