Belgien I morgon, onsdagen den 8:e mars kl. 11.00 CET, är det tänkt att “City Lights”, det bidrag som Blanche ska representera TV-bolaget RTBF och Belgien med i Eurovision Song Contest 2017, ska presenteras, men redan nu kan man lyssna på ett litet smakprov, se klippet nedan. (Källa: escxtra.com)


“City Lights”, Blanche (smakprov på Belgiens ESC-2017-bidrag)

Schlagerpinglan: Även om jag gärna hör mer av bidraget innan jag uttalar mig alltför mycket om det så måste jag likväl medge att jag gillar det lilla jag hörde, hoppas att det är ett smakprov från det riktiga ESC-bidraget (som finns på rtbf.be) samt att jag i så fall är väldigt nyfiken på resten. 😀

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Belgien i ESC 2017“.

Uppdaterat: Som ni kunnat se i kommentarsfältet (tackar 😀 ) så läckte bidraget redan innan midnatt. Jag väntar med att skriva om “City Lights” tills det blivit officiellt presenterat… men jag måste likväl säga att det levde upp till mina förväntningar… och lite till. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Belgien 2017: Lyssna på smakprov på “City Lights””

  1. Mr A

    Hela låten

    https://youtu.be/RLzf2Tnz1B0

  2. Adri

    Det lät riktigt jäkla bra (hela låten)! 😀 Detta är utan någon tvekan alls topp 10 hos mig, kanske topp 5! 😀

  3. Adri

    Jag lyckades inte riktigt höra någon text värd att tolka men låten i sig själv låter ganska mörk och tung, så det är ju nästan mer eller mindre motsatsen till det glädjepillret de skickade ifjol (inte ont om det. gillade den låten också och det blev ju topp 10)

    😀

  4. Adam

    Belgien gör det igen! Efter fullträffen med Loïc 2015 och med tanke på hur bra Laura var live förra året, så är detta verkligen del tre i trestegsraketen. Helt annorlunda, moderna inslag med ändå inspiration från ett 80- och 90-tal, snyggt förpackat av denna helt fantastiska röst. Svårt och säga hur det kommer gå, men wow, upp på topp 3 med Italien och Portugal (ja, jag har alltid haft en stor variation i musiksmak ;))

  5. Adri

    Efter ytterligare lyssningar (låten har läckt ut på Spotify i förväg) kan jag säga att den blir bara bättre och bättre. Den är ganska repetetiv men det blir aldrig störande.

    Mitt största intresse är film (mer eller mindre allt som har med populärkultur att göra) och denna låt låter verkligen som tagen ur ett filmsoundtrack. Ganska mörk och tung stämning i bidraget, låter som något som hade kunnat vara med i en noir- eller neo noir film. Fantastiskt!

    Vet inte varför men jag hade mer eller mindre inga förhoppningar om Belgien i år, kanske för jag inte hittade något klipp på sångerskan. Men detta var bara bra! 🙂

    Eftersom en låt alltid är antingen extra bra eller extra dålig första gångerna man hör den lägger jag dock band på mig själv och låter den för tillfället landa på en fjärdeplats. Men om tre dagar eller en vecka kanske det är min vinnare. För bra var den verkligen!

    1. Rumänien
    2. Estland
    3. Frankrike
    4. BELGIEN
    5. Lettland
    6. Danmark
    7. Schweiz
    8. Österrike
    9. Polen
    10. Finland
    11. Italien
    12. Storbritannien
    13. Grekland
    14. Nederländerna
    15. Moldavien
    16. Australien
    17. Albanien
    18. Tjeckien
    19. Cypern
    20. Portugal
    21. Georgien
    22. Vitryssland
    23. Ungern
    24. Ukraina
    25. Slovenien
    26. Tyskland
    27. Kroatien
    28. Malta
    29. Spanien

  6. Johanna

    Riktigt, riktigt bra. Väldigt Lana Del Rey. Absolut topp 10 för mig och absolut topp 10 i Kiev.

  7. Anton

    YESYESYES!!!! Trodde att detta skulle bli en ny Iris, men istället seglar den upp som min nya etta?? Helt otroligt bra! Från att ha tyckt att denna ESC-säsong såg otroligt tråkig ut har jag helt plötsligt massa favoriter?

    Topp 15 just nu:
    1. Belgien
    2. Finland
    3. Rumänien
    4. Lettland
    5. Grekland
    6. Frankrike
    7. Estland
    8. Vitryssland
    9. Portugal
    10. Australien
    11. Österrike
    12. Tjeckien
    13. Schweiz
    14. Polen
    15. Cypern

  8. Marcus

    Jag börjar bli måttligt trött på alla dessa låtar som bara står och stampar på samma ställe i tre minuter. Visst finns det något suggestivt i både produktionen och sångerskans röst, men det händer absolut ingenting.

    Nåväl, eftersom det är ett historiskt svagt år hamnar den ändå på övre hälften av de utvalda bidragen.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se