ESC2024 Schlagerpinglan: Här följer en liten påminnelse om vad vi har för Eurovision-relaterad händelse att se fram emot i dag (se hela veckoschemat här):

ESC-händelser – Fredagen den 1:a mars

Sverige Sverige – Melodifestivalen 2024 – Smygtitta på deltävling 5
07:00 CET – svtplay.se
Läs mer här: “Lyssna på femte veckans bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2024: Vad händer i dag? (2024-03-01)”

 1. Adri

  Hmm. Det är väl ingen som missat att jag generellt är större fan av kvinnor än män? Iaf på musikscenen. Det finns garanterat arenor där jag tycker tvärtom… tex så vill jag bara gå till manliga frisörer. It just makes more sense för mig, som man.

  Men iaf. Denna vecka tror jag fan ändå domineras av männen (+ en karaktär som jag antar ska vara en kvinna… men spelas av en man såatteh… hur räknar man det? Jag gillar det iaf.)

  Annika och Chelsea är tyvärr veckans svagaste kort för mig.

  Medina och Jay är mina favoriter 🙂

  Bronsplats till Elecktra och de tar med sig tvillingarna till kvalet, hoppas jag 🙂

  Medan Chelsea snubblar på mållinjen och Annika är tyvärr min sistaplats för veckan (definitivt inte för året dock 🙂 ).

  Men det var vad jag tyckte. Jag tror tyvärr inte jag har svenska folket med mig där. Jag tror tvillingarna vinner. Det känns så bekant. Och något som alltid uppenbarat sig är att svenskar älskar välproddad pop. Jag är inte above it. Alls. Men JAG vill se nåt intressantare vinna en delfinal nån gång. Det är trist att årets mest ”utstickande” delfinalsvinnare är Smash Into Pieces bara för ”där fanns också lite rock utblandat i popen”, annars är det bara pop. Bra och välproddat som fanken, men fan. Sverige. Skaffa lite ryggrad och gå på nåt som är intressant och kul, istället. En gång liksom!

  Ja det var ett sidospår. Men som sagt, jag tror (hoppas inte) tvillingarna vinner.

  Sen tror jag de tar med sig Jay till finalen. Medan Medina får ta en svängom kvalet, tillsammans med Annika.

  Elecktra och Chelsea känns båda chanslösa. Vet inte vem jag tror kommer femma eller sexa. Jag tror kanske att Elecktra kan dra ett liiiiiite längre strå på underhållningsvärdet då Chelsea (hur trevlig och söt och talangfull hon än verkar vara) har sitt största problem i att låten inte erbjuder så mycket, just, underhållning.

  Vill:
  1. Medina
  2. Jay Smith
  3. Elecktra
  4. M/M
  5. Chelsea Muco
  6. Annika Wickihalder

  Tror:
  1. M/M
  2. Jay Smith
  3. Medina
  4. Annika Wickihalder
  5. Elecktra
  6. Chelsea Muco

  One of these days ska jag lära mig skriva kortfattat. Men uppenbarligen inte idag 🙂

 2. Micke

  Jädrar…….Vad tusan har hänt här? Attans så massa låtar det slängts ut här på en vecka 🙂 Tittade in för att se hur det har gått för mina åtta favvisar i Serbiens uttagning. Hur bra som helst tydligen. Alla är i final 🙂

  Om jag ser rätt nu har det blivit sju nya klara för maj månads tävlingar. Rätta mig om jag har fel.

  San Marino:
  (Vet jag inget om förutom att min syster tydligen blivit sur för att “Smith & Thell inte vann)

  Kroatien:
  (Har inte undgått mig vem som vann. Det var en av de jag hoppades på så jag är nöjd. Den andre var Alen Duras)

  Schweiz:
  (Vet absolut nada om)

  Nederländerna:
  (Vet inget men tidigare material impar inte)

  Cypern:
  (Av det jag sett tidigare stinker det tyvärr MF)

  Österrike:
  (Har jag känt till i månader. Om de inte gjort om bidraget. Ovanligt bra för sin genre och ovanligt bra röst för sin genre)

  Storbritannien:
  (Usch vad jag tror detta är dåligt. Men han får gärna ge mig en käftsmäll och bevisa motsatsen)

  Ska ta mig en liten koll på dessa låtar under dagen när jag får tid. Sen är jag här imorgon och kollar in Serbien (med mina 8 favvisar i final) och Portugal (där mina 3 favvisar är i final och kanske fler då)

 3. Adri

  Micke: Det finns oräkneliga antal exempel på när din smak är värd att ifrågasättas 🙂 Men din syster däremot – hon verkar ha haft samma favorit i San Marino som jag. Det tyder på god smak, det! 🙂

  Tyvärr vann den inte. Något annat, rätt dåligt, vann. Du kommer nog känna igen artisterna 🙂

 4. Mikaela

  Två ok låtar (Uk, Cypern), en lite mer än ok (Österrike) och två riktiga dåliga (Schweiz, Nederländerna). Börjar förlika mig med att jag får nöja mig med 3 riktigt bra låtar i årets Esc.

