Sverige Schlagerpinglan: Efter att den femte deltävlingen och finalkvalet avgjorts under lördagskvällen den 2:a mars så presenterades startordning som kommer att gälla när finalen av Melodifestivalen 2024 avgörs nu på lördag den 9:e mars, se nedan:

Ett av de tävlande bidragen i finalen av Melodifestivalen 2024

Unforgettable“, Marcus & Martinus

Melodifestivalen 2024 – Finalen – 9:e mars:

Startordning, bidrag, artister:
1. When I’m Gone“, Maria Sur (deltävlingstvåa)
2. Back To My Roots“, Jay Smith (kvaltvåa)
3. Awful Liar“, Lisa Ajax (deltävlingstvåa)
4. Heroes Are Calling“, Smash Into Pieces (deltävlingsetta)
5. Give My Heart A Break“, Cazzi Opeia (deltävlingstvåa)
6. Light“, Annika Wickihalder (kvaletta)
7. Unforgettable“, Marcus & Martinus (deltävlingsetta)
8. It’s Not Easy to Write a Love Song“, Dotter (deltävlingstvåa)
9. Que Sera“, Medina (deltävlingstvåa)
10. Dragon“, Liamoo (deltävlingsetta)
11. Effortless“, Jacqline (deltävlingsetta)
12. Happy That You Found Me“, Danny Saucedo (deltävlingsetta)
(Källa: eurovisionworld.com)

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2024 hittar ni här: “Sverige i ESC 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


93 kommentarer till “Melodifestivalen 2024: Startordningen i finalen”

 1. Adri

  Min topp 12 – Mellofinalen:

  1. Cazzi Opeia
  – Min favorit vinner inte för tredje året i rad. En sak som är säker 🙂

  2. Dotter
  – It ain’t ”Bulletproof”. Men fanken vad det är bra och snyggt och välsjunget, men likväl intressant. Toppbetyg likväl!

  3. Maria Sur
  – Känns spontant som redigt jävla jurybete! Det gillar jag! ÄLSKAR att jämföra Maria från 2023 med i år. Jag älskade ”Never give up” också – men självförtroendet har i år. Det är så fint att se. Låten är jäkligt snygg. Skulle gå bra i öst tror jag 🙂

  4. Medina
  – Medina being Medina! Det är en komplimang.

  (Märker ni något redan nu? Som berättar om min ”otur”? Mina favoriter i finalen kom alla på andraplatsen i deltävlingen 🙁 Det kan man deppa för. Men ska jag vara ärlig… av dessa fyra räknar jag bara bort Cazzi helt. De andra har chanser, som kanske inte är störst… men inte försumbara, tror jag 🙂 ).

  5. Jacqline
  – Låter dyrast i hela finalen! Så jävla snyggt. Hade The Weeknd eller Whitney Houston gjort denna! Satan vilken världshit. Jacqline’s nivå är rätt jävla hög den med!

  6. Jay Smith
  – Hög sing-a-long faktor här. Riktigt jäkla mysigt bidrag!

  7. LIAMOO
  – Lite Cypern 2023 feeling. Vinstchans finns tror jag, men vet inte om jag stöttar det. Även om låten är bra. Och just LIAMOO kan man fanken lita på. Han kan scenen!

  8. Marcus & Martinus
  – Ja, det blev rätt långt ner. Men sanningen är: vinner den blir jag inte för sur. Besviken, absolut. För jag har ändå sju bättre låtar. Men det finns goda skäl för en vinst ändå. Detta är så mycket bättre än ”Air” 🙂

  Alla de 8 vore jag ok med som vinnare. Nu över till de jag inte stöttar lika mycket:

  9. Smash Into Pieces
  – Inget fel på denna låt. Så varför är den så långt ner? Jo men det är ju samma låt som 2023. Det var en bra låt. Men det är inte ok att vara så jäkla lik, tycker jag. Det som kanske är intressant first time around är ju dött andrs gången. Musikaliskt är inget fel. Men det är ju samma låt… och då blir det trist.

  10. Danny Saucedo
  – Till skillnad från 2011/2012 så är Danny en väldigt likeable artist nu. Han har värme, närvaro, visar glädje. Det gör att jag nu absolut kan applådera honom som artist 🙂 Låten däremot? Inte min kopp fullt ut. Jag föredrog ”Dandi Dansa” 🙂 Överlag gillar jag ändå Danny på svenska. Detta däremot är bara så torrt och gammelmodigt.

  11. Lisa Ajax
  – Lisa är bra. Det är hon alltid. Rösten är ju vad hon har. Men refrängen i denna låt… det är kanske det sämsta som finns i årets MF. Alltså. Det ligger INGEN kärlek bakom refrängen är min känsla. Så statisk och stel och fantasilös. Det som lyfter den lite är verserna. Verserna är ok.

  12. Annika Wickihalder
  – ”Light” och ”Awful liar” konkurrerar mycket i botten för mig. Annika’s bonus är att hon framstår som mer sympatisk än Lisa. Mer varm 🙂 Det gör en del. Det som dock gör att ”Light” hamnar sist för mig är att ”Awful liar” hade en awful refräng, men dugliga verser. ”Light” har varken eller, tyvärr. Som låt betraktat är det bottenskrap rakt igenom. Om Annika däremot mot förmodan läser detta så är detta viktigt: du är bra, problemet är klart och tydligt låten. Och om låtskrivarna läser: well, det gick ju bra 🙂 Så ni klarar er utan min liking. Jag kanske kommer gilla nästa bidrag 🙂

  Vem vinner?

  Jag gissar väl M/M. Men tror absolut konkurrens finns från bland andra Jacqline (men även andra: de enda jag räknar bort HELT är Lisa, Annika, Cazzi och Jay faktiskt – alla andra har vissa chanser. Tror jag 🙂 ).

  Sagt det förr och kan säga igen. Jag har en känsla av att poängen kommer spridas runt. Då blir det svårförutsett 🙂

 2. Denis

  Den här ordningen gör mycket mer sense än förra årets. Loreen nummer 10? Paul Rey sist? Paneroz 5?

  Jag tror ändå inte röstningen blir så tydlig som förutspått. Tror inte det blir som Loreen som springer iväg med det. Utan mer utspritt, kanske till och med att juryn avgör det hela.
  Vinner tvillingarna kommer jag inte klaga, även om jag bävar för röstande i ESC för dom( förbereder mig för fiasko)
  Men dom är ändå i min topp 5 i finalen och det är ju bra.

