Schlagerpinglan: Här nedan ser ni de Eurovision-händelser som vi har att vänta denna vecka. Uppdateringar i form av fler punkter och mer info kommer att läggas till på min Eurovision-schema-sida där jag samlat det mesta man behöver för att hänga med i vad som händer i Eurovision-världen vecka för vecka.

Veckoschema – Eurovision Song Contest 2023 – v. 9

Onsdag – 1:a mars 2023
Serbien SerbienPesma za Evroviziju 2023Semifinal 1
21:00 CET – RTS Pesma Evrovizije YouTube
Läs mer här: “Lyssna på “Pesma Za Evroviziju 23”-bidragen
Nederländerna NederländernaInternvalBidragspresentation
Läs mer här: “Mia Nicolai & Dion Cooper för Nederländerna 2023!
Torsdag – 2:a mars 2023
Serbien SerbienPesma za Evroviziju 2023Semifinal 2
21:00 CET – RTS Pesma Evrovizije YouTube
Läs mer här: “Lyssna på “Pesma Za Evroviziju 23”-bidragen
Cypern CypernInternvalBidragspresentation
Läs mer här: “Lyssna på smakprov på Andrew Lambrous bidrag
Fredag – 3:e mars 2023
Tyskland TysklandUnser Lied für LiverpoolFinal
22:20 CET – Das Erste och Das Erste
Läs mer här: “Lyssna på “Unser Lied für Liverpool”-bidragen
Lördag – 4:e mars 2023
Moldavien MoldavienSelecția Națională 2023Final
16:45 CET
Läs mer här: “Lyssna på de 10 finalbidragen
Sverige SverigeMelodifestivalen 2023Semifinal
20:00 CET – SVT1 – SVT Play
Läs mer här: “Melodifestivalen 2023: Lyssna på semifinal-bidragen
Island IslandSöngvakeppnin 2023Final
20:45 CET – RÚV
Läs mer här: “Island i ESC 2023
Serbien SerbienPesma za Evroviziju 2023Final
21:05 CET – RTS Pesma Evrovizije YouTube
Läs mer här: “Lyssna på “Pesma Za Evroviziju 23”-bidragen
Portugal PortugalFestival da Canção 2023Semifinal 2
22:00 CET – RTP1RTP Internacional
Läs mer här: “Lyssna på “Festival da Canção”-bidragen

Se även: “ESC-Veckoschema” – “ESC-Kalender” – “ESC 2023
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


47 kommentarer till “Inför Eurovision Song Contest 2023: Vecka 9”

 1. Mr A

  YT visningar
  1. Loreen 1 miljon visningar.

 2. Mr A

  Youtube visningar

  Finalen
  1. Loreen 1 miljon
  2. Marcus och Martinus 184 tusen
  3. Smash into p. 138 tusen

  Semin
  1. Theoz 304 tusen
  2. Elov och Beny 142 tusen
  3. Nordman 110 tusen

 3. Mikaela

  Kommer prioritera Serbien och Portugal här. Är inte så engagerad i Andra chansen eller Island märker jag. Tyskland ser jag gärna, men jag slocknar ofta vid den tiden även på fredagar så..

 4. Micke

  Jag är mest spänd på Nederländernas bidrag. De har en förmåga att ofta få till bra bidrag. Detta säger jag utan att veta ett skit om artist eller grupp som de ställer upp med.

  Tyskland men det är med skräckblandad inställning. Ska det bli en succesegrare…Patty Gurdy eller ett totalt haveri med……..Lord of the lost. Tror ingen annan behöver bry sig då det nog står mellan dessa. Hur det nu ens är möjligt att the LOST art of total rubbish kan vara i kamp om seger där.

  Portugal vad tusan gör ni? Ni tar bort de tre dåliga och behåller de sju med mer klass i första semin och jädrar så “Encruzilhada“, Churky har vuxit. Kan det verkligen gå lika bra i semi 2. Hoppas kan man ju alltid 🙂

  Island hade två bra bidrag i sin semi 2. Det var Silja Rós & Kjalar och Kristín Sesselja det handlade om trodde jag. Snacka om käftsmäll då båda försvann, vilket även mitt intresse för Island i år gjorde.

