ESC 2022 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 där tio länder kommer att ta sig vidare till finalen den 14:e maj.

Traditionsenligt så följer här min gissning av resultatet där jag som vanligt reserverar mig för att jag kan ändra mig efter att ha sett själva showen:

Ett av länderna som Schlagerpinglan tror på inför Semifinal 2

Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs – Sverige

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2022 – Semi 2: (i startordning)
Finland Finland:Jezebel“, The Rasmus
Serbien Serbien:In Corpore Sano“, Konstrakta
Georgien Georgien:Lock Me In“, Circus Mircus
Australien Australien:Not The Same“, Sheldon Riley
Irland Irland:That’s Rich”, Brooke Scullion
Estland Estland:Hope“, Stefan
Rumänien Rumänien:Llámame“, WRS
Polen Polen:River“, Ochman
Sverige Sverige:Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs
Tjeckien Tjeckien:Lights Off”, We Are Domi
Övriga bidrag: (i startordning)
Israel Israel:I.M“, Michael Ben David
Azerbajdzjan Azerbajdzjan:Fade To Black“, Nadir Rustamli
Malta Malta:I Am What I Am“, Emma Muscat
San Marino San Marino:Stripper“, Achille Lauro
Cypern Cypern:Ela“, Andromache
Nordmakedonien Nordmakedonien:Circles”, Andrea
Montenegro Montenegro:Breathe“, Vladana
Belgien Belgien:Miss You“, Jérémie Makiese

Schlagerpinglan: Jag trodde att det skulle bli lite lättare att tippa denna andra semifinal då man fått lite hum om vad som går hem hos de röstande i år i och med resultatet av den första semifinalen… men nej då. Denna semifinal var om möjligt ännu svårare.

Till att börja med så är det endast två länder som jag tror är så gott som klara för final (Sverige och Polen) medan jag endast vågar räkna bort två länder (Nordmakedonien och Malta). Resten, d.v.s. hela 14 länder (+ de två säkra) ser jag som mer eller mindre möjliga finalister / skrällar, men jag ska göra ett försök att sålla fram min gissning. 🙂

Av de som är kvar tror jag mest på Estland, Serbien, Finland och Australien medan jag tvekar en del vad gäller chanserna för Montenegro.

Då återstår fyra finalplatser och nio länder (Israel, Azerbajdzjan, Georgien, San Marino, Cypern, Irland, Rumänien, Belgien och Tjeckien). Om jag skulle hålla fast vid samma gissningar som jag gjorde före repen då jag presenterade min genomgång av de 40 tävlingsbidragen så skulle det innebära att jag väljer att tro på Georgien, Cypern, Rumänien och Belgien i stället för Israel, Azerbajdzjan, San Marino, Irland och Tjeckien… men det känns inte riktigt rätt.

Inför den första semifinalen gjorde jag lite justeringar i mina gissningar (en blev rätt, en fel och slutade på 8 rätt av 10) och här måste jag nog göra ännu fler. Kanske kan det finnas en ledtråd i att jag felaktigt trodde på Albanien och Lettland i stället för Island och Schweiz? D.v.s. att de mer “seriösa” (i brist på bättre ord”) bidragen gick hem bättre än de lite mer “showiga” och att jag därför borde hålla fast vid Cypern och Belgien som troliga finalister? (Azerbajdzjan är ju också ett troligt val där men risken finns att Polen och Australien tar de flesta rösterna i den kategorin.)

Njae… ny semifinal, nya förutsättningar och kanske presenteras de mer lättsmälta bidragen i denna semifinal på ett sätt som bättre går hem hos de röstande? Eftersom jag förmodligen väljer fel i valet mellan Cypern och Belgientaktikröstar jag med hjärtat och väljer endast lite mer publikfriande bidrag som jag själv gillar: Georgien, Rumänien, Tjeckien och Irland. (Jag kan dock inte släppa tanken på att Achille Lauro mycket väl kan skrälla, även om chansen var större om han tävlat i den första semifinalen där Italien röstade, men jag vet inte vilket land jag skulle ta bort då. Georgien kanske?)

