SverigeLördagen den 12:e februari avgjordes Deltävling 2 av Melodifestivalen 2022, den uttagning som ska utse Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2022. Showen, som leddes av Oscar Zia med hjälp av Eva Rydberg och artist-värden Farah Abadi, sändes från Avicii Arena i Stockholm.

Sju bidrag tävlade och efter att 100% tittarröster valt ut ett bidrag som fick gå direkt till final så genomfördes det en andra omröstning där tittarna fick utse det andra finalbidraget samt två semifinalbidrag. Denna vecka fungerade både tele- och app-röstandetpoängpresentationen kunde göras på det nya sättet där varje röstningsgrupp hade lika många poäng att dela ut vid den andra omröstningen.

Här nedan ser ni resultatet och länkar till showens framträdanden (final-bidragen kan dock endast ses i showen t.o.m. måndag):

Ett av de tävlande bidragen i andra deltävlingen av Melodifestivalen 2022

Suave”, Alvaro Estrella (semifinalist)

Resultatet av Melodifestivalen 2022 – Deltävling 2 (12:e februari)

Till final (efter första omröstningen):
1. ”Bluffin”, LIAMOO
Resultatet av den andra omröstningen:
3-9 10-15 16-29 30-44 45-59 60-74 75+ Tele Summa:
Till final:
2. “Änglavakt”, John Lundvik 8 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 92 p.
Till semifinalen:
3. “Suave”, Alvaro Estrella 12 p. 10 p. 8 p. 10 p. 10 p. 8 p. 8 p. 3 p. 69 p.
4. “My Way”, Tone Sekelius 1 p. 8 p. 10 p. 5 p. 8 p. 10 p. 10 p. 10 p. 62 p.
Ute ur tävlingen:
5. “I Want To Be Loved”,
Samira Manners
3 p. 3 p. 3 p. 3 p. 5 p. 5 p. 5 p. 8 p. 35 p.
6.“Face in the Crowd”,
Browsing Collection
5 p. 1 p. 5 p. 8 p. 3 p. 3 p. 3 p. 5 p. 33 p.
7. “Tror du att jag bryr mig”,
Niello & Lisa Ajax
10 p. 5 p. 1 p. 1 p. 1 p. 1 p. 1 p. 1 p. 21 p.
(Källa: mellopedia.svt.se)

Schlagerpinglan: Årets andra super-lördag innehöll återigen Eurovision-deltävlingar i åtta länder och sträckte sig från kl. 17:30 till nästan kl. 00:00, vilket gjorde att jag även denna vecka var lite distraherad i mitt Melodifestivalen-tittande. 😀

Det jag såg, främst live-framträdandena, lite Oscar Zia-snack samt röstuppläsningen, har jag lyckligtvis nästan enbart positiva saker att säga om. Snyggt framförda bidrag, en underhållande programledare och ett nytt, förvånansvärt spännande röstpresentationssätt (eller var det bara roligt för att jag uppskattade resultatet?). 😀

Vad gäller bidragen så höll inte min misstanke om att första känslan skulle kunna förutse mina favoriter även denna vecka. Visserligen hade jag rätt i att jag vill se både LIAMOO ( med veckans klart bästa hela-paketet-bidrag) och Alvaro Estrella (med sitt bästa MF-försök så här långt) i finalen men då det endast delades ut två finalbiljetter, och John Lundvik var så övertygande (kanske inte den bästa låt jag hört… men trovärdigheten i framförandet var otroligt rörande), så är jag väldigt nöjd med slutresultatet. 😀

Jag skickar ett stort grattis och lycka till till de fyra som gick vidare och denna vecka blir det ett grattis i stället för “lycka till” till SVT som lyckades att få röstningen att fungera. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Sverige 2022: Resultatet av Melodifestivalen – Deltävling 2”

 1. Pato

  Tråkigt resultat, trodde det skulle skrälla mkt mer…

 2. Pato

  Melodifestivalen måste göras om nästa år. Det här röstningssystemet kan inte bli spännande om låtarna inte är bättre.

 3. Nathalie

  Riktigt trist, men vad som kanske är värst är att jag kunde ärligt talat inte ha brytt mig mindre om vilka som gick vidare. Hoppas på betydligt bättre låtar de kommande veckorna, gärna något ovanligt, men det är väl för mycket att begära av mellon- skulle det dyka upp något sådant röstar väl medel”jante”svensken ut ett sådant bidrag på direkten.

 4. Johanna

  Var mycket bättre låtar totalt sett igår än första veckan. Rätt låtar gick till final (men Liamoo var dötråkig) om man hade bytt ut Tone mot en av de som åkte ut (helst Samira) hade det varit en perfekt kväll.

 5. Dragi

  Oscar gör bra ifrån sig tycker jag. Tråkiga outfits bara.

  Eva och Evas låt blev som en Tingeling Tingeling mashup. Den versionen skulle tävlat med från början hehe.

  Liamoo: rätt att gå vidare till final men det känns som något saknas. Men tror den kommer växa för mig.

  John Lundvik: lite svårt för han men jag tyckte ändå det var ett bra uppträdande och fin sång. Men vilken/vilka låtar påminner den om? Blir galen för jag inte kommer på det.

  Alvaro: han skickar samma låt (från 2003) varje gång med lite uppfräschning. Men håller helt med om att detta e hans bästa försök. Även om jag gillade Bedroom.

  Tone: känns mest schlager, kul med text som betyder mycket för henne. Dock var hon väldigt mekanisk/robotaktig i hennes rörelser och håret var INTE snyggt. Så perfekta lockar är aldrig snyggt.