  Sverige då? Säg det….men enligt min sambo har Sverige ett riktigt bra bidrag i Loreen och hennes låt. Kanske det men i så fall lär den ju röstas bort skulle jag tro. Jag körde ju en grej med Adri där han fick välja ett nummer som jag sen tog som startnummer för att lyssna på en minut. Det är allt jag hört. Ylande falsettnissar som definitivt inte fick upp mitt intresse igen. Den lär väl vinna då förstås om den nu är kvar överhuvudtaget.

  Serbien och Moldavien ska jag lyssna mer på innan jag säger något direkt. Cypern får gärna överraska mig för jag har inga direkt förhoppningar.

 5. Adri

  Mr A: Även på Spotify närmar sig Loreen miljonen. Vilket är väldigt högt, väldigt snabbt för en svensk release överhuvudtaget. Men ännu mer imponerande för en MF-release. Hon krossar ju diverse rekord nu 🙂

  (Theoz & Elov/Beny har fortfarande fler streams men de har också vart släppta mycket mer än dubbelt så länge ju 🙂 )

  I övrigt vet nog merparten typ var jag står.

  Tyskland: Skicka Patty eller Anica. Men det kommer ni inte göra. Ni kommer skicka Ikke eller Land of the Lost. Och skickar ni inte dem så blir det Will eller René. Patty/Anica tror jag är femte-/sjätteval at best 🙁

  Serbien: Bryr mig så otroligt lite, då ni hade sämre variation än Norge… så allt blev bara en enfärgad massa. Men Hurricane var minnesvärd (och bättre än ”Loco Loco”. Så kör den, vetja.

  Island: Ok, Sigga har charmat mig fullständigt! Skicka henne pls!

  Sverige: Hur mycket bry har man om semifinalen? Vanligtvis inte så mycket men nu när 2 av min topp 3 (Nordman och Mariette) hamnade där istället för final, så kommer jag sitta och heja aggressivt! 🙂

  Portugal: Skicka ”Goodnight” till final! Bara gör det 🙂

  Moldavien: Jag kommer typ se det som en seger bara att ev få slippa ”Yummy Mommy”. Men får jag önska något extra hårt så snälla skicka ”Red Zone” 🙂

  Internvalen då? Cyperns smakprov gjorde mig inte superintresserad. Nederländernas artister gillar jag i annat i alla fall, så där finns det förhoppningar. Svik mig inte 🙂

 6. Adri

  Serbien tror jag helt enkelt har för många låtar, för snabbt. Sverige har 28, men utspritt på fyra. Serbien bara droppar 32 låtar på oss sådär. Tror det bidrar till min svårighet att ta in dem. Eventuellt kommer jag ha mer åsikter när jag ger landet sin sista chans just inför finalen, när vissa blivit bortgallrade 🙂 Annars överger jag helt enkelt Serbien, och låter det bli som det blir.

  Island ogillade jag först, men nu är Sigga en klar favorit. Men man känner ju starkt att Dilja eller Bragi vinner. Det gillar jag inte nödvändigtvis, men sålänge det inte blir ett gäng med rockabilly-farsor så får man väl se det som en seger 🙂

  Tyskland är den uttagning jag tänker mest på. För jag är osäker på om Patty är min favorit längre. Anica har nämligen växt som ett as. Det viktiga är iaf att det är fortfarande dem två som är topp 2 för mig! 🙂

 7. Denis

  Vad tror ni här hemma om Loreen? Vinner hon?
  Vet att oddsen är jättehöga men vet också många svenskar som inte vill ha henne. Vinner hon eller är det bara fansen som vill det?

 8. Adri

  Denis: Tror hon vinner. Men tror inte det blir den promenadseger många redan väntar sig. Absolut inte. Hon kan få krokben av en norsk duo (yuck) eller en ukrainsk flicka – vilket jag kan stå ut med, men hejar inte på 🙂

  Jag tror typ att juryn kommer hälla poäng över henne, men tittarna… alltså jag tror typ hon kommer få massa 7-10 poängare. För de äldre älskar nog Jon Henrik mer, och de yngre Marcus/Martinus. Sen några beröringspoäng för Maria Sur.

  Och så får man se vilka semifinalister som tar finalplatserna. Många där hade klara målgrupper (Kiana, Theoz, Tennessee Tears.).