Nej, jag får sluta där. 😀 Då var min mycket osäkra gissning klar (en gissning som inte ens jag håller med om, det finns många fler jag tror på och många av de jag gissat på är jag osäker på, backupgissningen är t.ex. San Marino i stället för Georgien) och om den är bättre eller sämre än den förra gissningen (8 rätt av 10) återstår att se. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


39 kommentarer till “Eurovision 2022: Vilka tio länder går vidare till finalen?”

 1. Johanna

  Jag är inte ense med dig alltså! Men det är ju det roliga med ESC. Tror Montenegro är enda landet man kan räkna ut för det första.

  Min tippning är följande (har säkert ändrat mig innan sändning)

  Helt säkra:

  Sverige
  Serbien
  Polen
  Australien

  Ganska säkra

  Tjeckien
  Estland
  Finland

  Övriga jag tror på:

  Belgien
  Azerbadsjan

  Sista platsen kan gå till vem som helst men jag tror någonstans Israel eller Malta tar den. Hoppas dock på Cypern.

 2. Adri

  Jag själv har Irland som skrällvarning, om Brooke sköter sig dvs 🙂 Men hon skötte sig utmärkt på repklippet förra veckan, så jag har viss tro där.

  Men inte jättestark dock (men liten skrällvarning). För jag tror de tio finalisterna heter:

  – Finland (Trots den svaga röstinsatsen verkar detta populärt, fråga mig inte)

  – Serbien (Jaja Portugal 2019 åkte ut, men den låten sög också. Annars brukar konstigt funka och har man då också en riktig låt så…)

  – Australien (Jury-bete, så det skriker om det)

  – Estland (Inte övertygad, han hänger nog löst. Men nåt basic måste vidare.)

  – Polen (HEMSKA effekter de lagt till på skärmen, men låten är så stabil i sig själv att det är skandalöst om den skulle lämna)

  – Sverige (Sagt allt jag behöver känner jag. Detta är bland det bästa vi skickar nånsin!)

  – Tjeckien (Jag tvivlade ett tag, men repklippet övertygade mig. Det är för bra för att lämna.)

  – Israel (För att livet är inte rättvist)

  – San Marino (För att livet är VERKLIGEN inte rättvist)

  – Azerbajdzjan (Detta är så pretentiöst så man bara skrattar. Juryn kommer svälja det.)

  Det är Israel, San Marino och Azerbajdzjan jag är osäkrast om. Det kan även bli Rumänien, Irland och Malta. Eller Cypern.

  Men nån gång måste man sluta övertänka. De tio jag listade ovan är de jag tror på mest. Vanligtvis vill man ha rätt, men jag har gärna fel om många 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Belgien och Azerbajdzjan är helt klart troliga finalister, jag säger inte emot. 😀 Roligt med en semifinal där många länder ser ut att ha en rimlig chans att gå vidare, även om det gör tippningen väldigt jobbig. 😀

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis, någon gång måste man ge sig och jag förutsätter att någon (eller flera) av Cypern, Belgien (och/eller kanske Azerbajdzjan) finns med bland de tio men då jag inte vet vilken jag tror på mest (eller vilket land jag i så fall skulle ta bort) så tog jag inte med någon. 😀

 5. Johanna

  @Adri Irland kan absolut ta sig till final. Jag tror att alla utom Montenegro som sagt kan teoretiskt ta sig till final. Jag vill dock inte leva i en värld där BÅDE Israel och San Marino går till final…..även om jag blev av med Lettland från min botten 5 hoppas jag på att bli av med minst en till!

 6. Mats

  Dess tio tippar jag till final ikväll (i den ordning jag gillar dem)

  Tjeckien
  Finland
  Sverige
  Estland
  Azerbajdzjan
  Cypern
  Polen
  Belgien
  Australien
  Serbien

  Jag har inte och kommer förmodligen aldrig att förstå storheten med Australien och Serbien. De är blä och dubbelblä för mig men jag inser att de förmodligen kommer att gå med till final, skulle hellre vilja ha Irland och Malta där istället.
  Hoppas verkligen att inte San Marino eller Israel går med, det vore det värsta sedan Litauen gick till final 2006.
  Nu skall jag inte gnälla mer, ha en trevlig schlagerdag allihop!