  Rankar typ så här:
  Jay Smith
  Dotter
  M&M
  Maria Sur
  Medina

  Fast kan nu ändras

 3. Mikaela

  Bra:
  Jaqline
  M&M

  Helt ok:
  Maria Sur
  Smash into pieces
  Annika
  Liamoo
  Dotter
  Medina

  Sådär:
  Lisa Ajax
  Jay Smith
  Danny

  Dålig:
  Cazziopeia

 4. Adri

  Men vad i hela… Mikaela? Skärp dig nu. Så där skriver man inte om Cazzi Opeia 🙂

 5. Johanna

  Ja alltså. Stark final även om jag inte gillar storfavoriten alls.

  Min ranking:

  1.Jay Smith (har redan streamat otroligt många gånger)
  2. Lisa Ajax(hennes ÖVERLÄGSET bästa låt)
  3. Jacqline (snygg modern pop med riktigt cool artist)
  4. Dotter (hennes bästa bidrag med god marginal)
  5. Smash Into Pieces
  6. Medina
  7. Maria Sur
  8. Danny Saucedo
  9. Cazzi Opeia
  10. Liamoo
  11. Annika Wikhalder
  12. Marcus och Martinus

 6. Micke

  Matchar inte länken jag vet men det finns ju ingen .-)

  Gör en liten sammanfattning av det som varit hittills. Nästa helg är jag med 100% säkerhet inte här. Kommer tyvärr att missa Portugals uttagning då den tyvärr är samma dag som MF-finalen och det såg man ju igår vad det betydde för kvällen. Tog gårdagen som ett litet test och nu vet jag 🙂 Men jag har tre klara favvisar i Portugal att hoppas på
  “Teorias da conspiração”, Nena
  “Grito”, Yolanda
  “Pontos finais”, Rita Rocha

  Som vanligt så har ju mina favvisar inte vunnit i de olika uttagningarna med få undantag
  …..Norge, Tjeckien och Kroatien. Det man kan säga om dessa tre är att jag är helt lugn efter att ha sett det live när det gäller Norge. Dock lite chockad över smärre haveri när de gäller de övriga två. Förhoppningsvis kan de putsa till detta och närma sig studioversionernas klass.

  Men det som skiljer detta året mot tidigare är att det är ytterst få bidrag klara som jag underkänner. Väldigt ofta brukar det vara att där min favvis inte vinner så vinner istället något jag underkänner. Så dock inte i år. Det har enbart hänt vid fem uttagningar i år….Finland, Irland, Malta, Spanien och det som kommer att chocka er…inte minst Pinglan….Litauen 🙂 Lugn nu Pinglan…Jag underkänner det mesta i Litauen i år 🙂 Men enbart i Spanien och Litauen av dessa hade jag en riktig favvis.

  Av nio Internval underkänner jag bara två och plussar minst fem. Av 29 klara bidrag hittills plussar jag nästan hälften hela 14 stycken. Av dessa underkänner jag bara 8 stycken.

  Åtta bidrag återstår tydligen men enbart fyra av dem är tidsbestämda vad jag vet. Av dessa fyra hoppas jag mycket på Portugal och Grekland. Oroar mig dock för Australien som endast en gång haft ett bra bidrag och än mer för Sverige som väl lär släppa fram falsettgossarna är jag rädd.

  Mest fantastisk som vanligt är Italien. Tänk att jag rankar deras bidrag som tvåa av allt som kommer att tävla i maj månad men att jag bara rankade den som sexa i San Remo. Säger väl det mesta om den tävlingen.

  Bästa uttagningarna? Som sagt Italien men jädrar att Luxemburg gjorde bra comeback. De hade tre bidrag varav min tredjeplats vann men det jag främst tänker på är själva programmet…showen. Jädrar att andra länder har mycket att lära av Luxemburg.

  Estland hade mycket bra material men hamnade i ett hav av män som studsade runt på scen och gjorde allt för att övriga artister inte skulle synas. Samma sak med Spanien som också hade ett bra startfält men en strippshow lyckades än en gång förhäxa spanjorerna så de helt glömde bort att det är låten som främst ska bedömas. Serbien också men det verkar som jag var helt ensam om att följa den igår 🙂

  Sämsta uttagningarna då? Utan tvekan Maltas med extremt många direkt usla bidrag. Litauen och Lettland hade ganska döda uttagningar. Moldavien som ratade sina sju bästa bidrag redan innan final. Irland som vanligt men mest överraskande Finland. Att de två sistnämnda sen dessutom väljer absolut sämsta bidraget gör ju inte saken bättre.

  Men i stort är jag positiv till ESC 2024 this far. Hoppas innerligt att Finland blir ensamma om att få (1/10) MYCKET DÅLIG i betyg men Sverige oroar ju alltid när det gäller det. Nu har de ju dock skärpt till sig de två sista åren men rykten säger att det är dålig klass i år.

  Detta är min TOPP 10 från allt i år this far.

  1. “Sinceramente”, Annalisa – ITALIEN
  2. “Tu no“, Irama – ITALIEN
  3. “Undream You”, Leona – TYSKLAND
  4. “My Friend”, Ollie – ESTLAND
  5. “Te echo de -“, Noan – SPANIEN
  6. “Apnea“, Emma – ITALIEN
  7, “Ulveham“, Gåte – NORGE
  8. “Spettacolare”, Maninni – ITALIEN
  9. “Tears Like Rain”, Bodine Monet – TYSKLAND
  10. “Rim tim tagi dim”, Baby Lasagna – KROATIEN

 7. Mikaela

  Adri, jag tycker Cazzi Opeia har ett påklistrat uttryck och att hennes låtar är glättiga. Förstår mig inte på hennes artisteri. Det är nog så långt från min smak som man kommer.

 8. Adri

  Micke: Inte många rätt från dig (tex så var ju Litauen årets bästa uttagning, Baby Lasagna var toppen live och Irlands låt är kanon), men du ska iaf ha pluspoäng för att du gillar “Grito” 🙂 Nästa lördag… absolut MF sker och det är kul, men det viktigaste är att Portugal skickar “Grito”.

  Portugal kan rasera hela säsongen om de står över att skicka den :/

 9. Johanna

  @Micke Portugal börjar efter Melodifestivalen på lördag så tror nog rätt många här kommer titta.

