Sverige Schlagerpinglan: I morgon, lördagen den 9:e mars, är det dags för Sverige att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2024 genom finalen av Melodifestivalen 2024 dit tolv bidrag kvalificerat sig genom fem inledande deltävlingar och ett finalkval.

Traditionsenligt så inleder jag uppladdningen inför finalen med att presentera min personliga topp-tio-lista vad gäller alla de 30 tävlande bidragen:

Ett av final-bidragen i Melodifestivalen 2024:

Heroes Are Calling“, Smash Into Pieces

Schlagerpinglans “Melodifestivalen 2024”-topp-10 (24-03-08):
1.Heroes Are Calling“, Smash Into Pieces (finalist)
2. “Forever Yours”, Elisa Lindström (kvaldeltagare)
3.Effortless”, Jacqline (finalist)
4.Happy That You Found Me”, Danny Saucedo (finalist)
5.It’s Not Easy to Write a Love Song”, Dotter (finalist)
6.Give My Heart A Break”, Cazzi Opeia (finalist)
7. “Take My Breath Away”, Kim Cesarion (deltävling 3)
8.Unforgettable“, Marcus & Martinus (finalist)
9. “För dig”, Klaudy (kvaldeltagare)
10.Dragon“, Liamoo (finalist)

Schlagerpinglan: Efter att ha sett samtliga deltävlingar av Melodifestivalen 2024 och sedan lyssnat igenom de 30 tävlingsbidragen så kom jag fram till att jag (även i år) gillar väldigt många låtar, att listan (även i år) toppas av Smash Into Pieces men att jag (även i år) lär behöva ett mindre mirakel för att kunna få se mina favoriter som vinnare. 😀

Som synes av listan ovan så var det i år fyra bidrag som jag tycker extra bra om: “Heroes Are Calling“, “Forever Yours”, ”Effortless” och “Happy That You Found Me”. 😀

Elisa Lindström åkte ut i kvalet så kommer jag att hålla tummarna för Smash Into Pieces, Jacqline och (lite oväntat) Danny Saucedo men om ingen av de vinner så ser jag gärna att Dotter får representera Sverige i Malmö (det är ju trots allt många up-tempo-låtar i ESC 2024 så jag tror att det vore ett bra val).

Men, men… ska jag gissa så tror jag att det till slut blir Marcus & Martinus som segrar. Lyckligtvis så är vinnar-tippandet inte min starka sida så jag tar inte ut något i förskott, utan hoppet lever tills jag blir tvungen att inse att det inte blev som jag ville (eller får en glädjande överraskning). 😀

Vill ni bidra med era egna topplistor, eller bara lyssna igenom årets tävlande bidrag, hittar ni länkar till alla de 30 låtarna samlade här nedan. 😀

Lyssna på alla bidragen i Melodifestivalen 2024

Resultatet av Deltävling 1 (3:e februari)
1. “Heroes Are Calling“, Smash Into Pieces (Finalist)
2. “Awful Liar“, Lisa Ajax (Finalist)
3. “Forever Yours”, Elisa Lindström (Kval-deltagare)
4. “Supernatural”, Adam Woods (Kval-deltagare)
5. “Hela världen väntar”, Samir & Viktor
6. “Min melodi”, Melina Borglowe

Resultatet av Deltävling 2 (10:e februari)
1. “Dragon“, Liamoo (Finalist)
2. “When I’m Gone“, Maria Sur (Finalist)
3. “The Silence After You”, Dear Sara (Kval-deltagare)
4. “Unga & fria”, Fröken Snusk (Kval-deltagare)
5. “Ahumma”, C-Joe
6. “Norrland”, Engmans Kapell

Resultatet av Deltävling 3 (17:e februari)
1. ”Effortless”, Jacqline (Finalist)
2. “Give My Heart A Break”, Cazzi Opeia (Finalist)
3. “För dig”, Klaudy (Kval-deltagare)
4. “I Won’t Shake (La La Gunilla)”, Gunilla Persson (Kval-deltagare)
5. “Aldrig mer”, Clara Klingenström
6. “Take My Breath Away”, Kim Cesarion

Resultatet av Deltävling 4 (24:e februari)
1. “Happy That You Found Me”, Danny Saucedo (Finalist)
2. “It’s Not Easy to Write a Love Song”, Dotter (Finalist)
3. “Done Getting Over You”, Albin Tingwall (Kval-deltagare)
4. “Circus X”, Scarlet (Kval-deltagare)
5. “30 km/h”, Lia Larsson
6. “En sång om sommaren”, Lasse Stefanz