  Så som sagt, jag tror hon kan sänkas rejält av tittare. Men tror juryn eventuellt ger henne maximala 96 poäng. Och då kan ju det eventuella försprånget vara enough 🙂

 9. Mikaela

  Har bara två önskemål denna vecka:

  1. Att Luke Blacks framträdande höjer låten. (Ingen Jann-krasch pls)
  2. Att han blir Serbiens representant

  Sker detta har jag två starka bidrag att hoppas på fina placeringar för i Esc: Serbien och Finland. För tyvärr kommer ju inte min allra favorit Aija göra något större väsen i tävlingen.

 10. Mikaela

  @Denis Tror hon vinner, verkar ha folket med sig i år

 11. Denis

  Adri, kanske. Läser många kommentarer från svenskar som hellre vill se Smash Into Pieces, och dom var rätt många. Loreen verkar vara polariserad och många avskyr henne.
  Jag tror också Loreen får höga poäng av alla grupper. Kanske inte högst men höga, precis som Cornelia förra året. Men tror också unga kommer gilla henne. Vet många barn som gillade det.
  Dock tror jag inte Maria Sur kommer gå så bra. Tror hon är årets Anders Bagge.Kan inte se en jury tycka det är så bra. Och tittarna tror jag mest äldre kommer stödja ,har svårt att se barn och unga tycka det är bra.
  Just dom yngsta rösterna tror jag däremot det blir fight om i år. Med M& M, Theoz och Kiana i final som alla slåss om samma publik så blir det spännande..

 12. Mr A

  Den som vunnit sin semi har alltid förutom 2 ggr sen 2002 vunnit mf. Ena gången var 2004 då Lena PH vann istället för After Dark och 2013 då Robin Stjernberg vann istället för Yohioo pga av juryn. Så svårt att se att nån annan än Loreen vinner i år. Framförallt då den går på som en ångvält på alla plattformar. Utländska juryn lär ju ösa poäng över Loreen dessutom.

 13. Johanna

  Min tippning för veckan:

  Moldavien väljer Sunstroke Project men jag hoppas på Pasha för jag har väntat på hans comeback så länge!

  Serbien är jag dåligt insatt i men Luka Black lät bra på första lyssningen

  Island kommer välja det mest slätstrukna de gar dvs Bragi (håller fortfarande tummarna för Celebs även om jag inser att de är helr chanslösa)

  Tyskland kommer välja Ikke och annars blur det “Blood and Glitter” men hoppas på Rene Miller eller Patty Gurdy där

  Cyperns låt har jag hört ett smakprov på och jag är inte imponerad

  Nederländerna däremot har jag höga förhoppningar på. De är ju nästan alltid i toppklass

  Portugal är jag inte speciellt insatt i heller så uttslar mig nog efter semin

  Sverige vill jag ha Tennesse Tears och Theoz till final. Gärna Nordman och Kiana också meb känner att både Victor Crone och Mariette troligen kommer ta sig dit sp lär vä bli besviken..

 14. Mr A

  Loreen Tatoo Spotify
  Sweden 1a
  Norway 78
  Finland 47
  Iceland 25
  Greece 189
  Lithuania 45
  Latvia 99
  Estonia 82

  Yt 1,1 miljoner visningar
  Spotify 376 k

 15. Adri

  Får jag fråga nån här. Jag har sett diskussioner om att ”Tattoo” skulle vara lik ”The Winner takes it all”. Är det nån här som tycker det?

  Jag personligen tycker det låter nästintill absurt, men hört flera påpeka det. Jag vill inte säga ”de har fel” såklart. Man hör ju vad man hör 🙂 Men TWTIA är min absoluta favorit ABBA-låt så man har några hundra lyssningar på den i bakhuvudet, och lyssnat jättemycket på ”Tattoo” nu senaste dagarna. Men hör inte.

  Så om nån här tycker det, kan ni säga – är det vers/brygga/refräng? Oavsett vad flyger det ju över mitt huvud, men vill ändå veta var det är folket hör likheter 🙂

  (Personligen fick jag groooova ABBA-vibes av Mariette, och jag älskar ju ABBA så det var bara ett plus, för en artist jag redan gillar 🙂 ).