  Samira: hoppades verkligen på en skräll med henne, det var nåt i hennes uttryck och röst som rörde mig. Hade gärna sett henne till semifinalen. Dock inget Esc material. Hade dessutom föredragit Samira över Cornelia.

  Tjejgruppen: det fanns bitar jag gillade. Men det kändes som flera låtar i en och d var nåt i tjejernas attityd jag inte alls tilltalades av.

  Niello & Ajax: stor besvikelse. Första intrycket var ”kul att de gör lite med rekvisita” men ju mer låten gick kändes det bara tråkigt och pinsamt.

  Det var mina tankar på gårdagskvällen 🙂

 6. HW

  Jag hade fått tillbaka lite förtroende för svenska folket efter förra veckan, sen kom det här resultatet… Känns som svenska folket bara röstade på namnen och inte låtarna.
  Min topp 7:
  1. Browsing Collection
  2. Liamoo
  3. Samira Manners
  4. Niello/Lisa Ajax
  5. John Lundvik
  6. Tone Sekelius
  7. Alvaro Estrella

  Hoppas verkligen att Lisa Miskovsky har en bra låt för det är ett väldigt svagt MF-år än så länge tycker jag, har bara varit 2 av 7 vettiga låtar i varje deltävling hittils.

 7. HW

  Det nya röstningssystemet var lite kul, men blev enformigt när John fick i princip alla 12or (det kunde de ju inte veta innan dock)

 8. Mikaela

  @HW, vi rankar likadant, förutom att jag plockar ut Samira och lägger henne sist. 😉

  Angående röstningen känns den onödigt utdragen för att vara i en delfinal, och som någon annan skrev stjäls fokus från vinnaren av delfinalen och läggs på tvåan.

 9. HW

  @Mikaela Samira hade definitivt ingen kanonlåt men tyckte den var småmysig och det räckte en bit i ett svagt startfält 🙂

 10. Helena

  Programmet var jättebra med Oscar och Eva som ett fantastiskt radarpar. Sen var det ingen av låtarna som jag tyckte kändes som vinnarmaterial. Samiras låt gillade jag, men hon kanske inte gick igenom rutan på det sätt som jag önskat.

  Men tycker att det är jättetråkigt att alla akter med kvinnor i röstades ut. Däremot är det jätteroligt att en transkvinna gick vidare. Kul för Tone som verkligen växte med uppgiften.

  Så på två tävlingar och sex manliga akter vidare, men enbart en kvinna och en transkvinna. Skärpning SVT och svenska folket!

 11. Johanna

  @Helena De manliga akterna har ju (bortsett från Cornelia) varit sänre? Man ska väl rösta på det som är bäst ändå? Tror nog att fler kvinnor går vidare längre fram. Klara H och Anna B lär ju gå vidare. Även Lisa Miskovsky med rätt låt. Samt att jag håller tummarna för Faith Kekembo med! Hon var så bra förra gången hon var med!

 12. Helena

  @Johanna Klart man ska rösta på det man tycker är bäst. Det är därför jag ger kritik till SVT också. Men som flera (schlagerpoddar) sagt, skulle John Lundvik gått vidare med sitt bidrag med den bedrövliga klichétexten om han hade varit kvinna? jfr med hur svårt det varit för lite äldre kvinnor att gå vidare.

  Cornelia är klart bäst hittills. Och det finns två deltävlingar kvar där kvinnliga artister kan gå vidare. Hoppet lever kvar.

 13. Johanna

  @Helena En äldre man hade nog inte heller gått vidare med den låten iofs. Tur då för John att han inte tillhör den kategorin än. Dock tycker jag personligen att den var klart bäst igår men det är ju för att John sjunger otroligt bra och säljer in låten!

  Men för att vara rättvis mot “äldre” artister (egentligen borde ingen under 60 kallas äldre) så förväntas ju Anders Bagge och Lisa Miskovsky gå vidare nästa vecka!

 14. Finnen

  Till skillnad från förra veckan var alla låtar helt ok, men någonting riktigt bra bjöds det inte på. Totalt ointressant med andra ord. Skulle inte ha brytt mig om någon fallit ut, eller om någon som nu föll ut hade tagit sig vidare.

  I oddsen är Liamoo fortfarande bakom Klara, vars låt vi inte ens hört ännu. Det säger en hel del om hur mediokert hela startfältet var igår.

 15. Mikaela

  Instämmer i känslan att vara rätt obrydd över gårdagens resultat. Var mer fokuserad på vilka jag INTE ville ha vidare.

  Har nog rätt låga förväntningar på Anna Bergendahl och Klara Hammarström. Är det någonsin någon som kommit tillbaka en tredje/fjärde gång och levererat något bättre än tidigare material? En genuin fråga 🙂

 16. Johanna

  @Mikaela på rak arm: Sanna Nielsen, Robin Bengtsson, Anna Bergendahl har blivit bättre för varje gång, Måns Zelmerlöw, Eric Saade…..

  Och om man ska gå tillbaka längre:Lena Philipsson, Kikki Danielsson……

 17. Johanna

  Jag har dock också låga förväntningar på Klara Hammarström eftersom jag inte gillat henne någon gång tidigare och hon har en av Sveriges mest anonyma röster….

 18. Mikaela

  @Johanna Ger dig rätt för Sanna och Måns av de moderna artisterna. Övriga tycker jag peakade vid andra omgången. Det finns hopp då!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se