  MEN har en riktigt bra topp 10 över hela säsongen:

  9/10 (Fantastisk)
  Il cielo non ci vuole – Italien
  La noia – Italien
  Maria & Teresa -Ukraina

  8/10 (Riktigt bra)
  Tuta gold – Italien
  Si andro al inferno tu verrai con me – San Marino
  Askush si ty – Albanien
  Kur – Lettland
  Meglio di no – San Marino
  Pedestal – Tjeckien
  Tsunamia – Ukraina

 5. Micke

  Såg att det fanns ett åttonde land som blivit klar med sitt bidrag som jag upptäckte först – Belgien. Har nu gjort två lyssningar var på dessa åtta och just nu är min ranking som följer.

  Kroatien
  Österrike
  San Marino
  Nederländerna
  Belgien
  Schweiz
  Storbritannien
  Cypern

  Om det är mest bra eller mest dåligt behövs fler lyssningar för.

  Precis när jag skriver detta får jag syn på ett nionde som jag nog missat….Polen. Tror det iaf 🙂 Vet när jag lyssnat 🙂

 6. Micke

  @Adri, nu har jag hört din och syrrans favvis i San Marino. Hade den vunnit hade den kommit högt i min ranking. Lite putsning på den bara inför maj månad så 🙂

 7. Micke

  De nio nya efter två lyssningar.

  Kroatien
  Österrike
  Polen
  San Marino
  Nederländerna
  Belgien
  Schweiz
  Storbritannien
  Cypern

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har nu rankat de 27 presenterade bidragen: https://www.schlagerpinglan.se/blog/2024/03/01/eurovision-song-contest-2024-utvalda-bidrag-24-03-01/ , detta gav mig automatiskt min rankning av de nio nya du rankade. Intressant att se skillnader/likheter. 😀

  Mycket bra:
  1. Österrike
  2. Storbritannien
  3. Polen
  4. Kroatien
  5. Nederländerna
  6. Belgien

  OK:
  7. San Marino
  8. Cypern
  9. Schweiz

 9. Micke

  @Pinglan, intressant 🙂 San Marino och främst Storbritannien skiljer. Ta bort dem så får du se en än mer matchande ranking 🙂

  Det jag märker på bidragen i år är en MYCKET POSITIV grej. För två veckor sedan hamnade jag på ett place där de hade full koll på hur länderna skötte det där med språk. När det gällde länder som inte vågar sjunga på eget språk ledde inte allt för överraskande Sverige överlägset. De har nu i 25 raka år nedlåtit sig till att sjunga på engelska varje år.

  Men vad är det då som är positivt? Om jag räknat rätt så är det efter de 27 länder du lagt ut hela 13 som sjunger på eget språk. Det är ett STORT, STORT FRAMSTEG för hela ESC. Hoppas fler vågar. Tyvärr lär väl Sverige ta 26 i rad. Vet ju inget om tävlingen men det är väl inte många som sjunger på svenska ens i MF. Eller?

 10. Johanna

  @Micke Tyvärr verkar det som om Albaniens låt ska översättas till engelska

  Vad gäller MF är det väl isf Medina som har en liten chans att vinna med en svensk låt(och den kommer du med 90% säkerhet inte gilla ändå)

 11. Micke

  Johanna, tråkigt att höra om Albanien men samtidigt inte allt för överraskande.

  Förresten du som så ofta har liknande smak med mig. Hur är det med Serbien i år. Jag hade åtta bidrag jag gillade och två jag ogillade i semifinalerna. Alla mina åtta är i final o de två jag ogillade är utslagna 🙂

  Vad har du för topp tre eller fem?

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan bara instämma vad gäller språkvalen. Ett flertal bidrag som jag placerat högt har just varit på grund av att de tävlar på sina respektive språk (inte av princip utan för att det troligtvis låter så mycket bättre än om de tävlat med en engelsk version av låtarna).

  Vad gäller Serbien (där frågan i och för sig var till Johanna) så håller jag på att sammanställa min topplista inför den serbiska finalen. Borde bli klar innan midnatt. Bara som en heads-up. 🙂

 13. Johanna

  @Micke Min största favorit i Serbien är Zorja, följtav Hristina and Breskvica

  Tycker de flesta som är kvar är godkända dock så Serbien kommer mest troligt ligga bra till hos mig!

 14. Micke

  Johanna, två av tre samma på topp 3. Jag tar in Teya Dora istället för Hristina som iofs är med bland de åtta i topp jag har 🙂

  Pinglan, bara för att frågan i detta fall var till Johanna betyder inte det att ditt svar är mindre intressant 🙂

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Misstänkte att du hade ett allmänt intresse av frågan och skrev mest för att informera om att ytterligare svar är på väg. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se