 16. Mr A

  Nej jag hör inget ABBA, den är på P4 nu och jag hör bara mummel, mummel, mummel.

 17. Johanna

  @Adrri första två meningarna i versen låter lite likt versen i “The winner takes it all” Hördes direkt när jag hörde den första gången. Men inte plagiat-likt på bågot sätt men absolut likt!

 18. Mr A

  M och M början låter som Alcazar Not a Sinner Nor a Saint.

 19. Engsla

  Johanna, jag försöker också förstå. Menar du att det är texten som liknar?

 20. Mikaela

  Tydligen ska melodin i versen av Tattoo påminna om The winner osv. Hör det inte själv.

  Kan ju tillägga att den instrumentala snutten i Luke Blacks låt låter exakt som refrängen i en jullåt med Carola. Svårt att se att det är annat än en slump

 21. Denis

  Hör det inte själv men alla hör ju det dom vill höra:)
  Och sen om det liknar? Vissa fans är så kritiska mot allt, framför när det gäller Sverige. Typ att alla ska skicka något som inte hörts förr.
  Men alla inspireras ju av det som kommit förr, det är så musikindustrin fungerar. Och många låtar i ESC liknar andra. Ändå får bara Sverige kritik för det

 22. Mikaela

  Har fö höga förväntningar på Nederländerna, som ofta levererar välskrivna låtar som lyckas kännas genuina och känslosamma.

  Cyperns låtar däremot har jag inte klickat med senaste åren. Det känns som att de vill tilltala alla, och därmed tar få risker. Trista, strömformade låtar.

 23. Micke

  Min största växare nu är som sagt Churky – Encruzilhada i Portugals uttagning.

  Skulle vara kul att höra era åsikter om den 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=Ay1Dw3BGumk

 24. Mr A

  @Mikaela Nederländerna:

  https://www.instagram.com/reel/CpM7F5qophF/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

  🙂

 25. Adri

  Micke: Efter att du skrivit om den så har jag lyssnat på den tre gånger under dagen, och… nja. Jag känner ingenting. När den är slut blir jag inte direkt glad, men jag känner inte heller att jag måste lyssna på den igen.

  I början påminner den lite om Disneyfilmen “Encanto” (även om jag vet att de sjunger på spanska/engelska i den filmen, och inte portugisiska).

  Sen i refrängen låter det mer som något man sjunger med i när man är full och baren stänger.

  Jag älskar Disney, jag älskar fylla – men låten väcker ändå inte sååå mycket i mig. Vinner den kommer jag inte tjura i ett hörn, men jag hejar på andra! 🙂

 26. Mikaela

  @Mr A Tack! Klippet säger dock väldigt lite om låten. Är det en ballad, techno, etnopop i träskor? Men spännande.

 27. Mikaela

  @Micke Churkys låt känns som något som ligger på Svensktoppen i 127 veckor. Associerar också till typ reklam för svenskt smör, där två personer sitter på en brygga i strålande sol och skrattar med en bit knäckebröd i handen. Dvs ger en hemtrevlig känsla men inte mer än så.

  Tillbaka-kaka: Shanti med Egoista
  https://youtu.be/EmGcnUwaNS4

 28. Mr A

  Mikaela imorgon 19.15 vet vi

 29. Engsla

  Mikaela, tack för infon! Nu blev jag ju lite nyfiken på vilken jullåt du skrev om 🙂

  Micke, har lyssnat på Churkys låt flera gånger, och den känns lite anonym för mig, den liksom bara finns där 🙂

 30. Mikaela

  @Engsla “I will find my way to Betlehem” heter den, och det är just melodin i den strofen som återfinns i Samo mi se spava 😀

  @Denis Inte bara Tattoo som får kritik, faktiskt. Queen of kings anklagas för att låta som den där låten där en smurfröst sjunger “and over and over”. Glömt vad den heter… Även Käärijä vs Electric callboy. Populära låtar har sina motståndare

 31. Mr A

  Plagiat! Finska låten har också fått lite snack om plagiat.

  https://m.youtube.com/watch?v=wOvySwH4PB8&feature=youtu.be

  🙂

 32. Mr A

  Schweiz

  https://www.instagram.com/reel/CpNyIHyNuRw/?utm_source=ig_web_copy_link

 33. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar för länkarna till smakproven, uppdaterar inläggen. 🙂

 34. Mr A

  Påstås att detta är ett klipp av Österrike vet ej om det stämmer.

  https://twitter.com/CrystalBallESC/status/1618260855581478915?s=20

 35. Johanna

  @Engsla melodin i början av versen på Tattoo är lite lik “I don’t want to talk…..osv i “The winnertakes it all” melodin i det stycket alltså.

