ESC2020 I kväll, lördagen den 16:e maj kl. 21:00, sänds hyllningsshowen “Eurovision: Europe Shine A Light” där de 41 bidrag som var tänkta att tävla i den inställda Eurovision Song Contest 2020 kommer att hyllas.

Showen leds utav samma trio som var tänkta att vara programledare för tävlingen i Rotterdam, d.v.s. Edsilia Rombley, Chantal Janzen och Jan Smit och förutom hyllningarna så väntas en mängd gästartister (se listan här) och en del överraskningar.

Showen kommer att sändas av 45 länder och går att se kl. 21:00SVT1 och youtube.

Eurovision: Europe Shine A Light

Eurovision: Europe Shine A Light” (eurovision.tv – Scheduled for May 16, 2020)

Schlagerpinglan: Även om vi inte får någon riktig Eurovision Song Contest 2020 så har uppladdningen skett precis som vanligt (med presentationer av de tävlande bidragen och en slutlig rangordning i form av en topp-41-lista). Allt som saknas är den där riktiga ESC-finalen, men vi får i alla fall en hyllningsshow och det är något jag ser fram emot med stor nyfikenhet. Förhoppningsvis så kan den ge någon form av avslut på säsongen. Glad Eurovision på er alla. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


45 kommentarer till “Se “Eurovision: Europe Shine A Light””

 1. Micke

  Skämtar de eller. Ska vi behöva se o höra artisternas gulli gull efter varje låt. Jaja får väl stå ut. Hellre det än Green Room i alla fall

 2. Giggi

  @Micke det är väl det minsta vi kan göra lyssna på deras gull gull,lite uppmärksamhet är de värde. Tänk vad mycket det har gått miste om. Stå på eurovision scenen med så många tittare hade säkert blivit en oförglömlig minne för livet. Det går de miste om…

 3. Adri

  Håller med Giggi. Jag ser nästan detta program mer som tröstpris för artisterna än fansen. Och det ska de ha!

  För min egna del missade programmet målet än så länge. Jag ville distraheras bort från världens skitighet, blev istället extreeeeemt påmind om den. Så inte för att detta var en kanonlördag innan, men inte blev det bättre…

 4. Micke

  Giggi du missförstod mig 🙂 Jag har full förståelse för deras saknad av ESC. Det jag menade var istället detta eviga falska typ det i Storbritanniens bidrag 1990 och Schweiz 2006. Jag älskar äkthet min vän. Har extremt svårt för ytlighet och falskhet som regerar världen

  Nog om det. Även om programmet väger över till det dystra så gör inte jag det 🙂

 5. Micke

  Verkar som Adri förstod vad jag menade

 6. Micke

  Allt är förlåtet….. Marija regerar med sin Molitva

 7. Mr A

  Tror jag ser detta i efterhand, fyller år idag så blir lite rörigt.

 8. Giggi

  Ok jag förstår dig Micke.
  Jag själv har inte ont av att vi påminns av Corona,det är dagens verklighet skit virus. Jag hade säkert tillbringat denna kväll med större sällskap och haft väldigt trevligt med tävlingen men i år distans distans:(

 9. Adri

  Gjorde jag? Jag höll ändå med Giggi hehe. Jag tycker det är fina kommentarer de kommer med. Och som sagt, jag tycker detta ska vara artisternas kväll mest av allt. Svagt tröstpris med tanke på vad de missar. Men det är nåt.

  Sen vet jag att det är många som mår kasst och då tror jag det kan hjälpa att höra sånt här. Oavsett ommdet så må vara gamla floskler! 🙂

 10. Micke

  Giggl.. Vi lever ständigt med denna coronaskit. Det fyller oss från morgon till kväll. Hade hoppats slippa detta i ESC-programmet o bara få njuta av årets bidrag o härliga tillbakablickar.

