SverigeFörutom det stundande värdskapet för Eurovision Song Contest 2024 så har SVT även fullt upp med förberedelserna inför Sveriges nationella uttagning. TV-bolaget har meddelat att de tar emot bidrag till Melodifestivalen 2024 fr.o.m. den 25:e augusti t.o.m. den 15:e september, se nedan:

Skicka in bidrag till Melodifestivalen 2024:

I Melodifestivalen 2024 kommer sannolikt 30 bidrag att tävla.
Urvalsjuryn väljer ut 15 låtar från de inskickade bidragen medan de övriga 15 låtarna består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut från de inskickade bidragen.
Låtarna kan laddas upp från fredagen den 25:e augusti kl. 09:00 till fredagen den 15:e september kl. 11:59 på melodifestivalen.se.
Tävlingsreglerna för Melodifestivalen 2024 hittar ni här medan tävlingsblanketten (för utvalda bidrag) finns i SVT:s pdf-fil.
(Källa: SVT)

Sveriges senaste Melodifestivals-vinnare:

Tattoo“, Loreen (1:a-plats i ESC 2023-finalen)

Schlagerpinglan: En säsong hinner knappt avslutas innan nästa påbörjas. 😀 Många frågar mig om jag inte tröttnar på att år efter år skriva om i princip samma saker (en befogad fråga, speciellt efter detta år då jag haft lite problem med att få tiden att räcka till) men det är inte riktigt så jag ser på det.

Även om mycket är samma och betryggande bekant här i ESC/MF-bubblan så dyker det alltid upp förändringar av något slag, både stora och små, vilket gör att jag fortfarande är lika förväntansfull och engagerad när vi nu har en helt ny säsong framför oss. 😀

Som exempel så kan ju nämnas just Melodifestivalen 2024, där SVT gjort en del justeringar vad gäller både upplägget och antalet tävlingbidrag… men det får jag återkomma till i ett eget inlägg. På återseende. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2024 hittar ni här: “Sverige i ESC 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “SVT tar emot bidrag till Melodifestivalen 2024 i augusti”

  1. Denis

    Tror det blir ett svagt år. Tyvärr! Blir liksom svårt att följa upp en vinnare..
    Tror på samma gamla trötta namn som alltid när man följer upp vinnare: Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Jessica Andersson

  2. Susjos

    Så spännande med nästa års Mello! Å tänk att vi får ESC i Malmö!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se