  Igår titta jag från kl 22 på Portugal, Island och Serbien. Serbien skulle ha valt Zorja tycker jag men har likväl ett väldigt bra bidrag

  Portugal MÅSTE välja “Grito” nu.

 10. Micke

  @Adri, are you kiding me? 🙂 Baby Lasagna gick från soft Rammstein i studioversion till just “Baby Lasagna” live. Finns mycket att göra där. Nu är inte jag något fan av Rammstein direkt men jag tror du förstår vad jag menar.

  Vet du för mig finns det hittills bara tre riktigt dåliga bidrag av de som är klara

  27. “Liar”, Silia Kapsis – CYPERN – (2/10) MER ÄN DÅLIG
  (Vet ingenting om den här men det skulle definitivt inte förvåna mig om det är några svenska MF-nissar som knåpat ihop den)
  28. “Doomsday Blue“, Bambie Thug – IRLAND

  Men Adri vi har haft ovanligt mycket samma åsikter i år om du tänker tillbaka. Definitivt inte bara “Grito”.
  (Endast refrängen räddar den från än sämre betyg)

  29. “No Rules!“, Windows95man – FINLAND – (1/10) MYCKET DÅLIG
  (iofs…om Spanien fortsätter med strippshow så kan väl Finland göra så här istället? Eller? Det här är det sämsta Finland någonsin haft)

 11. Mr A

  Såg att Luxemburg skulle göra om sin låt.

 12. Micke

  @Johanna, jag tvivlar. Kollade Serbien igår men det var jag tydligen ensam om 🙂 Tror det blir likadant med Portugal.

  Vad gillar du mina andra två favvisar i Portugal då?

  @Adri, du sa för ett tag sen att jag har dålig smak men att min syster tydligen har bättre. Hon sitter bredvid mig här nu och berättar att det finns fem bra bidrag i MF-finalen Jay Smith, Dotter, Smash into pieces, Jacqline och Maria Sur.

  Vilka tre länder är det som saknas sen. Israel men det ska ju vara tre till

 13. Micke

  @Mr A, bara det inte betyder att de ska sjunga på engelska

 14. Adri

  Micke: Well du har iaf rätt om Cypern och Finland. De är kassa. (Malta är sämst av alla dock).

  Sen tror jag inte jag sagt att du har dålig smak. Iaf inte utan skämt 🙂

  Men din systers val är bra, förutom Smash Into Pieces. Den dissar jag helst. Hon missade dock min största favorit 🙂 Cazzi Opeia. Menmen… ingen har alla rätt 🙂 Min lista är ju där ovan. Den säger ju inte dig nåt, men där ser du ändå att jag matchar henne en del ändå! 🙂

 15. Adri

  Micke: Länderna som är kvar är:

  • Portugal
  • Sverige
  • Grekland
  • Australien
  • Armenien
  • Azerbajdzjan
  • Georgien

  Och, om de kommer till skott:

  • Israel

 16. Micke

  @Jag vänder på det. Tar de tre jag gillar bäst av de vi får se tävla i maj. Vad säger du om dem då?

  1. “Ulveham“, Gåte – NORGE
  2. “La noia“, Angelina Mango – ITALIEN
  3. “Rim tim tagi dim”, Baby Lasagna – KROATIEN

 17. Micke

  @Adri, definitivt Portugal och Grekland jag hoppas på där

 18. Mikaela

  Får hoppas på de 5 sista länderna. För just nu gillar jag inte så mycket i årets Esc.

  Extra besviken sen igår. Island skickar ofta rätt märkliga grejer, men i år blev det sånt stort frågetecken att de valde ett bidrag som jag trodde var chanslöst. De hade SÅ många bra bidrag.

  Serbien hade en perfekt etnolåt och en balladbomb, men valde 3 minuter mindfulness. Förstår det inte alls.

 19. Micke

  @Mikaela, förmodar att du pratar om Breskvica och Zorja. De var två av mina tre favvisar. Den tredje var vinnare. Mysig sak som kommer att bryta av det lite för mycket uptempot i startfältet

 20. Adri

  Jag gillar verkligen “Ramonda” – men det som gör mig lite orolig är hur den kommer påverka utfallet för “Grito” om den sistnämnda väljs? Det är ju så få kvinnliga ballader, och om nu två stycken hamnar i samma (ganska lilla) semifinal så känns det verkligen som att en kan ta hela kakan. Ballader låter inte likadant allihop, men det är ju samma typ av ganska stillsamma men medryckande etniska ballad.

  Och jag tror Serbien tar kakan isf. För oavsett mina åsikter verkar “Ramonda” mer populär än “Grito”, men jag hoppas ju på båda!

  (Eller om bara en klarar mållinjen till final; Portugal)

 21. Adri

  Micke; om frågan var riktad till mig så kan jag säga att det är en bra topp 3. Den som är längst ner hos mig av dem – Norge – är sjua. Kroatien är tvåa, och Italien femma 🙂

  Men året är väldigt jämnt, så det går verkligen uppåner beroende på mer eller mindre dagsform. Så frågar du mig en annan dag kanske vi har rakt av samma topp 3.

 22. Micke

  @Adri, det var just det jag var ute efter 🙂 Du säger att vi har så olika smak. Det har vi definitivt haft genom åren men vi har lika definitivt närmat oss varandra. Av mina tre i topp och tre i botten så är det bara Irland du protesterar mot 🙂

 23. Micke

  @Adri

  Åsikt

  “Teorias da conspiração”, Nena

 24. Mikaela

  Adri, får känslan att Ramonda inte kommer gå särskilt bra i Eurovision. Tror de hade hamnat topp 5 med Zorja och Breskvica, men nu blir det nog mittenplacering igen. Alt extra pessimistisk pga besvikelse 😉

  Micke, ja du skrev att du gillade alla 3. Visst blir det dynamik i startfältet, men det hade det nog blivit med de två övriga med. 🙂

 25. Adri

  Micke: Absolut. Det är aldrig för sent för att ändra sig, så det är bara glädjande att du fått bättre smak på sena dagar 🙂

  Vad säger du om min topp och botten då?

  1. Litauen
  2. Kroatien
  3. Ukraina
  4. Irland
  5. Italien

  25. Albanien
  26. Cypern
  27. San Marino
  28. Finland
  29. Malta

  Något mer än Irland du vill protestera mot?