  Mr A.. Får väl passa på att gratta dig då o önska dig en fortsatt bra födelsedag. Bra månad att fylla år i 🙂

 11. Giggi

  Varför säger de flesta artister vi ses nästa år?
  Jag hade ju gärna velat se att nästa år tävlar samma artister:))) Eurovison bestämmarna borde tänja på reglerna,regler är för brytas:) Fast när jag tänker efter vill inte se mer Mamas..
  Usch Tyskland Nicole gillade jag inte,blev pisse förbannad när hon vann!

 12. Mr A

  @Micke
  Jo, det händer ju ibland att man fyller år samma dag som semin eller finalen, blev lite annorlunda i år men annars kan man ju ha en brakfest med ESC likasinnade.

 13. Schlagerpinglan

  @Mr A, Grattis. 😀 Hoppas din dag varit riktigt trevlig och fortsätter i samma stil 😀

  Vad gäller showen så tycker jag att den så här långt varit väldigt välgjord. Eftersom jag själv är extremt välbekant med låtarna så räcker det med en liten snutt, uppskattar artisternas hälsningar desto mer. 😀

 14. Adri

  Mr A: Grattis! 🙂

 15. Giggi

  Mr A grattis och hoppas att du har en trevlig kväll.

 16. Micke

  Tack Björn Ulveus för att du bröt det tunga vemodet och spred ESC-glädje istället. Det var välbehövligt. Tack Björn 🙂

 17. Adri

  Även om allas röster absolut inte passar ”Love Shine A Light” så är ändå detta väldigt fint 🙂

  + kul att höra ukrainskans speciella sångstil på engelska!

 18. Micke

  Fantastiskt. Ytterst sällan har rätt låt vunnit ESC. Men i detta program hade de tre fulla låtar o märkligt nog hade de hittat tre av de få rätta vinnarna. 1982, 1997 och 2007. Tack för det

 19. Schlagerpinglan

  Då var ESC 2020-året till ända… men ändå inte. 😀

  För mig personligen så har jag gjort den sista rankningen av ESC 2020-bidragen (Ryssland är min vinnare, spelar ingen roll vad andra tycker) men det finns så mycket mer att rapportera om vad gäller 2020-säsongen i form av klipp från de officiella showerna och resultat från de olika nationella omröstningarna… så jag fortsätter att rapportera om detta och fortsätter sedan med det som kommit fram om ESC 2021-säsongen som redan är på G. 😀

 20. Schlagerpinglan

  Jag förstår absolut åsikten att man skulle velat se att corona höll sig borta från ESC 2020-firandet, men samtidigt så tyckte jag att det var fint att se att var vi än befinner oss så är vi i samma situation med samma hopp och önskningar om en morgondag då allt går tillbaka till det vanliga. 😀

 21. Adri

  Jag blev i alla fall glad av bekräftelsen att det blir ett ESC 2021. Nu har de faktiskt lovat ändå 😉

  Jag vågar väl inte tro att det ska bli som ett vanligt år, men jag hoppas hoppas hoppas det. Det finns inget jag ser fram emot mer än när man kan säga ”corona” och då syfta på ett öl igen. Men jag vågar inte tro det.

  Men, ett ESC 2021 ser ut att bli av. One way or another. Hoppas som vanligt 😉 Jag är ingen vän av förändringar…

 22. Giggi

  @Schlagerpinglan Italien är min vinnare och andra plats Ryssland:)
  Då tackar jag för mig och tittar in 2021,önskar er en härlig sommar ändå. Schlagerpinglan du pausar aldrig eller hur? Det finns väl alltid någonting rapportera om?
  ABBA Björn pratade bäst. De sista låten som artisterna sjöng tillsammans var ju nästan lika bra som we are the world gemenskapen..

