Turkiet När EBU den 20:e oktober presenterade den officiella deltagarlistan för Eurovision Song Contest 2023 så stod det klart att Turkiet inte finns med bland de 37 länder som planerar att skicka en representant till Liverpool 2023.

Landet debuterade 1975 men efter att ha skickat 34 bidrag till tävlingen så beslutade sig TV-bolaget TRT för att dra sig ur inför ESC 2013. Anledningarna uppgavs vara missnöje med 50/50-röstningen och Big Five-ländernas fördelar och än ser det inte ut att ha skett några förändringar.

Turkiets senaste bidrag i Eurovision Song Contest:

Love Me Back“, Can Bonomo (7:a i ESC 2012)

Schlagerpinglan: Det känns som att detta är ett beslut som jag beklagar traditionsenligt varje år och jag fortsätter tills vi får ett mer positivt besked från TV-bolaget. Personligen har jag hittat ett stort antal favoriter bland de 34 bidrag som landet tävlat med så här långt (och jag väntar otåligt på att de ska utöka denna samling) men de återkommer jag till senare i kväll.

Se “Turkiet i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se