 7. Adri

  Johanna: Nej det vore onekligen dark om Israel och San Marino båda gick dit, men min magkänsla är inte nice alltså. Båda är ju uppseendeväckande som tusan.

  Jag vill verkligen slippa båda, men jag tar nog ändå Israel över San Marino. Även om jag tror jag gillar San Marinos låt mer, så är den så snuskig på ett sätt jag inte gillar. Inte att den är sexuell, för det hade jag inte haft några problem med.

  Men den är så sunkig… bara jag hör låten känner jag lukten av inrökt lägenhet, svett, cigg och snus.

  Israels låt är trash, men deras show verkar iaf clean.

 8. Anton

  Hela min topp tre ar med i den har semifinalen: Sverige, Tjeckien och Nordmakedonien. Av de tre sa ar ju Sverige solklart den mest sannolika finalisten, medan Nordmakedonien ar sa gott som helt utraknad. Eftersom jag bor i Storbritannien far jag ju rosta ikvall, och jag kan till och med rosta pa Sverige om jag vill eftersom jag har brittiskt mobilnummer. Men jag tror att jag valjer att rosta pa Tjeckien ikvall. Dar Sverige kanns som en saker finalist och Nordmakedonien kanns som en saker finalmiss sa ar nog Tjeckien det land som ligger mest i mitten och kan aka ut eller ga till final. Sa de behover nog min rost mest!

  Mina tio finalister:
  Sverige
  Tjeckien
  Nordmakedonien
  Cypern
  Serbien
  Polen
  Australien
  Israel
  Rumanien
  Irland

  Vilka jag tror:
  Sverige
  Polen
  Serbien
  Australien
  Azerbaijan
  Estland
  Finland
  Belgien
  San Marino
  Cypern/Tjeckien

 9. Johanna

  @Adri Jag håller med! Jag gillar San Marinos låt mer än Israels också (om än marginellt) Men jag klarar inte av iscensättningen av den alltså. Av någon anledning är den en stor fan-favorit men jag hoppas att juryn och vanliga tv-tittare sätter stopp för den. Jag ser hellre Israel i finsl isf.

 10. Mia

  Azerbajdzjan och San Marino ska inte underskattas! Vi har valt bort dem båda i vår Semi2-tippning, men av olika skäl. Frågan är om de borde petas in igen? Så många frågor! https://overallisbrallis.blogg.se/

 11. Zacke

  Dessa hoppas jag på:
  Sverige
  Finland
  Serbien
  Estland
  Polen
  Montenegro
  Belgien
  Tjeckien
  Cypern
  Georgien

  Dessa tror jag på:
  Sverige
  Polen
  Serbien
  Estland
  Tjeckien
  Australien
  Azerbajdzjan
  Finland
  Cypern
  Georgien

 12. Denis

  Nä men Anton, varje röst för Sverige behövs. Jag blir alltid orolig varje år Sverige kvalar över att inte gå vidare. Hade gillat om Sverige blev big 6 eller nåt så man slipper kvala:)

 13. Pato

  01. FINLAND.

  Finland kommer gå vidare. Många av deras fans är inga gapande eurofans, därför har spelbolagen redan placerat Finland i finalen. Gediget, felfritt, stabilt. Risken är att det här kan mer upplevas som slitet mer än nostalgiskt. Men vidare, ändå.

 14. Pato

  02. ISRAEL.

  Förmodligen det bögigaste uppträdandet vi någonsin sett i Eurovision. En ung vild bög som jobbade som kassör i en matvarubutik i Ashkelon som sedan fick den israeliska Eurovision-biljetten och skapar en total freakshow i Turin. Låten är inget att berömma. Det är okej men samtidigt dåligt 😀

 15. Pato

  03. SERBIEN.

  Serbien, mästerligt. Hur kan man inte gilla detta? Det här är ju en klockren hit! Belgrad 2023 är ingen omöjlighet. En av de mest intelligenta bidragen vi har sett i modern tid av Eurovision. Låten är redan en klassiker. Bergsäker finalist.