 36. Johanna

  @Micke Churkys låt var tillsammans med Esse Povo min favorit i första semifinalen. Tycker den är superb!

  @Mikaela Vad gäller Cypern är jag helt med dig. Efter 2017 har jag inte riktigt gillat något bidrag från Cypern. 4 av de har jag placerat i botten 5 av min ranking respektive år. Förra året var något bättre men hon var ingen vidare live-artist dock.

 37. Mr A

  Vet inte om ni hört denna men Cypern klipp:

  https://mobile.twitter.com/wiwibloggs/status/1628109662624022536

 38. Mr A

  Grekland https://youtu.be/gLfi2qQD6Wg

 39. Micke

  Kunde nästan ana att det skulle vara mest positiv till Churkys låt i Portugals uttagning 🙂 Det är så skönt med ett bidrag som byggs på gitarrer istället för dutt dutt syntar. Så jädra befriande. Tack för svar alla här. Mikaela har faktiskt missat din “Tillbaka-kaka”. Den är i mina ögon och öron väldigt ojämn. Om jag säger så här…det finns bara tre genre som jag nästan aldrig hittat något bra. Gospel, Techno och Hip-hop. Om du då tänker på det och ser en likhet i hennes sätt att sjunga kan du kanske ana 🙂 Låten har dock delar som jag tycker riktigt bra om och då sjunger hon på annat sätt så att säga 🙂

 40. Adri

  Mr A: Alltså den twittraren jar haft rätt om typ allt hittills, innan saker blivit offentliga.

  MEN. Om det där är ens i närheten av Österrikes riktiga låt, då kommer jag… jag vet inte… polisanmäla landets delegation för förargelseväckande beteende.

 41. Micke

  Angående klippet. Jag vet om det är sant 🙂

  Sen tycker jag det är astråkigt med alla små klipp. Tror den känslan kommer från ett för några år sedan. Det var så jädra bra att jag rankade i topp av allt. Sen visade det sig vara fel låt

 42. Adri

  Micke: Är det äkta så tycker jag att du – i egenskap av musikalisk halv-österrikare – borde ta ditt ansvar och åka ner och reppa dem istället?

  Jag har inte hört någonting du/bandet ditt har gjort men jag har ändå ett högt förtroende för dig, och med tanke på Österrikes ESC-status så är det NÄSTAN som att det bara kan gå upp 🙂

  (Men sen; klippet KAN för all del vara falskt, eller så är det ett utkast/en demo som inte speglar verkligheten 🙂 Håller såklart det öppet fortfarande)

 43. Mr A

  Österrike låter som en demo.

 44. Micke

  @Adri, jag lovar dig rakt av att det du hört inte är något vi spelar 🙂 Skulle gärna nångång lägga ut något vi spelar. Inte för gratis reklam utan för att det hade varit kul att höra vad ni tycker 🙂 Men det blir en senare grej isf. Framförallt av två anledningar. Först och främst för att det är Pinglan som bestämmer här och dels för att det här främst är ESC som gäller. Angående Österrike 2023 kommer du att förstå vad jag menar om exakt en vecka. Jag har hört låten och du kommer att förstå mitt beslut 🙂

  Men nu ser jag främst fram mot vad Nederländerna bjuder oss på. Ofta har de bra dukat bord

 45. Schlagerpinglan

  @Micke, Du får lov att lägga ut när du vill. 😀 Jag tror att vi är många här som är nyfikna. 🙂

 46. Micke

  @Pinglan, vi pratade om detta förra året. Då var det en kille som var fullständigt emot det. Men lite övertalning kanske funkar 🙂 Vi får se vad som händer. Tack för ditt erbjudande hur som helst

 47. Micke

  En kille i bandet alltså…inte på bloggen 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se