 26. Adri

  Mikaela: Ah jag känner absolut igen besvikelse i det här sammanhanget, men jag tror nog det kommer gå bra och att det ur resultatssynpunkt var det bästa Serbien kunnat göra. Breskvica skulle nog slaktats totalt av juryn som ju av tradition både går hårt åt etno och dåliga röster. Och Zorja tror jag är betydligt mer svårtillgänglig än Teya Dora, som dessutom är stor i resten av Balkan också vad jag förstått.

  Micke: Den låten ger mig ingenting. Den har ingenting att komma med. Kommer inte ihåg den, och då har jag ändå hört den en hel del.

 27. Micke

  @Adri vi har redan varit där:-) Litauen

  Dina fem i botten. De ligger inte så mycket bättre hos mig 🙂 En av dem gör det men det är helt och hållet refrängen som gör att den inte ligger bland de övriga fyra av dina.

  12. San Marino
  21. Albanien
  26. Malta
  27. Cypern
  29. Finland

 28. Micke

  @Adri när jag tänker på det så tror jag du gillar hela min topp 6

  1. “Ulveham“, Gåte – NORGE
  2. “La noia“, Angelina Mango
  3. “Rim tim tagi dim”, Baby Lasagna – KROATIEN
  4. “Pedestal“, Aiko – TJECKIEN
  5. “Teresa & Maria“, Alyona Alyona & Jerry Heil – UKRAINA
  6. “Ramonda”, Teya Dora – SERBIEN

  Tror du ogillar fyra av sex i botten 6

  24. “Scared of Heights”, Hera Björk – ISLAND
  25. “Luktelk”, Silvester Belt – LITAUEN
  26. “Loop”, Sarah Bonnici – MALTA
  27. “Liar”, Silia Kapsis – CYPERN
  28. “Doomsday Blue“, Bambie Thug – IRLAND
  29. “No Rules!“, Windows95man – FINLAND

 29. Mikaela

  Micke, hela min topp 3, som jag tycker är mil bättre än övriga, är med i din topp 6. 🙂

  4 av mina botten 6, som på samma sätt är sämre än övriga, är med i din botten 6. Men vad gör Luktelk där? Varför ogillar du den så mycket? Jag har nog hittills bara sett omdömen som är positiva till neutrala.

 30. Adri

  Micke: Du har iaf rätt om botten. Ogillar tre där starkt. Gillar två. Och sen då Island. Jag vet inte vad jag ska säga där. Ogilla känns lite för starkt. Men jag gillar det veeeeeeeeeerkligen inte. Så ah, du har väl rätt. Den är ganska nära även min botten 🙂

  I toppen gillar jag alla, förutom Tjeckien. Men det är lite samma där. Tolka inte det som att jag ogillar den. Men den är ändå rätt långt ner för mig, typ plats 15-17.

 31. Micke

  @Mikaela, jag tippar

  De fyra i botten kan de vara….Finland, Irland, Malta Island?

  De tre i toppen……..Italien, Kroatien och Ukraina. Det som talar emot är att du ju gillade Tjeckien i början. Osäker på hur du tänker där nu men i så fall tar jag bort Ukraina

  @Adri, Island lät mycket bättre på isländska. Blir lite patetisk på engelska

  Säg du min fråga om “Teorias da conspiração”, Nena…Vad du tycker om den?

 32. Adri

  Micke: Islands låt var värdelös på engelska också. Problemet är låten i sig. Då kan inget rädda den.

  Redan svarat 🙂 sex svar upp 🙂

 33. Adri

  “på isländska också”, menar jag såklart 🙂

 34. Mikaela

  Micke, rätt om botten! Men mina 3 favoriter är Italien, Ukraina och Tjeckien. Kroatien är ok, men är inte alls lika direkt och tydlig som Cha cha i samma genre. Rim Tim är mer rörig och emellanåt lite tråkig, vilket Cha cha aldrig blev. 🙂

  Och glöm inte berätta varför du ogillar Luktelk!

 35. Mikaela

  @Pinglan, Luktelk får mig att associera till dig, och botten får mig att associera till din botten Tjeckien. Där är jag också nyfiken på varför den ligger sist, är det liveframträdandet? För i studio är den så oförarglig 🙂

 36. Daniela

  Mina favoriter i MF 2024:

  Jay Smith Medina Liamo Danny Lisa Ajax

  Jag tror dock att av dessa den som har en chans att vinna är Liamo men misstänker att det är en annan som kommer göra det. Har en känsla att Dotter vinner men jag gillar inte henne som artist.

  Angående Cazziopea håller jag fullständigt med Mikaela, liksom hon förstår jag inte mig på hennes artisteri likaså Fröken Snusk som med all rätt har gått ur tävlingen. Jag blir förvirrad när de framför sina låtar, detta sagt för att inte uppfattas som otrevlig.

  Hoppas hjärtligt av en av mina favoriter vinner❤️

 37. Micke

  @Mikaela, lyssna efter 0.37 så får du svaret.

  Ska jag vara helt ärlig så hade jag gärna gjort om den till något rockigare. För den har något som hade kunnat bli bra i en värld utan programmerad musik.

  Hoppas du förstod vad jag menade 🙂 Jag har levt hela livet i musikens värld Mikaela. Jag är gitarrist och trummis i hjärta och själ och lever i äkthetens tecken.

  Inget illa menat mot nån genre eller artist men du frågade 🙂

 38. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Troligtvis är det live-framträdandet som färgat mitt omdöme gällande Tjeckiens bidrag då det främst är live-versionerna av bidragen jag lyssnar på. Jag borde kanske lyssna lite på studioversionen… men det är ju trots allt live som bidraget tävlar.

