SerbienSchlagerpinglan: För ungefär två veckor sedan började TV-bolaget RTS att ta emot bidrag till vad som antingen blir Serbiens internval eller någon form av nationell uttagning inför Eurovision Song Contets 2022 (beroende på kvalitén på de inkomna bidragen och covid-läget), se anmälnings-formulär här.

Nu har RTS även presenterat både regelverk för sitt ESC-val och uttagningens regelbok men det enda ställe som “Beovizija 2022” står nämnt vid namn är på den officiella Eurovision-sidan. Deadline för intresserade (artister från Serbien, låtskrivare från valfritt land) är satt till den 1:a december. (Källor: rts.rs och eurovision.tv)

Serbiens senaste Beovizija-vinnare:

Hasta La Vista“, Hurricane (Beovizija 2020)

Schlagerpinglan: Egentligen så tycker jag väl att detta är ett bra tillvägagångssätt, att man gör ett internval om man redan på förhand vet med sig att de inskickade bidragen inte håller måttet för en nationell uttagning. Problemet är dock att det i många fall förmodligen inte är kvalitén som avgör utan mer personlig smak.

T.ex. så är jag övertygad om att det är många urvalsjury-medlemmar runt om i Europa som utan att tveka hade stoppatZitti e buoni” (som sedan vann hela ESC 2021) från att delta i deras uttagningar och jag hade garanterat missat många av mina andra personliga favoriter genom åren om endast “bra” bidrag tagits med.

Därför hoppas jag att RTS är ganska generösa i sin bedömning och låter ett antal bidrag i olika genrer få tävla i en nationell uttagning 2022, även om de själva inte är helt övertygade. Om de sedan väljer att kalla det “Beovizija” eller inte spelar mindre roll. 🙂

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Serbien i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för de som vill skicka in sina bidrag till Tjeckiens “ESCZ 2022“ (30:e september). Inledningsvis var även deadline för Albaniens “Festivali i Këngës 60” den 30:e september men den har flyttats fram till den 15:e oktober. Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se