 16. Pato

  04. AZERBAJDZJAN.

  Azerbajdzjan är som en ung turkisk skäggig John Lundvik. Killen kan sjunga men det här blir bara en avdankad skitnödig påfågel variant på Phil Collins. Jag kan inte se att hur detta ska lyckas. Det här är långt ifrån Azerbajdzjans sämsta bidrag i Eurovision men nu tror jag det är kört.

 17. Pato

  05. GEORGIEN.

  Jag tycker fortfarande låten är en rätt så klämmig bit men tyvärr så verkar det här bandet vara lite för platta för att det här ska flyga ordentligt. Dessutom att få uppträda med ett så knasigt bidrag så tätt inpå Serbien är nog inte till deras fördel…

 18. Denis

  Så här tänker jag:

  Säkra:
  Sverige
  Polen
  Australien
  Serbien. Faktiskt

  Med stor sannolikhet kvalifikation:
  Tjeckien
  Finland
  Azerbajdzjan
  Estland

  Lutar åt kvalicering men osäkert:
  Cypern
  Belgien
  Irland

  Förmodligen inte kval:
  Montenegro
  Malta

  Nä då:
  Nordmakedonien
  Georgien

 19. Pato

  06. MALTA.

  Emma är trevlig att titta på, det är hon. Den motbjudande musikvideon är dock borta men den gräsliga låten är fortfarande kvar. Jag behöver inte kommentera mycket mer…. men det gör ont… det gör det…

 20. Pato

  07. SAN MARINO.

  Tänk er en Damiano David som växte upp på någon sopstation i Vallentuna. Det är som om vi i Sverige skulle skicka Bingo Rimér till Eurovision. Sanningen är dock att det här är betydligt bättre och mycket mer “renodlad rock n roll” än vad usla Bulgarien & Danmark var i tisdags. Achille är en riktig personlighet och tävlar på hemmaplan och det kan gynna honom. Vidare.

 21. Pato

  08. AUSTRALIEN.

  Det här är nog bland det värsta jag vet i Eurovision. När det bara handlar om känslor, yta, volym och allt annat som inte har något med verkligheten att göra. Det här är så fake. Fejkade pålagda känslor och tre minuter av stegrande volym. Det verkar finnas folk som kommer beröras ordentligt av det här men jag kommer inte göra något annan än att bara lämna byggnaden när Sheldon intar scenen.

 22. Pato

  09. CYPERN.

  I min bok, tre minuter av total perfektion. Det här är tre minuter där alla inblandade vet vad de håller på med. Grekisk folksång i en Arash-produktion. Andromache är en grekisk gudinna, en dröm. Toppklass. Vidare.

 23. Pato

  10. IRLAND.

  Ja. Tyvärr. Tjejen är inte i topptrim och låten är Olivia Rodrigo i sandlådan. Hela bidraget är som ett litet blåbär. Låt oss diskvalificera mer än halva startfältet så kanske KANSKE det här har någon chans att gå vidare…

 24. Pato

  11. NORDMAKEDONIEN.

  Det här är faktiskt väldigt habilt. Jag gillar Andrea som bara fan och även låten på ett personligt plan men nu handlar det om att vara topp tio under den här delfinalen vilket hon tyvärr inte kommer vara…

 25. Pato

  12. ESTLAND.

  Stefan försökte göra något slags skyltfönster för Robin Hood hemma i Estland men låten är rätt så anmärkningsvärt, en av de bättre country pop-låtarna vi har sett i Eurovision på senare tid. Klockrent vidare.

 26. Pato

  13. RUMÄNIEN.

  Nu börjar det bli skamlöst på nästa nivå… Pigméråtta-versionen på Ricky Martin och inget annat. Låten börjar ungefär bli lika störande som en fästing på könet. Jag är ledsen…

 27. Pato

  14. POLEN.

  Ja. Killen som kan göra kvinnor gravida med bara sin sångröst. Det här är troligen och även förhoppningsvis den låten som kommer att strypa de andra två manliga balladerna från Australien & Azerbajdzjan till sömns.