 39. Johanna

  Jag verkar vara en blandning mellan Mickes och Adris smak i år

  Min topp 10

  1. Frankrike
  2. Litauen
  3. Norge
  4. Schweiz
  5. Italien
  6. Luxemburg
  7. Lettlland
  8. Irland
  9. Ukraina
  10. Polen

  Mikaela, du verkar gilla mycket samma med, dock har vi inte varit överens om vinnaren i majoriteten av uttagningarna känns det som

 40. Johanna

  @Micke jag såg också din fråga om vad jag tycker om dina favoriter i Portugal och jag känner att jag behöver lyssna mer på Portugal för att ge ett rättvist omdöme. Men ogillar inte direkt något bidrag i Portugals uttagning men har också svårt att se något bidrag gå särskilt bra i Eurovision

 41. Denis

  Vem jag tror vinner Mello? Tvillingarna men inte självklart att det blir så. Ser lite hinder framför dom. Det gamla spöket att Sverige inte röstar på norrmän tror jag lever kvar. Sen tror jag heller inte dom vinner juryn men hamnar i topp 3 hos dom.
  Om inte dom? Dotter kan bli en kompromiss vinnare.
  Jag tror nämligen röstande blir utspritt i år. Ingen Loreen som tar alla röster. Kan se juryn bestämma vinnaren, precis som övriga år det inte finns tydlig vinnare. Kan också se en vinnare som inte vinner någon av grupperna men ändå får brett stöd

 42. Micke

  @Johanna, alla mina tre favvisar i Portugal tog tid att ta till sig. Såg inget överhuvudtaget i nån av dem vid första lyssningen.

  Nenas låt var den som i sin helhet först letade sig in i mitt inre rum. Den är klart jämnast och jag blir alltid på gott humör när jag hör den.

  Yolandas låt var bedövande vacker i början från första början men sen blev den bara stakig och tråkig tyckte. TRO MIG….det tycker jag inte längre 🙂

  Rita Rochas låt är den som tog längst tid att hitta till mig. Nu har den ett varmt ombonat hem hos mig

  Tre härliga bidrag men det finns med ett bidrag som skrämmer skiten ur mig. Allt går att ta som vinnare förutom dem. Ursäkta att jag säger det men jag föraktar det bidraget. Tyvärr är den en av favoriterna. För mig är det hemskt både låtmässigt och röstmässigt. “Pelas costuras” heter bidraget. Mår nästan illa bara jag pratar om det 🙂

 43. Mikaela

  Pinglan, jag har bara hört några sekunder ev Tjeckien live men det räcker för att förstå vad du menar. Jag låtsas som att live-versionen inte finns och njuter av hennes svala röst i studio 🙂

  Micke, jag tycker Pelas costuras är bäst i Portugal! 😀

 44. Micke

  Mikaela… Det gör inget. Trivs bra med dig här ändå 🙂

 45. Mikaela

  Micke, tror du slipper honom i Eurovision iaf. Jag tycker inte alls om Grito, men skulle glädjas åt Aceitar, även om den är lite Snövit-ig som Portugals låter ofta är. 🙂

 46. Micke

  @Mikaela, Aceitar är min fyra i Portugal. Inte riktigt där bland topp tre men strax efter 🙂

 47. Micke

  NORDENS TOPP

  Gissar att Sverige kommer att ligga längst ned som så ofta. Dock inte de två senaste åren…långt därifrån 🙂

  1. “Ulveham“, Gåte – NORGE – (9/10) MYCKET BRA

  17. “SAND“, SABA – DANMARK – (6/10) MER ÄN GODKÄND

  24. “Scared of Heights”, Hera Björk – ISLAND – (3/10) DÅLIG

  29. “No Rules!“, Windows95man – FINLAND – (1/10) MYCKET DÅLIG

 48. Adri

  Sverige kommer som SÄMST vara trea i min nordiska topp.

  Och det är inte för att MF är så jävla bra i år, för det finns dåliga låtar i final. Främst Lisa och Annika.

  Men t.o.m de är faktiskt bättre än Island och framför allt Finland. Finland är fortfarande årets mest enerverande val! De hade ”Paskana”. Liksom. I en fungerande värld är valet klart redan där.

 49. Mikaela

  Micke, såhär rankar jag:

  1. Danmark: Helt okej.
  Detta är en vanlig poplåt, men refrängen har bra studs och hon är jättebra på scen. Ett bidrag som är lätt att gilla.

  2. Norge: Sådär
  Jag gillar att de satsar på fornnordisk mystik, men detta är lite för gällt och gapigt. Uppskattar strukturerat kaos, men det här är kaosigt kaos.

  3. Finland: Dålig
  Har svårt för bidrag som spelar på nån sorts falsk självdistans. Detta är tramsigt, och samtidigt lite sorgligt, för de vill försöker verkligen återskapa vinstchansen som de snuvades på i fjol.

  4. Island: Dålig
  Schlager från tidigt 00-tal, utan några som helst intressanta inslag.

 50. Mikaela

  Sverige kan hamna högst i min nordiska topp med marginal om de väljer Jaqline, och med lite mindre marginal om de väljer M&M. Även Dotter, Maria och Liamoo kommer nog etta.

  Det är nog bara Danny som kommer längre ner. Oj vad besviken jag blir om Danny vinner.

 51. Adri

  Min nordiska fyra är hittills:

  Plats 7: Norge
  – Älskar folk, kan älska metal och mixen är, väldigt väntat, right up my alley. Otroligt snyggt framträdande. Det som tar ner lite (väldigt lite) är refrängen. Det hade kunnat vara mer riktiga ord, istället för läten. Sen fattar jag varför det är läten. Det passar ju textens handling, men det är ju en smaksak. Jag är trots det otroligt glad att Norge tog en risk med detta 🙂 Framför allt när närmsta konkurrent var… Keiino *ryser av obehag*

  Plats 21: Danmark
  – En låt som är svår att hata, men lika svårälskad. Detta är “just fine”. Stark röst, dock 🙂

  Plats 25: Island
  – Åh hua mig, det här är så mycket “trashy cruise ship”. Hera är stark, men hennes låtar imponerar aldig (förutom “Someday” i danska uttagningen 2009) – och minst av allt denna. Isländska versionen är bättre, men musiken i sig gör ändå hela bidraget till bortom räddning.

  Plats 28: Finland
  – Jag har aldrig skrattat mindre. Världens sämsta skämt. Det tråkiga är inte bara förlusten av “Paskana”, utan också att sångaren här faktiskt är rätt bra (pratar alltså inte om Windows95Man nu, utan den featured artisten). Varför gick han med på den här förnedringen? Kränkande mot alla sinnen – till och med lukt och smak. Windows95Man är dessutom en FE-RUK-TAN-SVÄRD karaktär. Han är ju bara typ ett… halvnaket manchild.

  ————————————————————————————————

  Sverige har rätt goda chanser att bli min etta i Norden.

  Ännu bättre chanser att bli min tvåa.

  Risken att vi blir min nordiska tredjeplats finns, men är rätt osannolik.