Resultatet av Deltävling 5 (2:a mars)
1. “Unforgettable“, Marcus & Martinus (Finalist)
2. “Que Sera“, Medina (Finalist)
3. “Light“, Annika Wickihalder (Kval-deltagare → Finalist)
4. “Back To My Roots“, Jay Smith (Kval-deltagare → Finalist)
5. “Controlla“, Chelsea Muco
6. “Banne maj“, Elecktra

Se även: “Melodifestivalen 2024” – “ESC-Veckoschema” – “Eurovision Song Contest 2024

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Topp-10-lista Melodifestivalen 2024”

 1. Mikaela

  Har ingen topp 10 men en topp 3:

  1. Jaqline
  2. Klaudy
  3. M&M

  Fortfarande inte säker på om jag gillar M&Ms låt eller bara framträdandet. Hoppas ändå på Jaqline in i det sista 🙂

 2. Sarah

  1. Dotter
  2. Maria Sur
  3. Cazzi Opeia
  4. Jacquline
  5. Dear Sara
  6. Smash Into Pieces
  7. Medina
  8. Scarlet
  9. Clara Klingenström
  10. Klaudy

 3. Johanna

  Topp 10 för mig

  1. Jay Smith
  2. Lisa Ajax
  3. Jaqline
  4. Klaudy
  5. Dear Sara
  6. Smash into pieces
  7. Dotter
  8. Scarlet
  9. Gunilla Persson
  10. Elecktra

 4. Denis

  Delar Mikaelas tankar om M& M fast för hela tävlingen. Känns som om hela året har bestått av medellåtar med starka framträdanden. Vet inte om jag tycker om låtarna eller bara hur dom framförs. Vet inte om låtarna är starka i sig eller om dom bara lyfts upp av framträdande. Konstig känsla
  För att jämföra, förra året och året innan lade jag till många av Mello låtarna i min playlist. Det här året vill jag inte ha någon av dom i min playlist. Trots det tycker jag ändå att det här året är starkare än både 2022 och 2023. Så schizofren!

 5. Johanna

  Och jag tycker lite tvärtom mot er andra. Marcus och Martinus är den enda låten i finalen jag inte skulle lägga till på min Melfest-lista om det nu inte vore så uppenbart att den kommer vinna och alla vinnare lägger jag till. Har aldrig hänt innan att jag velat lägga till samtliga finalister

 6. Adri

  Okej jag har ju min taktik att försöka skippa allt förhandssnack. MEN! Jag misslyckades. Eller jag råkade få både:

  1. Publikundersökningens resultat
  2. Nuvarande odds

  Som inlägg på min ”utforska”-page på Instagram. Tack för det. Blev skitlack! Men jaja.

  Med det så får jag väl ändra mitt förutspående om att det är en öppen final. Jag fattar inte M&Ms favoritskap.

  Jag har inte undgått att de är favoriter. Det ser man även om man är döv, blind, stum och inte i Sverige. Det är tydligt. Men att favoritskapet var på DEN nivån. Det hade jag missat.

  Och det gör mig bummed out. För nu, när jag råkade misslyckas med att undvika odds och undersökningar… så känns ALL spänning borta.

  Lönt att kolla ens eller? Visst. Hoppet är väl aldrig helt dött. Men att de har nästlägst odds genom historien?!?! I en final som jag uppfattat väldigt jämtjock. It is what it is.

  Jacqline tänkte jag skulle kunna hota. Men hennes odds ligger på goda 7%. Och hon kom – och förbered er nu – på plats 8 av 12 i publikundersökningen igår. Rakt av botten fem ju.

  Jag blev så brutalt otaggad nu. Inte för att M&M troligtvis vinner. Det hade jag tippat oavsett. Men jag känner mig typ berövad på en (för mig) spännande sändning.

  Det finns väl två tunna tunna halmstrån till hopp:

  1. M&M fuckade upp under repet igår så internationella juryn sinkar dem.
  2. Folk har gravt överskattat vilket generationsstöd de kommer få.

  Men jag tror väl egentligen inte på nåt av dem.

 7. Adri

  Vill också poängtera att detta handlar inte om att ”Unforgettable” skulle va så makabert usel heller.

  Det är den inte. Jag har den rätt långt ner för kvällen dock. Plats 8/12.

  Men det är att jag nu ändå – mer eller mindre – vet vinnaren och knäckfrågan blir ”oooh vem får andraplatsen i slutändan?”

  Samt att jag har ju lite ptsd av svenska (eller skickade av Sverige iaf – M&M är ju norska) popkillar. Svenska popkillar är ju vår variant av ”cypriotiska tjejer med höft och hår”. Det fungerade once och då klängde vi oss fast i det.

  2022/2023 släppte vi på det. Det var kanon. Men ska vi redan tillbaks? Pallar inte det. Det är inte en dålig låt. Men det är ett otroligt tråkigt val.