 28. Pato

  15. MONTENEGRO.

  Man tror bara inte det är sant. Man bara tror inte det ÄR sant. Tre minuters total katastrof.

 29. Pato

  16. BELGIEN.

  Killen är slipad och frågan är om det kommer gå hem med ett sånt här tydligt Amerikanskt Jackson uttryck. Jag gillar detta massor och det här är kvalité men repen ska tydligen ha gått åt helvete och lägger man till ett eventuellt svettigt framträdande så är chanserna redan i gungning…

 30. Pato

  17. SVERIGE.

  En uppvisning i hur man blir framgångsrik som artist. Intensivt, bultande, känslosamt och kvalité rakt av. Emotionellt starkt uppträdande utan att vara överladdat och överanalyserat.

 31. Pato

  18. TJECKIEN.

  Nu när Österrike eliminerades under tisdagskvällen så har nu Tjeckien alla chanser. Fan, vad det här är bra. Det här är sexigt! Mycket mer genomarbetat och mycket modernare än vad Österrike var. Vidare.

 32. Mr A

  Vidare:

  Sverige
  Finland
  Estland
  Tjeckien
  Israel
  Cypern
  Polen
  Australien
  Serbien
  Azerbajdzjan

 33. Mikaela

  Följande känns för mig som givna finalister:
  Sverige
  Polen
  Serbien
  Cypern – tror fortfarande stenhårt på detta.
  Estland
  Azerbajdzjan

  Tippar sedan:
  Belgien
  Tjeckien
  Australien – förstår fortfarande inte varför detta anses så solitt. Det är enbart pga internets samstämmighet kring hans chanser som jag tror på honom.
  San Marino

 34. Ed

  Det här var jättesvårt att tippa. Tror på följande länder:

  Finland
  Serbien
  Azerbajdzjan
  Australien
  Cypern
  Estland
  Polen
  Belgien
  Sverige
  Tjeckien

  Tror också att Malta (som juryn alltid ger massa poäng av någon anledning), San Marino (som många tittare lär komma ihåg), Irland (som verkar få till sitt framträdande). Någon av dem skulle kunna ta Australien och/eller Azerbajdzjans plats, det skulle inte förvåna mig.

 35. Artemisia

  De här bidragen tror jag går vidare enligt bokstavsordning:
  – Australien
  – Azerbajdzjan
  – Belgien
  – Cypern
  – Estland
  – Finland
  – Polen
  – Serbien
  – Sverige
  – Tjeckien

  Men dessa bidrag hoppas jag går vidare:
  – Australien
  – Azerbajdzjan
  – Belgien
  – Cypern
  – Estland
  – Finland
  – Montenegro
  – Polen
  – Serbien
  – Sverige

  Kommer Montenegro med till final så tar de en av Belgiens eller Tjeckiens platser. Jag hoppas att juryn gör lite nytta och tar Montenegro till final.

 36. Denis

  Alltid lite nojig inför kval men nån chans att Sverige inte tar sig vidare?
  Känns inte som det då i och med att vi kunde kvala in med mediokert som “Voices” bör vi lätt kvala in med Cor.
  Fast inget är säkert…

 37. Pato

  Chansen att Sverige åker ut är lika stor som om jag, Donald Trump och Anna Book flyger till månen imorgon är käkar knäckebröd med sill där.

 38. Daniela

  Jag kan faktiskt inte förstå att så få tror på en kvalificering för Rumänien! De har faktiskt ett professionellt genomarbetat nummer och en glad sång som fastnar i huvudet på många!
  Vad är problemet?
  Heja Rumänien, befinner mig här i mitt hemland och tokrösta! ❤️

 39. Daniela

  @Artemisia: Så tråkigt att de inte tog Montenegro till final! I stället för Estland!
  Men jag får trösta mig med Rumänien istället som inte heller verkade ha många supportrar bland Oddsen!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se