  Och min fyra/femma är helt obefintlig. För t.o.m “Light” (min sistaplats i finalen) är bättre än “Scared of heights” och “No Rules!”

 52. Adri

  Varför hatar Island mig? Förra året var Sigga Ozk min favorit med otroliga “Gleyma per og dansa”.

  Den kom sist i finalen.

  I år är istället Anita min favorit med otroliga “Stingum af”.

  Den kom sist i finalen, visar det sig nu.

  Jag är ok med att favoriter inte vinner. Det måste man vara i denna bubbla. Men i svaga uttagningar känns det sick att mina favoriter hittar sistaplatserna 🙁

  Visst fanken är detta bättre än Hera och hennes “Scared of heights”? :

  https://www.youtube.com/watch?v=8qFYkHY8fbs

  Den påminner mig om musiken som var populär när jag började gå ut och festa typ 2011-2013. Så kändes lite nostalgisk och retro.

 53. Adri

  Jämför man den engelska versionen är den – högst väntat – sämre. MEN! Bättre än Hera Björks dito.

  https://www.youtube.com/watch?v=brgX1pVxccU

  Knas hur den uttagning man följt allra minst blev den med det mest upprörande resultatet 🙁 (So far, men jag har svårt att tro Sverige och Portugal kommer f*cka upp så hårt)

  Den här låten, i isländsk version, har hittat sig till min gym-playlist.

 54. Luvan

  Herregud vilken underhållning vi bjuds på, helt gratis! 11 riktigt bra låtar i finalen där de flesta har minst top10 potential i ESC. Lisa Ajax som jag tippar sist i finalen är ju en riktigt bra låt och skulle var given kandidat för många andra länder i ESC. Bara konstatera att Sverige är bäst i världen på det här och hela Mello-arragemanget är magiskt bra, tacksamt!!

  Min enda kritik är varför Norge-twinsen får vara med i Mello, känns bara jättemärkligt. Då kan vi låna in Messi och Haaland för att tas ur grupp C i National league. Tycker bidraget är överskattat och inte i närheten av dess budget. Skulle bli oerhört besviken om den vinner. Hoppas och tror på Jacqline till ESC. Slänger in min röst på fantastiska Cazzi Opeia men hon hamnar väl 7-8 som bäst?

 55. Micke

  Blandar mig i en kortis. Lovar att det bara är en kortis. Tänker inte förstöra er helg med MF.

  Jag har nu lyssnat på tre bidrag från årets MF. En av dem för att jag blev förbannad över det en journalist spydde ur sig. En som borde vara kickad vid det här laget

  De andra två var av andra anledningar. En för att jag ville då jag gillade deras bidrag förra året och en för att jag blev blåst av två polare.

  Vad gäller den första kan jag bara säga att mina gamla intryck av MF tydligen fortfarande stämmer. Den att när någon/några som haft ett bra bidrag sedan återvänder då är det med klasser sämre bidrag. Handlar nu om Smash Into Pieces. Alltså………..finns det något förutom sångarens röst som pekar på att det är samma grupp.

  Om någon skulle påstå att de låter likadant är de lika okunniga om rock som jag om Techno. För mig låter allt likadant trots att det givetvis inte gör det. Finns INGENTING som visar att de hade ett så bra bidrag förra året. Bidraget är absolut inte dåligt men det är skrivet av några som vill göra MF men försöker ta in rock. En blandning. Synd att jag lyssnade. Hade hellre haft kvar känslan från Six feet under.

  Det andra bidraget blev jag blåst på av polare som sagt. De lär få tillbaka. Tro mig 🙂 Det enda positiva är att jag nu efter att ha hört det är mindre orolig för att det ska vinna. Det är t.o.m sämre än jag ens kunde föreställa mig. Nej jag är inte rädd för falsettgossarna längre. Inte ens Sverige kan rösta fram något sådant. Nej Finland lär kanske bli sämst i Norden i år

 56. Adri

  Jag skulle säga att Smash Into Pieces låter exakt likadant.

  Hade ordningen varit tvärtom. Att ”Heroes are calling” var från 2023 och ”Six feet under” 2024 tror jag folk skulle bedömt dem likadant. Att H.A.C skulle hyllats och S.F.U ansetts ”lite mer av same old, same old”.

 57. Adri

  Exakt samma låtskrivare bakom de båda låtarna också. And it shows.

 58. Micke

  @Adri ursäkta om jag låter divig nu men om du hävdar det understryker du det jag känt genom alla år här….du är ingen rockkille. Det är extrem skillnad på hur låtarna närmar sig epitetet ROCKMUSIK. Den ena ÄR ROCK…den andra försöker vara ROCK

  Jag är exakt likadan med musik som jag inte gillar. Tycker allt låter likadant. Kan även vara så med musik som jag varken gillar eller ogillar. Jag spelade upp de två låtarna för killarna i bandet och körde en grej och hävdade att de låter likadant.

  Vet inte om de har slutat skratta än men jädrar att de tittade på mig som om jag är en större idiot än jag är, vilket inte är lätt 🙂

  Om det skulle vara så som du hävdar att folk i MF hade bedömt låtarna lika även om ordningen varit tvärtom ja då hade det väl mest varit ännu ett bevis på att rock inte direkt dominerat i MF.

  Inget illa menat mot dig nu Adri. Det hoppas jag du förstår

 59. Mikaela

  Jag tycker nog Six feet under har mer pojkbandig refräng, men i övrigt är låtarna extreemt lika.

 60. Micke

  Oavsett vilket så lämnar jag det där nu. Ville bara mest trycka på att jag är lugnare nu. Att jag inte oroar mig så mycket för att falsettgossarna ska ta hem det där. Har visserligen blivit extremt chockad förut i MF. Inte minst 2011, 2013, 2017, 2018 och 2021. Men jag tror det där ligger bakom oss nu efter två bra vinnare 2022 och 2023.

  Nu lämnar jag som sagt. Ni får ha MF ifred. Hoppas ni alla får det trevligt

 61. Denis

  Tycker inte heller det är samma låt. Samma känsla kanske men det är ju deras sound. Då kan man lika gärna säga Cazzi Opeia har samma låt
  Klara Klingenström var den enda som hade samma låt som förra gången.

 62. Mikaela

  Micke, finns nog risk att du chockas också i år för jag tror de vinner 🙂 Ha det fint

 63. Adri

  Goda nyheter (om än obekräftade):

  Vad det verkar (så denna kommentar kanske åldras dåligt) kommer röstsystemet i Eurovision INTE att förändras. Tack och gode Gud för det.

