sverige Efter att förra årets Melodifestivalsturné ställts in (innan några värdstäder presenterats) så verkade det ganska lovande inför Melodifestivalen 2022SVT den 7:e september presenterade de sex städer som var redo att vara värdar åt den svenska ESC-uttagningen.

I dag, den 14:e januari, så är läget ett helt annat så nu ger SVT beskedet att de, tillsammans med sina samarbetspartners, beslutat sig för att ställa in turnén och sända samtliga shower från Stockholm, se det uppdaterade schemat nedan.

Exakt hur många som kommer att bjudas in som publik beror på rådande restriktioner (för närvarande max 500). Inget är beslutat vad gäller de redan (10 000-tals) sålda biljetter eller varifrån de olika deltävlingarna ska sändas utan mer info är att vänta inom de närmaste veckorna.

Uppdaterat 2022-01-19: Nya regler gör att SVT ev., senare i veckan, kan fatta nytt beslut ang. den inställda turnén (se sverigesradio.se för mer info).

Uppdaterat: Information från Live Nation ang. köpta biljetter:

Information om Melodifestivalturnén:
Vi såg verkligen fram emot att genomföra en Melodifestivalturné i år, tyvärr satte pandemin stopp för det i år igen. Vår absoluta ambition är att kunna genomföra Melodifestivalturnén i samma städer nästa år. Vi kommer då kunna erbjuda att biljetterna gäller för nästa år i annat fall återlöser vi dina biljetter. Samtliga biljettköpare kommer kontaktats via mail, så håll utkik i din inkorg.

Biljetter till årets nya evenemang i Stockholm kommer släppas inom kort. I dagsläget vill vi inte utesluta att finalen kommer kunna genomföras enligt plan. Därför väljer vi att avvakta tills vi vet mer om hur eventuella restriktioner kommer se ut i mars. Biljettköpare kommer informeras i god tid innan. / livenation.se

Senaste Melodifestivalsvinnarna som utsågs med publik i arenan

Move“, The Mamas (Melodifestivalen 2020)

Uppdaterat schema för Melodifestivalen 2022:

Deltävling Datum Värdstad Ursprunglig plan
Deltävling 1: lördag 5/2 Stockholm Malmö – Malmö Arena
(2004, 2009-2020)
Deltävling 2: lördag 12/2 Stockholm Göteborg – Scandinavium
(2003–2020)
Deltävling 3: lördag 19/2 Stockholm Linköping – SAAB Arena
(2005, 2008, 2011, 2014, 2017, 2020)
Deltävling 4: lördag 26/2 Stockholm Lidköping – Sparbanken Lidköping Arena
(2014, 2019)
Semifinal: lördag 5/3 Stockholm Örnsköldsvik – Hägglunds Arena
(tidigare Swedbank Arena och Fjällräven Center)
(2007, 2010, 2014, 2018)
Finalen: lördag 12/3 Stockholm Stockholm – Friends Arena
(2002–2021)
(2002–2012 i Ericsson Globe)
(Källor: Melodifestivalen Twitter och aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Inte mycket att säga om det här. Tråkigt, så klart, men det är svårt att se hur SVT skulle kunna ta något annat beslut som läget är just nu.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Relaterad information: Även Island har gjort justeringar i sin nationella uttagning p.g.a. covid-situationen vilket lett till att Sverige och Island nu planerar att sända sina finaler samma kväll, den 12:e mars (se det nordiska ESC 2022-schemat här).

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Melodifestivalen 2022-turnén ställs in – allt sänds från Stockholm”

 1. Adri

  Jag hoppas detta är sista året med restriktioner, som åtminstone påverkar våra tv-produktioner. Ska man tro insatta epidemiologer så verkar ju denna senaste variant nästan vara för smittsam för virusets bästa, så detta är kanske virusets sista push innan det blir endemiskt. Fan vet jag. Men jag hoppas verkligen det, för jag vill så gärna ha en Melodifestival på turné, eller åtminstone i en smockad arena!

  Jag både hoppas och tror vi är där 2023, men ah… hösten lärde ju oss att nya varianter kan uppkomma illa kvickt.

  Hälsan före allt, men om detta virus nu bara kan bli som en säsongssjukdom istället, så vore det great och allt kan återgå! 🙂 Let’s hope!

 2. Pato

  Vad är tråkiga egentligen…?

  Ja ingen turné men de ska ju tillskillnad från i fjol ha publik…

 3. Adri

  Pato: Ja, en publik enligt restriktionerna dvs inte särskilt många (men alltså, du har rätt. Det är ju roligare än 2021 på så sätt – men finns en risk att det blir rätt jäkla tamt).

 4. Mr A

  Mer info om biljetter här: https://www.livenation.se/artist-melodifestivalen-2022-1349717?omq=melodifestivalen

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar för infon. 🙂

  @Pato, Tiotusentals personer har köpt biljetter till showerna och de flesta blir nog rejält besvikna om de får nöja sig med att följa showen från TV-soffan i stället, det är ju inte riktigt samma sak. Personligen så berörs jag inte då jag vill kunna hålla koll på lite andra saker under showernas gång och vill därför ha tillgång till dator och extra skärmar… men det hindrar inte mig från att tycka synd om de som drabbas.

 6. Pato

  För att va helt ärlig så när jag har kollat Mello live 2011, 2012 o 2019 så har jag alltid tyckt att framför TV soffan är mycket skönare o roligare men det är nog bara jag haha

 7. Adri

  Man får ju också tänka på att 500 inte nödvändigtvis innebär att publiken blir 500 pers. För publiken måste kunna hålla angivet avstånd, för att inte nämna att producenter, låtskrivare, dansare, artister och Oscar Zia också ingår i de 500.

  Jaja. Vad ska man göra? Folk blir besvikna. Kan framför allt tänka på alla barn, många familjer lär ju köpt. Men ah. Man får väl förklara läget för dem på nåt sätt! Få dem att förstå. Även barnen har ju levt med pandemi-påverkan, så de kanske också är vana 🙂

 8. Pato

  De kan ju använda pengarna till ESC publiken istället haha!

 9. Mats

  Helt rätt beslut i det läge som nu råder.

  Jag tycker att man bör ge de berörda städerna en ny chans 2023. Låt oss hoppas att viruset då har släppt sitt grepp om Sverige och övriga världen men är det något man har lärt sig så är det att Covid 19 verkar hitta nya vägar hela tiden så osvuret är nog bäst.

 10. Mr A

  Om det blir samma städer nästa år som i år så har de då beslutat om samma upplägg som i år med 28 låtar etc?

 11. Schlagerpinglan

  @Mr A, Det får vi väl ändå hoppas att de inte har? Att det inte skedde några större förändringar (vad det verkar i alla fall) inför 2022 är ju en sak men man kan ju hoppas att de inte spikat något ännu utan gör en utvärdering efter säsongens slut och kommer fram till vad som kan förbättras. Annars lär det nog gå trögt med utvecklingen av tävlingen. 🙂

 12. Mr A

  @pinglan, visst men de verkar iaf vilja ha samma städer. “Vår absoluta ambition är att kunna genomföra Melodifestivalturnén i samma städer nästa år.” Så jag antar att de tänkt ett liknande upplägg fast det är klart inom ramen för detta så kan man ju göra en del förändringar.

 13. Schlagerpinglan

  @Mr A, Ja städerna borde ju få en andra chans då planerna ändrades så snopet endast veckor innan de var tänkta att vara värdar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se