  Jacqline är inte mega-exotisk heller liksom. Men det är iaf disko, och det kan man inte säga att vi brukar bidra med.

 8. Mikaela

  Vill minnas att nåt lands tävling hade en liknande gigantisk oddsetta -23 alt -22. Minns inte landet, men tänkte som du Adri att tävlingen hade 0 spänning kvar. Men så vann nån helt annan. Det var kul!

  Egentligen spelar det ingen roll för mig vilken låt som vinner ikväll (såvida det inte blir Cazzi, för den avskyr jag). Årets Eurovision kommer handla om helt andra bidrag 🙂

 9. Mikaela

  Ps varför är Georgien 10a i odds? Har det läckt nåt?

 10. Denis

  Adri, eller så har du hela tiden intalat dig att det är öppet fält:)
  För dom flesta har det varit tydligt sedan deltävling 5 att det finns en klar vinnare. Det var öppet fram till dess i alla fall
  Däremot om man kollar oddsen är dom ju inte lika höga som Loreen förra året, hon var väl uppe på 86% minns jag. Däremot högre än dom var för Cornelia som hade typ 58% när dom stängde oddsen, och hon vann ju trots det..
  Jag tror att oddsmakarna ändå ser fler hinder för tvillingarna än dom gjorde för Loreen. Främst publikröster. Dom är nämligen inte etta på Spotify, och det kan bidra till att dom kanske inte får det publika stöd dom behöver. Finns också det spöket att Sverige inte vill ha norrmän som representant för Sverige, speciellt inte på hemmaplan. Sedan är det ju känt att svenskar röstar strategiskt i Mello. Att man tycker en låt är bra men vill inte se den i ESC. “Unforgettable” kan vara en sådan låt.
  Sedan har jag också läst att många ser det som att juryn röstar högt på men att dom inte får flest tittaröster. Allt sådant bidrar till osäkerhet runt oddsen
  Sedan finns ju som alltid juryn som ingen aldrig vet hur dom röstar, finns flera jury låtar i år.
  Det enda oddsen säger är att det inte blir en promenadseger i år och det verkar stämma med allmänna viben i år

 11. Adri

  Denis: Nja det är ju inte så jag funkar. Jag har lyssnat en del på ”the talks” (här då pch typ några listor på Youtube).

  Därför har jag fattat att de anses vara vinsttippade. Men sen när jag väl kollar rankings, så är de ju otroligt sällan nummer ett. I wiwibloggs poll vann de iofs. Men de vann med 22% och det är ju en väldigt låg siffra. Vilket skulle tyda på jämntjockt fält.

  Och jag hör inte låten på radio. Men hör andra låtar.

  Streams på Spotify eller views på Youtube har jag undvikit till en nästan ohälsosam nivå (för siffrorna är ju rakt framför en).

  Så jag har uppfattat dem lite av en favorit absolut. Mer så när de vann en deltävling såklart. Men inte med den marginalen som oddsen visar. 62 procentenheter mellan dem och tvåan.

  Som sagt, jag hör väldigt lite positivt snack om dem. Jag hör bara ”de kommer vinna”. Men aldrig ”jag hejar på dem”.

 12. Adri

  Tyvärr är jag inte stort fan av många andra som nämns, Danny/Liamoo/SiP. Danny vore t.o.m nergraderat från M/M.

  Mycket handlar inte om dåliga låtar. Men om tråkighet 🙁 Jacqline och Medina är iaf nåt lite annat.

  Och Dotter en ballad. Det är väl tio år sen sist?

 13. Schlagerpinglan

  Min inställning till årets startfält är en mix av åsikterna som framförts här ovan. 😀 Även om jag i många fall tycker att framträdandena varit starkare än själva låtarna så anser jag att det är ett relativt starkt år med många låtar jag gillar… i alla fall när jag sitter och går igenom låtarna i “bubblan”. När det sedan kommer till den “vanliga spellistan” så är det däremot inte någon av årets MF-låtar som letat sig dit. Lite konstigt faktiskt. Men, men… i kväll när bidragen framförs så kommer jag att njuta av de flesta (och hålla tummarna för att “rätt” låt vinner). 😀

 14. Denis

  Adri, precis. Folk säger dom vinner men låter ändå osäkra. Det är därför oddsen är som dom är.
  65% är högt men ändå lågt för att vara storfavorit. Och det helt enkelt för att man inte är lika säker som förra året. Finns som du säger osäkerheter.
  Men det finns också folk som skriver jag kommer rösta på dom. Både på YT, Facebook och andra forum. Så dom har stöd. Men inte lika brett som Loreen kanske..
  Jag tror oddsen kommer ha rätt i år också, det har dom oftast. Men om det är nåt år en skräll kan ske så är det i år också. Chansen finns ju och är stor, även om sannolikheten att M& M vinner är större. Fast frågan i så fall är vem?
  Skrällar har ju hänt. The Mamas som vann över Dotter var en skräll som ingen trodde på. Förutom oddsen:)

 15. Adri

  Ja inget är ju ristat i sten. Men skissen för inristningen är absolut där.