  Jag tycker, till skillnad från många, att EBU faktiskt oftast är rätt lyhörda inför vad folk vill. Så jag var lite rädd att ramaskrit kring Finlands andraplats tack vare juryns behandling skulle leda till minskad jurymakt.

  Men vad det verkar behålls 50/50. Och det gör mig fan glad.

  Vad som skulle göra mig än gladare? Om det var 50/50 i semin också! Menmen; maybe one day kommer det tillbaka 🙂

 64. GlitterAnnika

  Som vanligt har Sverige röstat fram många riktigt bra bidrag till finalen. Det här är min recension av årets bidrag:

  1. Jacqline – Det här numret har allt.snyggt nummer, jättebra sång och framförande. Dessutom är hon snygg.
  2. LIAMOO – Ett mäktig nummer, bra scennärvaro och en låt som fastnar.
  3. Cazzi Opeia – Låten är pigg och fastnar, numret är spexigt. Det här skulle folk uppskatta i Europa lika mycket som jag.
  4. Medina – inget annat bidrag ger så mycket glädje som detta, man får lust att dansa. Målet i ESC i år är väl inte att vinna så varför inte bjuda på detta härliga bidrag?
  5. Danny – Jag älskar iofs allt med Danny men han är en riktigt bra artis på scenen. Låten är inte den bästa han har tävlat med men den är ändå riktigt bra.
  6. Marcus och Martinus – Numret är riktigt coolt och pojkarna söta men helt ärligt, låten håller inte i längden.
  7. Lisa Ajax – Hennes röst är som bekant helt otrolig och låten är pampig.
  8. Annika W. – Vacker röst, vackert nummer.
  9. Smash into pieces – De har haft bättre låtar men den här är ändå riktigt medryckande.
  10. Dotter – Hon är en duktig artist men det är något med åmandet på flygeln i traskläder som jag inte kan med.
  11. Jay Smith – Han har en underbar röst och låten är trevlig. Men trots att jag älskar country så räcker den inte till.
  12. Maria Sur – Söt och duktig men låten är lite tråkig.

 65. Micke

  Någon som hört någon liten förgrej från Greklands bidrag? Det är det jag väntar på nu…deras bidrag

 66. Denis

  Adri, läste också det. Tur att EBU inte känner sig tvingade att hela tiden lyssna på fans. Ingen av systemen är ju bra, därför är 50/ 50 bäst. Även om tittarna numera är på 51% då man har den där konstiga rest of the world röstandet.
  Problemet kan vara att juryn bestämmer fler vinnare då finalen bara består av fanfavoriter och det kommer leda till att länder sänder fler och fler ploj låtar i protest, som Finland i år. Då har vi urvattnat hela konceptet..

 67. Adri

  Micke: Jag har inte hört nåt av bidraget, men hört OM det. Det ska enligt senaste rapportering släppas kvällstid den 7 mars 🙂

  Däremot så kommer ju Australiens låt senare ikväll, och den har jag hört en del av. Och du kan ibland överraska, Micke – men jag tror verkligen inte det är en låt för dig. Den som lever får se 🙂

 68. Micke

  @Adri, jag är inte här på helgen av känd anledning. Skulle dock gärna höra Greklandsbidrag, som jag har förhoppningar på, innan.

  Min dröm vad gäller ESC denna veckan:

  Tar dem i den ordning de kommer.

  Australien: Att de äntligen får till något, att de håller sig ifrån p3-stuket som de troligen är de som håller sig mest till i ESC.

  Grekland: att Marina Satti får ett etniskt bidrag som hon är så jädra bra på att förvalta

  Sverige: Att de får till ett tredje raka bra bidrag (även om jag tröttnat ordentligt på Tatoo). Det är väl för mycket att hoppas på men jädrar om det inte blev 26 raka bidrag på engelska

  Portugal: Har redan sagt att jag har tre favvisar
  “Teorias da conspiração”, Nena
  “Grito”, Yolanda
  “Pontos finais”, Rita Rocha

  ——————————————

  Min mardröm vad gäller ESC denna veckan:

  Australien: Det motsatta. Låt oss slippa p3-stuket

  Grekland: Att Marina Satti får uptempo med engelsk text

  Sverige: Att Marcus & Martinus vinner eller om möjligt något än värre

  Portugal: Att João Borsch vinner

 69. Micke

  @Adri, om det är “One milkali”, Electric fields….så kommer den MYCKET LÅGT i min ranking

 70. Adri

  Micke: Jag får spräcka din bubbla redan om Sverige. Inte om tvillingarna då. Jag tippar dem visserligen som vinnare, men det får tiden utvisa 🙂

  Däremot om språket. Det finns en svensk låt i finalen. Den kan vinna (mer chans än många andra iaf), men du skulle hatat den otroligt mycket anar jag. Så du får nog hoppas på nåt annat 🙂

  Kommer ihåg att du gillade Clara Klingenström a while back. Det finns ingen sån låt i årets uppställning. Hon var med, men åkte (rättvist) ut redan i delfinalen. Hon gjorde samma misstag som Smash Into Pieces – kom tillbaks med en låt som bara var samma sak igen.

  ————————————

  Gällande Australien tror jag inte du kommer gilla den. Alls. Men man kan inte kalla den P3 iaf. Alltid nåt.

 71. Micke

  Ok…..Då är Finland inte ensamma längre i botten med betyget (1/10) MYCKET DÅLIG

 72. Adri

  Micke: Precis den låten 🙂 Not for me.

 73. Adri

  Nej ok. Nu har jag hört Australiens låt tre gånger. Tyvärr. Den är inte gjord med mig i åtanke. Det är tydligt. Tyvärr blir det placering långt ner på min lista.

  Det positiva är de unika inslagen i form av den aboriginska musiken som är tydlig både här och där. Det är piggt 🙂

  Negativt är tyvärr i stort sett resten av låten. Men framför allt hans röst. Han påminner mig lite om… och jag ber så hemskt mycket om ursäkt nu men… Jar-Jar Binks.