 23. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag blev lite förvånad då de vågade lova ett ESC 2021 då jag personligen inte sett något riktigt slut på det vi genomgår just nu (tror naturligtvis inte på en livslång karantän men ser inte att det finns någon realistisk slutpunkt i nuläget). Men, men… tror de att ett ESC kommer att genomföras som vanligt 2021 så är jag inte den som protesterar. 😀

 24. Micke

  @Pinglan jag har aldrig haft vare sig önskan eller tro att Corona skulle hålla sig borta från showen. Däremot hade jag hoppats att en hade fått en mer undanskymd plats än den fick.

  Jag är nästan med dig om Ryssland som vinnare. Tyvärr för Rysslands del är det dock en omöjlighet då det finns ett land som ännu en gång överglänser de övriga. Italien står i egen klass 2020 men jisses sicket kul bidrag Ryssland har fått till. Så bra att det i slutspurten passerade Bulgarien och Georgien och hamnade på min andraplats 🙂

  Ett ESC 2021 tror jag stenhårt på. Detta Covid-19 kommer inte att besegra vare sig ESC eller annat mänskligheten har rätt att göra. Jag tror på ett virus vid årsskiftet nångång och jag tror stenhårt på Sveriges väg i detta helvete. Man kan inte stänga in och tro att det bara är att öppna upp igen och så är allt bra. Nope jag tror på vår väg 🙂

 25. Giggi

  @Schlagerpinglan ja visst vi sitter ju i samma båt med Corona skiten,fast i Sverige är vi mer friare än de flesta länder. Jag förväntade mig mycket Corona snack i denna show vilket det också blev.
  Personligen längtar jag efter att skiten går över,det första jag kommer göra är krama och pussa min 80 åriga mamma.
  Vi får hoppas på att det blir ett ESC 2021. Men om människor forsätter resa ofta och mycket igen så tror jag viruset är tillbaks om 5 år igen men i ett annat namn…

 26. Micke

  @Giggi, kul vi har två samma på topp 🙂 Önskar dig en fin sommar också. Du har varit en trevlig ny bekantskap. Tror jag pratar för oss alla då jag välkomnar dig tillbaka 2021 🙂 Jag och ett par till här kommer säkert att titta in lite här då och då innan dess

 27. Micke

  @Giggi, jag är likadan. För mig är kramen och närhet A och O i livet. Jag kramar allt och alla 🙂

 28. Schlagerpinglan

  @Giggi Jag tackar för ditt engagemang och önskar dig välkommen tillbaka när helst du önskar, som du själv skriver: jag pausar aldrig, det finns alltid något att rapportera om. 😀

  Hade ditt önskeresultat slagit in så hade jag varit mer än nöjd då jag älskar Italiens låt och ser en rysk andraplats som en väldigt bra placering. 😀

  Håller även med dig om “Love Shine A Light”-videon, som kommer att bli mitt första inlägg i den långa vägen mot vad jag hoppas blir Eurovision Song Contest 2021. 😀

  Ha en trevlig sommar (,höst och vinter) så hörs vi förhoppningsvis igen när du börjar känna av ESC-abstinensen. 😀

 29. Schlagerpinglan

  @Micke, Hur mycket jag än älskar det italienska bidraget så tror jag att de brukar bli lite undervärderade i ESC och få mindre röster än jag tycker de är värda och det i kombination med att väst gillar Island, Bulgarien och Schweiz så mycket medan öst kanske bara har Ryssland som absolut favorit så tror jag faktiskt inte att det hade räckt hela vägen för Italien i år… heller.

 30. Engsla

  Mr A, grattis på födelsedagen!

 31. Schlagerpinglan

  @Giggi, Mmmm… sitter i samma situation då stora delar av min släkt befinner sig i en annan kommun och därmed inte är anträffbar. Förhoppningsvis löser det sig relatvit snabbt men även om jag är en extremt positiv person så har jag svårt att se hur vi ska kunna gå tillbaka till det “normala” inom en snar framtid. Nåja, det är bara att göra det bästa av tiden och fylla den med meningfulla saker. 😀

 32. Mr A

  Tackar för alla gratulationer, såg delar av showen, ska kolla ordentligt imorgon så sätter inte punkt för 2020 än, nu när det är officiellt med Rotterdam 2021 blir det väl ganska flytande? Med många av samma artister dessutom. Har några länders 12or å bena ut först med, såg Tyskland hade en sådan med alternativ show.