  Jaja. Alltså M&M är inte dåliga. De kommer inte vara i min botten för ESC direkt. Men jag är lite trött på tråkiga polerade Sverige. Fest med Medina, disco med Jacqline eller raka motsatsen med Dotter vore för min del att föredra.

  Sen är ju Cazzi min stora egna favorit. Men ah. Hon kommer nog hamna närmre sistaplatsen än förstaplatsen.

  Men idag är också en bra dag att påminna sig om hur oviktigt det är MF eller ESC egentligen är. Jag fick ett dödsbud imorse om en nära släkting som gått bort.

  Så, oavsett vem som vinner så är det ju inte det värsta som hänt idag…

 16. Schlagerpinglan

  @Adri, Beklagar. Visst är det bra att bli påmind om perspektiv, men det kan ju ske på lindrigare vis. Hoppas du har den stöttning runt dig du behöver.

 17. Adri

  Tack Pinglan 🙂 Uppskattas.

  Min filosofi är väl att saker måste gå vidare (ibland lättare sagt än gjort dock, men jag kan säga att det gällde en gammal människa och inte förälder eller syskon – ganska väntat så att säga) så jag kommer spendera kvällen med MF i soffan med vänner likväl och skrika saker när juryn/tittarna röstar fel…

  Annat får smälta in framåt

 18. Schlagerpinglan

  @Adri, Det låter sunt. 🙂 Hoppas det blir tillfälle till lite glädjeskrik också… fast inte när det gäller Portugals final då du tydligen tillhör fel team där. 😉

 19. Denis

  Tycker många är onödigt kritiska och toxic mot Mello, framför allt Wiwibloggs och liknande
  Tror ingen förväntade sig att hitta en vinnare det år Sverige står värdar. Med det sagt tror jag det finns låtar som kommer funka i ESC. Till och med dom låtar son tippas sist hade gjort hyfsat ifrån sig. Andra länder hade dödat för att få nån som Jay Smith eller Cazzi Opeia att representera dom..
  För mig är Mello och ESC glädje och jag vägrar tillåta bitterfior som Wiwibloggs och liknande förstöra
  Även om ni inte tycker om startfältet hoppas jag ändå ni blir underhållna och får en fin finalkväll

 20. Schlagerpinglan

  @Denis, Oj, jag läser inte så många kommentarer på andra sidor så jag hade helt missat det. Om någon är missnöjd med årets startfält så har de nog orimliga förväntningar (vilket får ses som en komplimang) eller helt missat vilket lyft MF gjort de senaste åren. 🙂 Nåja, vissa är som gladast när de får klaga. 🙂

 21. oe

  Snabbranking av finalbidragen:

  1. Lisa Ajax
  2. Jacqline
  3. Cazzi Opeia

  4. Dotter
  5. Maria Sur
  6. Annika Wickihalder
  7. Medina
  8. Liamoo
  9. Danny Saucedo
  10. Smash Into Pieces
  11. Jay Smith
  12. Marcus & Martinus

  Tyvärr lär den klart sämsta låten i fältet ta hem det. Förstår det inte. Hooken är så svag. “Air” var mycket bättre (för att inte nämna “Wicked Game”). Men men, efter två ruggigt starka vinnare ska jag inte gnälla alltför mycket – det har ju inte ens hänt än 🙂

 22. Daniela

  Aldrig blev vi så besvikna, både jag och min dotter, på MF som i år! Vi skrek av besvikelse! Vi ville att Medina skulle vinna! ❤️ Vi fattar inte att de fick så starka poäng av både tittarna och juryn. Okej, de är trevliga som gossar men snälla, nu förstår jag mig inte på svenska folket annat än föräldrarna haft kul på annan party och barnen har fått barnvakt som låtit de ta beslag på mobilerna.

  Det hade varit så roligt om Medina hade fått representera Sverige! Så roligt! Men så blev det inte! Fy säger jag bara.

  En liten tröst dock var att Dotter fick endast 8 poäng av folket! Dotter förstår inte att hennes pampiga sätt, arrogans och ta fram sin kropp i ögonen på tittarna inte gör henne till en autentisk artist. Hon borde från ha Loreen om den rätta ingrediensen.

 23. Daniela

  Det blev oklart i min text vilka som fick så starka poäng från båda hållen, jag menade förstås tvillingarna. Jag och min dotter ville att Medina skulle vunnit❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se