 74. Mikaela

  Jag gillar det! Studsiga verser, bra röster (ink Jar-Jar), och en refräng som ärrar sig fast i huvudet efter några gånger. Ger den 7/10 direkt och har nu 5 bidrag i årets Esc som får minst det betyget. Glad 😀

 75. Adri

  Well det är i sin ordning. Om jag kunde tippat Mickes aversion så kunde jag också tippa att du skulle gilla det, Mikaela 🙂

 76. Mikaela

  Jaså börjar jag bli förutsägbar 🙂

  Någon som vet nåt om fler låtsläpp? Jag har hört nåt löst om Georgien på fredag.

 77. Adri

  Enligt Eurovisionworld – som är en mycket bra sida som brukar ha rätt, kan inte minnas att de inte haft det nån gång – så är det bara Sverige och Portugal på lördag, och Grekland den sjunde kvar vars releaser är klara.

  Om Israel deltar så ska de släppa sin låt den 10e är planen. Men nu har de fått tre avslag på sina låtar. Jag ska inte raljera men… 2021 räckte det med två avslag för att diska Belarus?

  Då återstår bara de tre kaukasusländerna. Armenien, Azerbajdzjan och Georgien. Och där går massa rykten om alla tre – men inget verkar confirmed 🙂

 78. Adri

  Albanien ska också släppa sin engelska version, “Titan”, den elfte 🙂 Illavarslande… hoppas det är bättre än i mitt huvud.

 79. Johanna

  @Micke Jag har hört rykten om att Marina Sattis låt är på engelska dessvärre. Och även Albaniens låt kommer vara på engelska.

  Vad gäller Australien så är den inte rätt av dålig. Tvärtom helt ok. Ok juryn kommer rösta den till topp 10, om inte 5 om den tar sig till final, vilket jag är rätt säker på att den gör!

 80. Adri

  Med tanke på hur tittarna behandlat Australien innan så tvekar jag lite inför finalchanserna. Så jag hoppas inte juryn får den chansen.

 81. Micke

  @Johanna, hemskt att säga så till dig men jag hoppas innerligt att du har så fel som det går att ha. Seriöst så skulle det vara en av årets största besvikelser för mig om Marina Satti skulle skita ned sig genom att sjunga på engelska. Det har varit ett bra år för mig i ESC men nu har jag bara två hopp kvar….Grekland och Portugal. Ja jädrar sprack det med Grekland då. Var har du hört det johanna?

 82. Micke

  Nu finns det fyra låtar i ESC 2024 som jag tycker är sämre än dåliga.

  27. “Liar”, Silia Kapsis – CYPERN – (2/10) MER ÄN DÅLIG
  28. “Doomsday Blue“, Bambie Thug – IRLAND

  28. “One Milkali”, Electric fields – AUSTRALIEN – (1/10) MYCKET DÅLIG
  30. “No Rules!“, Windows95man – FINLAND

 83. Micke

  Skit….Jag har hela säsongen tyckt det varit så jädra kul att jag gillatöver halva startfältet av klara bidrag. Nu sprack det. Nu gillar jag 14 av 30 bidrag

  Inte lär det bli bättre. Tror inte på Israel, Georgien, Azerbajdzjan, Armenien eller Sverige

 84. Adri

  Det som gjorde mig lite reserverad mot Grekland redan tidigt i detta var att Marina och hennes team hade ett “open call” för låtar. Som om det var en uttagning. Vem som helst kunde skicka in vad de kände för. Jag hade haft mer förtroende för dem om Marina – kanske i samråd med ett gäng låtskrivare hon är väl bekant med sen tidigare – ansvarat för låtens skapande.

  OBS! Jag har INGEN ANING om hur låten kommer låta. Kanske blir det otroligt, men erfarenheten talar för att artister ibland kan tappa sig när de väljer detta system. Men det är ju inte för sent än. Kanske blir det grymt 🙂

 85. Micke

  @Adri, precis det som oroat mig hela tiden. Marina Satti har DET men det gäller ju att få ihop det också och inte leka i sandlådan om du förstår vad jag menar

 86. Micke

  Misstror inte Johanna ett skit. Säger hon att det ryktas att Marina Satti ska sjunga på engelska då tror jag på att det finns såna rykten. Det som trots det ger hopp är att jag aldrig har hört något där hon sjunger på engelska.

 87. Johanna

  Jag har läst rykten på diverse ESC-sidor. Dock var det ett tag sedan. Jag har också hört det som Adri skriver om “open call” vilket är oroande. Men jag HOPPAS att det inte stämmer.

  Har också höga förväntningar på Nutsa från Georgien. Hon har gjort bra låtar innan!

 88. Denis

  Tillbaka till Mello, tror ni att det blir en unison vinst som i fjol då juryn och tittare har samma vinnare? Eller blir det så att juryn lutar så stort åt en vinnare och tittare en annan?
  Vet inte om tvillingarna vinner tittarnas röster nämligen. Tror fortfarande att svenska folket inte vill se norrmän representera. Kanske att dom hamnar två men får så stor jury support att det räcker?
  Eller tvärtom? Eller ingen av dom och en kompromiss vinst?

 89. Adri

  Denis… jag vet alltså inte. Magkänslan är att det inte blir en Lundvik-vinst (96 poäng – 100% – av juryn) eller Tusse-vinst (96 poäng av tittarna), inte heller en Loreen-vinst där det inte är 100% från nån, men riktigt jävla överlägset ändå.

  Kan tänka mig att både jury- och tittartolvor sprids ut både hit och dit. M&M vinner nog tittarna tror jag. Och kanske även juryn? Om inte typ Jacqline gör det kanske?

  Nä jag vet faktiskt inte. Detta känns som den mest oklara finalen sen typ 2013.

 90. Micke

  Adri, Johanna, Mikaela o andra här. Hur många bidrag av de 30 klara anser ni är åtminstone mer än godkända. Själv har jag då 14

 91. Adri

  Jag underkänner 7 låtar, godkänner 8 låtar och 15 gör jag än mer än bara godkänner! 🙂

 92. Johanna

  @Micke Jag godkänner samtliga i år faktiskt. Förra året hade jag 2 underkända.

  Sedan har jag ju faktiskt bara 4 st jag tycker är riktigt, riktigt bra med. Så rätt så jämntjockt skulle jag vilja säga.

  Hög lägstanivå.

 93. Micke

  Kollade på min TOPP 10 av allt som varit ESC 2024. Inte lika imponerande. Där finns ett enda bidrag med till maj månad. På åttonde plats. På min TOPP 15 finns det ytterligare två och på min TOPP 30 sex stycken

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se