 33. Engsla

  Är lite besviken på kvällens show. Visst förstår jag att det blir mycket prat om corona, de flesta har ju fått stå ut med mycket de senaste månaderna. Men hade önskat lite fler positiva vibbar och att det sjungits lite fartigare låtar också. Det mesta kändes lite avslaget. Glad ändå att årets artister fick vara med så pass mycket som de var 🙂

  Molitva och Ulvaeus var bäst 🙂

 34. Engsla

  Även om vi inte skulle få fram något vaccin till 2021 (hemska tanke) så finns ju nu tillräckligt med tid för att fila på en alternativ esc-tävling nästa år. Hoppas på show med publik men planera för det värsta liksom 🙂

 35. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmmm… det kommer nog att dyka upp många resultat från diverse nationella omröstningar de närmaste dagarna så det är alltför tidigt att sätta någon definitiv punkt för 2020 än. 😀

  @Engsla, Förstår helt vad du menar och har även jag Molitva och Björn Ulvaeus kommentar bland mina favoriter från kvällens show, men uppskattade själv det lite nedstämda allvaret och gemenskapen i showen. Som kompensation så hoppas jag att vi 2021 får den ESC-fest vi är vana vid. 😀

 36. Engsla

  Ja du Pinglan, om det inte blir någon riktig esc-fest nästa år heller så kommer jag ta mitt ansvar och återgå till att inte följa hela säsongen. Får se om det kanske hjälper 😉

 37. Mr A

  Ofta har det ju sagts att länderna vill ha 2 års förberedelse så nu fick ju Nederländerna just det. Om de hade tagit fram en vinnare i år hade de haft den chansen.

  Tänkte se showen med De Eurovisa kommentatorerna också.

 38. Micke

  @Engsla, det var det dummaste jag hört. Du har varit en tillgången. Nu tror jag iofs att du skämtade men jag säger detta ändå. För var det inget skämt då är du väldigt, väldigt fel ute min vän. Bara så du vet 🙂

 39. Schlagerpinglan

  @Engsla, Ja maken till dåligt premiär-år i ESC tror jag inte att många någonsin har haft… men nu kan det ju bara bli bättre. 😀 Förhoppningsvis har du inte blivit alltför avskräckt utan vågar dig tillbaka inför nästa säsong. 😀

 40. Adri

  Pinglan: Jag tror ”ett normalt ESC-år” 2021 är att önska för mycket (men hoppas så in i bomben jag har fel). Men, en tävling blir av! Vi får en vinnare! 🙂

  Sen får det ta sin tid, men ESC ska överleva! 😀

 41. Schlagerpinglan

  @Adri, Jepp, Vi har teknolgin så vad som än händer med corona-situationen så går det att få till ett ESC 2021 med en omröstning där alla bidragen framförs under samma förutsättningar. De har ett helt år på sig att få fram ett fungerande format. 😀

 42. Schlagerpinglan

  Nu menar jag inte att man måste förutsätta att det inte går att genomföra ett “normalt ESC” men man borde redan nu ha i bakhuvudet att man kanske borde få fram en “ESC 2021-version” av alla länders tävlande bidrag i fall att om.

 43. Mr A

  Danmark har också haft en omröstning som Island vann.

 44. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar för informationen, placerar den tacksamt i min växande to do-lista (då jag vet att den snart kommer att gapa tomt) och försöker inte ens att låtsas vara överraskad av resultatet. 😀

 45. Mr A

  https://www.dr.dk/event/melodigrandprix

  Nja ogae andra chancen kommer ju med och retro 1969, de blir av iaf.
  Sen har vi kvällens ogae omröstning: https://youtu.be/wUSLgqOfcEY

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se