IrlandIrland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom en Eurvision-special av “The Late Late Show” den 4:e februari där sex artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de tre första bidragen nu finns att lyssna på.

Under The Ryan Tubridy Show i dag spelades den tredje låten upp, se länk till “Ashes of Yesterday” med Janet Grogan nedan. Mer info om startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Irlands nationella ESC 2022-uttagning – Låt nr 3:

Ashes of Yesterday“, Janet Grogan
(text och musik: Aidan O’ Connor, John Emil, Sandra Wikström)

Schlagerpinglan: Precis som ett av gårdagens presenterade bidrag (med Rachel Goode) så är även Janet Grogans bidrag ett glädjepiller som får mig att dra på mungiporna. “Ashes of Yesterday” rullar på riktigt fint och är helt klart en form av må-bra-låt, även om det nog mest är känslan i låten som tilltalar mig än själva låten i sig. Oavsett så var det en bra första genomlyssning som ger bidraget plats nummer två på min irländska ESC 2022-lista så här långt. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Irland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Irland 2022: “Ashes of Yesterday” – Janet Grogan”

 1. Johanna

  Nej men alltså. Irland är ju ett hopplöst fall i ESC. Den här låten är bäst hittills men det säger egentligen ingenting för den kommer inte att komma någonstans i ESC. Den är ju för “safe” Jag vill ha något som får mig att känna något annat än hopplöshet….

 2. Adri

  Nej men det här är bäst hittills. Men det är ju också som Johanna säger. Att det säger inget att vara bäst i den högen.

  Menmen, obotlig optimist ändå så vill jag tänka att det enda som krävs är ETT bra bidrag. Det är allt Irland behöver. Låt det vinna och visa Eurovision att ni fortfarande kan 🙂

  Dessa tre som avslöjats nu kommer ingen göra nåt väsen av sig i ESC. Och ingen av dem förtjänar det heller.

 3. Adri

  Det som gör mig extra besviken är att Irland i somras pratade om att ”nej nu har vi fått två sistaplatser – i semin, nota bene – så vi måste rebranda och visa att vi kan detta”.

  Spanien hade samma snack, och där märker man en skillnad! Sen kanske det inte blir succé för Spanien i år heller. Det får tiden utvinna, men man märker att ambitionen är höjd i alla fall.

  Men Irland visar inte att de tagit till sig någonting utan de går bara tillbaks till hur de hade det 2015 och innan, trots att det inte var en framgångssaga.

 4. Mr A

  Lättlyssnad låt som känns som klassisk radiolåt.

 5. Pato

  Platt platt platt platt…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se